DEMOKRAT GÜMÜŞHANE 63 YAŞINDA

8 Aralık 1952 yılında yayın hayatına başlayan gazetemiz Demokrat Gümüşhane 62. Yılını doldurdu. Gazeteyi 1981 yılı temmuz ayında rahmetli Ahmet Kantek’den devralmıştık.

10 yıl önce Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Artvin’de düzenlediği bir seminerde Cemiyet Başkanı Orhan Erinç Demokrat Gümüşhane gibi 50 yılını dolduran birkaç gazetenin kaldığını ifade etmişti.

Gazeteyi devraldığımız süre içinde okurlamıza faydalı olmaya çalıştık. Yaptıklarımız yapamadıklarımızdan mutlaka daha az oldu. Haberlerimizi teknik imkanlardan yoksun olduğumuz bir ortam içinde sürdürmeye çalıştık. Ancak biz yılmadan çalışarak öz imkanlarımızı ortaya koyduk. Okurlarımızın gözü kulağı olmayı ön planda tuttuk. Kötü haber yapma yerine doğru haber yapmayı seçtik. İlimizin sorunları ile ilgili halkımızın duygu ve düşüncelerine tercüman olmaya çalıştık. Doğru bildiklerimizden asla taviz vermedik. Siyaset yaptığımız süre içinde de itibarımıza gölge düşürmedik. Yayın hayatımızı siyasi görüşümüzden uzak tutmaya çalıştık. Çeyrek asrı geçen bu süre içinde maddi yönden arzuladığımız noktaya ulaşamadıksa da çok sayıda dost ve arkadaş kazandığımızı ifade edebilirim. Bugün Gümüşhane dâhilinde, gurbette ve yurt dışında bulunan dost ve hemşerilerimize paralı veya parasız gazetemizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Daha nice yıllar birlikte olmak umuduyla.
YORUM EKLE