DOÇENT Mİ? SİYASETÇİ Mİ?


İlimizde bulunan Gümüşhane Üniversitesi’nde bir doçent hocamızın yaptıkları araştırma anket bana ulaştı. Bu araştırma anketini doldurmam için rica ettiler. Bende 20 Dk bir zaman ayırarak güzelce bir süzgeçten geçirmek istediğimi söyledim ve vaktiniz var ise bu araştırma anketini dolduracağımı söyledim. Sağ olsunlar vakitlerinin olduğunu söylediler.
Soruların tamamını not ettim. Bir doçent olan bu kişiden böyle sorular beklenir mi diye düşündüm. Aklıma bu ülkede bir gecede profesör olan kişiler geldi direk. Acaba bunlardan birimi diyerek hala aklımda soru işaretleri yok değil.
Devlet bu öğretmenlerimize neden para veriyor. Öğrencileri o alan üzerinde yetiştirip bilgi sahibi olması için değil mi?
Sözü fazla uzatmadan soruların bazılarını size yazıp, altlarına kendi yorumlarımı ekleyeceğim.
SORU: Çözüm süreci refahımızı artıracak bir projedir.
YORUM
Bu ülkede huzur, barış ve refah yok mu? Refah dediğiniz nedir?
Refah: Huzur, ferah, rahatlık anlamı taşımaktadır.
Çözüm süreci olmadan burada yaşan kardeşlerimiz rahat değiller mi?
Huzur içinde değiller mi?
SORU: Çözüm sürecinin başarılı olması Türkiye’nin bütünlüğünü sağlamak için önemlidir.
YORUM
Bu ülkede bütünlük yok mu?  Tek bayrak, tek millet olmadık mı? Dedelerimiz hep birlikte kurtuluş savaşında, Çanakkale savaşında bu ülke için omuz omuza cepheden cepheye koşmadı mı?
SORU: Çözüm süreci Türkiye’nin bölünmesi için yürütülen bir proje değildir.
YORUM
Asla asla bu ülke bölünmez, parçalanmaz. Bu ülke için dedelerimiz, ninelerimiz, abilerimiz, ablalarımız, bacılarımız ve kardeşlerimiz canını verdi vermeye de daima hazırdır.
SORU: Çözüm sürecinde hükümetin Kürt vatandaşların haklarını yeterince tanımayacağına inanmıyorum.
YORUM
Anladığım kadarıyla bu soruda bu ülkede haklar iki parçaya bölünmüş durumda. Ne haklar olduğunu yazında bizlerde evet adaletsizlik var diyelim bunlarda yapılmalı diyelim.
SORU: Çözüm sürecinde eşit vatandaşlık söylemlerinin lafta kalacağını düşünüyorum.
YORUM
Eşitsizlik nerede? Hastaneleri, okulları ve öğretmenlerimizi; yakan, yıkan, döven ve öldüren onlar nasıl bir eşitsizlik söz konusu sizce? Ülkemizde batıda olan Güney Doğu And. Bölgesi’nde yok mu? Her şeyde adaletsiz bir paylaşmamı var?
SORU: Çözüm sürecinin başarılı olması Güney Doğu And. Bölgesi’ndeki güvenlik sorununu çözecektir.
YORUM
Ya bu memlekette güvenlik sorunumu var. Birileri ülkemizin üzerinden elini ve ülkemizin gelişmesini arz edemeyen ülkeler ellerini ülkemizin üzerinden çekseler inanın ülkemizde hiçbir güvenlik safiyeti olmayacağı inancındayım.
SORU: HDP daha sert bir politika izlemelidir.
YORUM
Ne amaçla, hangi durumda böyle bir soruya yer verildi. Hala anlamış değilim. HDP daha sert bir politika izlemesi sizin kafanızda ülkeyi iç savaşa sokmak mı geçiyor? İzleyeceği politika nedir?
SORU: Güney Doğu Anadolu Bölgesi devlet tarafından bilinçli olarak geri bırakılmıştır.
YORUM
Ülkemizin her bölgesi bir bayrak altında bölünmez. Ne anlamda geri bırakıldı?
+ Okul yok mu? + Hastane yok mu? + Doktor yok mu? + Öğretmen yok mu? + Adalet yok mu? + Belediye yok mu? + Savcı yok mu? + Polis ve Jandarma yok mu? Vb.
Bunların hangisinde geri bırakıldı. Yada hangi durumlarda geri bırakıldılar.
SORU: Güney Doğu Anadolu Bölgesi devlet otoritesinin zayıf olduğu bir bölgedir.
YORUM
Devlet Milet demektir. Milletin otoritesi herkese yeterli. Buradan yola çıkarak. Devlet otoritesinin tüm şehirlerde aynı ve eşittir.
Buradan İlimizde bulunan Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden ricam araştırma anketi yapılırken seçici olması dilerim. Buradan bu araştırmayı hazırlayan öğretim görevlilerini kınıyorum. Araştırma metnini kamu oyu ile paylaşacağım gerekir ise.
Saygılarımla….

YORUM EKLE