Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Duyuru AGD Mısır İçin Meydanlara İniyor

AGD Mısır İçin Meydanlara İniyor

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Mısır’da gerçekleştirilen darbenin ardından yaşanan katliama protesto etmek için tüm yurtta Perşembe akşamı iftardan sahura kadar ‘Adeviyye Müdafaası’ adı altında program yapılacağını söyledi.

235
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Mısır’da gerçekleştirilen darbenin ardından yaşanan katliama protesto etmek için Gümüşhane'de de Perşembe akşamı iftardan sahura kadar ‘Adeviyye Müdafaası’ adı altında program yapılacağını söyledi.

Gümüşhane’de de Perşembe akşamı ramazan ruhuna uygun kardeşlik çağrısı ile vatandaşları Zafer Meydanına davet ettiklerini ifade eden Şenel, ‘Adeviyye Müdafaası’ adı verilen program kapsamında akşam namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatimler icra edileceğini, Teravih namazı bitiminde de Mısır’daki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınacağını söyledi.

Seccade, Sefertası- Adeviyye Müdafası spotu ile tüm Türkiye’yi 1 Ağustos Perşembe gününün akşamı iftardan sahura kadar sürecek protesto gösterisi için meydanlara davet ettiklerini ifade eden Şenel, “Mısır’da yaşanılan darbe süreci halk iradesine müdahale olmaktan çıkmış ve tam bir katliama dönüşmüştür. Birilerinin iddia ettiği gibi bir çatışma ortamı yoktur; bilakis darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı vahşice bir operasyon yürütülmektedir. General Sisi bir terör örgütünün elebaşı gibi davranmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bütün kadrolarımızı ve halkımızı meydanlara çağırıyoruz ve duyarlılık sahibi olan herkese sesleniyoruz. Önümüzdeki perşembe akşamı vicdanınızı, kumanyanızı, seccadenizi, ailenizi ve komşunuzu alarak meydanlara gelin diyoruz.’’ şeklinde konuştu.

“SİSİ İSRAİL’İN HESABINA ÇALIŞMAKTADIR”

Mısır’daki darbenin ve katliamın Büyük Ortadoğu Projesini yürütebilmek için Mısır halkının iradesini kırmaya yönelik olduğunu belirten Şenel, “Mısır Ordusu maalesef İsrail’in varlığını teminat altına almak için ABD tarafından finanse edilen bir ordudur. Bu işbirlikçi generallerin ve siyasetçilerin Mısır’daki varlık sebebidir. General Sisi Mısır halkının hesabına değil Siyonist İsrail’in hesabına çalışmaktadır. Batı’nın olup bitene ses çıkarmaması Anglosakson-Yahudi zihniyetinin normal bir tavrıdır. Mısır’da olup biteni Batı’ya şikâyet etmenin de reel bir tarafı yoktur. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan’da, Yemen’de, Sudan’da ya da Somali’de yaşanan sıkıntılar Batı’nın bilgisi dışında değildir. Bizzat İslam coğrafyasındaki kaosun sebebi Batı’dır. Müslümanlar için tek çözüm İslam Birliği’dir.’’  dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *