DEĞER TAŞIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZ

Başka illerden gelerek ilimizde okumaya çalışan kardeşlerimizin yaşamış olduğu sıkıntıları bizzat kendimde yaşadım. Eminim sizler bizler gibi çoğunuz başka illerde çocuklarınızı okutmak için aynı zorlukları yaşıyorsunuzdur. Bu nedenle ilimize 4 – 5 senelik misafir olarak gelen kardeşlerimize yardımcı olalım. Onlara Hoşgörü ile karşılayalım. Büyük illerin vermiş olduğu sosyalliği tabi ilimizde bulamaya bilirler. Ama birazda bizler onlara ön ayak olmalıyız. Onları yadırgamamalıyız. Onları daha da çıkılmaz ve stresli bir duruma sokmamalıyız.

Esnaf arkadaşlardan, kardeşlerimden ve abilerimden lütfen ‘’alacaksan al almayacaksan beni meşgul etme’’ gibi sözlerden kaçınalım. Öğrenci arkadaşlarımızın ilimizden bir sömestr (Yarıyıl ) Tatili için gittiğinde yaz kış kepenk kapatacak kadar zorluklar çektiğimiz ab açık ortada.

Farklı görüş, farklı giyim tarzı ve farklılık içinde olan değer taşlarımıza ön yargı ile yaklaşmamalıyız. Sizler emin olun onları kendi hallerine bırakalım onlar bu ile uyum sağlayacaktırlar.

İlimiz de misafir olarak kalan değer taşlarımız. Okullarını bitirip gittikten sonrada GÜMÜŞHANE ili hakkında güzel bir şeyler söylemelerini isterim. Bizlerin nasıl bir misafir perver olduğumuzu anlatmalarını düşünürüm. Herkesin GÜMÜŞHANE nasıl bir yer diye merak etmesini bu değer taşlarımızdan öğrenmelidirler. En güzel reklamı içerimizde misafir olarak gördüğümüz değer taşlarımız yapmaktadır. Bu sebeple değer taşlarımıza sahip çıkmalıyız.

Biraz titizlik, cömertlik olarak bu değer taşlarımıza sahip çıkarsak inanıyorum ki esnafında ve herkesin de yüzü gülecektir. Değer taşlarımız bulunmaz bir nimettir.

Her şey gönlünüzce olması temennisi ile..
YORUM EKLE