Birlik Vakfından kadınlara ücretsiz Osmanlıca kursu

Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi, kadınlara yönelik ücretsiz Osmanlıca Kursu düzenliyor.

Birlik Vakfından kadınlara ücretsiz Osmanlıca kursu

Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi, kadınlara yönelik ücretsiz Osmanlıca Kursu düzenliyor.

Birlik Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Öğr.Gör.Halil İbrahim Karahanoğlu, ücretsiz Osmanlı Türkçesi okuma yazma kursuna kayıtların başladığını söyledi.

Kısa bir süre sonra kursun başlayacağını kaydeden Karahanoğlu, kurs kayıtlarının Belediye Binası 5. Katında bulunan Birlik Vakfı Şubesine şahsen yapılabileceğini ifade etti.

Kursu başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim onaylı sertifika verileceğini dile getiren Karahanoğlu, “Osmanlıca kurslarımızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Dil; fikir dünyasının tezahürüdür, kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası, ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir. Lisan ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır, geçmişte ne olduğunu unutur, bugün ve gelecekte ne olacağını bilemez hale gelir” dedi.

Haberin Kaynağı: Recep Ergin

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER