DÜNYANIN PARLAYAN AYLI YILDIZI: TÜRKİYE...

Türkiye, Eylül ayı ve Ekim ayı ile birlikte büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptı, yapıyor…

Dünya Posta İstanbul Kongresi;

Dünya Posta Birliği’nin (UPU) 2016 yılındaki 26. Dünya Posta Kongresi İstanbul’da gerçekleştirildi.

2012 yılında gerçekleştirilen “25. Dünya Posta Kongresi” Katar’ın başkenti DOHA’da yapılmıştı. Bu kongrede Dönemin Bakanı Sn. Binali YILDIRIM, bir sonraki kongrenin Türkiye’de yapılmasını teklif etmiş, kongre sonunda teklif kabul edilmişti.

Dünya Posta Kongresi’nin İstanbul’da yapılmasına ilişkin Ev Sahibi Ülke Anlaşması, Türkiye adına Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisinde imzalanmıştı.

2016-2020 yılları arasında Dünya Posta Birliği’nin geleceğinin ve posta sektörü amaç ve stratejilerinin belirleneceği kongre, 19 Eylül-07 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. 2016-2020 yılları arasında UPU İdari Konsey Başkanlığını ülkemizin yapmış olması, Kongre’nin adının yapıldığı şehrin adıyla anılması, UPU kayıtlarında İstanbul Kongresi olarak sık sık zikredilmesi ve önümüzdeki dört yıllık dönemdeki strateji belgesinin “İstanbul Posta Stratejisi” olarak adlandırılacak olması nedeniyle Kongre ülkemiz adına kazanımlar Kongresi olmuştur.

Kongreye 192 üye ülkeden yaklaşık 2500 delegenin katılmış olması organizasyonun çapını ortaya koymaya yetiyor da artıyor bile.

İstanbul'da düzenlenen Kongrenin ardından, kurallar gereğince, UPU İdari Konseyi’nin başkanlığı da dört yıl süresince 2020 yılında yapılacak Kongreye kadar Türkiye tarafından üstlenilecek olması da bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.

Kongre organizasyonu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile koordine edilmek suretiyle atanmış işletmeci sıfatıyla yüzünün akıyla gerçekleştiren PTT A.Ş.’ye, PTT çalışanlarına ülkemiz ve de milletimiz adına teşekkür ediyoruz.

Posta Kongresinden Enerji Kongresine geçiyoruz. İstanbul’a dinlenmek yok…

Dünyanın kalbi İstanbul’da atmaya devam ediyor.

Dünya Enerji Kongresi 2016 İstanbul


Dünya Enerji konseyinin en önemli etkinliği olan “Dünya Enerji Kongresi” katılımcıların enerji sorunlarını ve çözümlerini küresel bir bakış açısıyla daha iyi anlayabilmeleri için düzenlenen en önemli uluslararası enerji kongresidir.

23. Dünya Enerji Kongresi 9-13 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmeye başlandı.  Kongrenin ana teması “Yeni Ufukları Kucaklamak”, yenilikçi bir kavram ve içerik vadetmek, Barış için Enerji olarak ifade ediliyor.

Enerjinin geleceğini bugünden inşa edecek olan liderlere bu defa İstanbul ev sahipliği yapıyor.

23. Dünya Enerji Kongresi Dünya Enerji Liderleri, Geleceğin Enerji Liderleri ve Enerji Üçlemi zirveleri gibi özel oturumlarla dünyanın her yerinden gelen ve ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde sürdürülebilir enerji sunmak için seçenekler arayan Enerji Bakanları, iş, finans ve akademi dünyasının liderleri arasında diyalog oluşturulmasını sağlayacak.

23. Dünya Enerji Kongresinde, sanayinin önde gelen liderleri, uluslararası örgütler, medya kuruluşları, üniversiteler ve enerji sanayii birliklerinden gelen,10.000’den fazla enerji lideri, İstanbul’da buluşmaya başladı.

Kongrenin daha ilk gününden güzel haberler gelmeye başladı. Bir zamanlar savaşla burun buruna geldiğimiz Rusya ile ilişkilerimiz gün gittikçe iyileşiyor. İyileşsin de yani. Sonuçta onlar Kuzey biz Güney Karadenizliyiz. Yapılan ikili anlaşmalar ile birlikte Enerji alanında daha güçlü bir Türkiye oluşacaktır. Doğalgazda inşallah yakında yapılacak indirimler ile milletinde mutluluğu cebine yansıyacaktır. Can Azerbaycan’ın projelere katkısını da unutmayalım. Şimdi Avrupa, ABD, ağzını açmış İstanbul’u izlemekte. Rusya-Türkiye yakınlaşması dostu düşmanı çatlatacak türden. Varsın çatlayan çatlasın patlayan patlasın. Kim bilir ilerleyen zamanlarda bakalım daha neler göreceğiz neler…

Sevgi ve Saygılar…
YORUM EKLE