Gümüşhane için ödüllü şehir logosu yarışması düzenleniyor

Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane kimliği adı altında faaliyet gösteren herkesin kullanabileceği, kentin doğal, tarihi ve turistik dokusunu ön plana çıkartan şehir logosu için yarışma düzenliyor. Yarışmada seçici kurulun belirlediği logolar halkın oyuyla seçilecek.

Gümüşhane için ödüllü şehir logosu yarışması düzenleniyor
Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane kimliği adı altında faaliyet gösteren herkesin kullanabileceği, kentin doğal, tarihi ve turistik dokusunu ön plana çıkartan şehir logosu için yarışma düzenliyor. Yarışmada seçici kurulun belirlediği logolar halkın oyuyla seçilecek.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada Gümüşhane’nin doğal, kültürel ve tarihi kimliğini yansıtacak olan logo yarışmasında birinciye 10 bin lira para ödülü verileceği belirtildi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, “Gümüşhane” kimliği altında faaliyet gösteren resmi ya da özel bütün paydaşların, arzu etmeleri halinde her türlü iş ve işlemlerinde kullanmalarını sağlamak üzere, kentin doğal, tarihi ve turistik dokusunu ön plana çıkartan bir logo tasarımı gerçekleştirmek ve bu sayede şehrin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlayan yarışmada eserlerin Valilik makamınca belirlenen ve Valilik, Belediye, Üniversite ile kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden müteşekkil bir heyet tarafından değerlendirileceği kaydedildi.

Yarışmaya son müracaat tarihinin 9 Nisan 2015 Perşembe günü mesai bitimine kadar olduğu, seçici kurulun 14 Nisan Salı günü değerlendirmesini yaparak kamuoyuna duyuracağı ifade edilen açıklamada, eserlerin Seçici Kurul Tarafından beğenilmesi halinde, Valilik Resmi Web Sitesi üzerinden 14 Nisan 2015’ten 21 Nisan 2015 tarihi saat 18.00’e kadar oylama yapılacağı bildirildi.

Şehir logosunun kamuoyuna tanıtım töreni ise Mayıs ayı içerisinde yapılacak.

Şartname ve açıklama şu şekilde:

 T.C.

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ

GÜMÜŞHANE ŞEHİR LOGOSU TASARIM YARIŞMASI

Yarışmanın Adı:

Gümüşhane Şehir Logosu Tasarım Yarışması

Yarışmanın Amacı:

Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, “Gümüşhane” kimliği altında faaliyet gösteren resmi ya da özel bütün paydaşların, arzu etmeleri halinde her türlü iş ve işlemlerinde kullanmalarını sağlamak üzere, kentin; doğal, tarihi ve turistik dokusunu ön plana çıkartan bir logo tasarımı gerçekleştirmek ve bu sayede şehrin tanıtımına katkı sağlamak.

Yarışmanın Konusu:

Gümüşhane vilayetinin doğal, kültürel ve tarihi kimliğini yansıtmak.

Genel Katılım Şartları:

·         Yarışma sayısal daldadır.

·         Yarışmaya; seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları dışında amatör-profesyonel herkes katılabilir.

·         Tasarımların, daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekir.

·         Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu beyan dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül ve her türlü kazanımlar geri alınır.

·         Yarışmacılar söz konusu yarışmaya EK-1’deki başvuru formunu doldurmak suretiyle en fazla 5 (Beş) adet logo tasarımıyla katılabilirler.

·         Tasarımların adlandırılmasında 5(Beş) rakamdan oluşan bir rumuz kullanılmalıdır. Zira eserler, objektif bir değerlendirme gayesiyle, seçici kurul önüne bu rumuzlarla çıkacaklardır. CD/DVD veya A4 kağıt üzerindeki tasarımlar, sıra no’su ile adlandırılmalıdırlar. (Örn: 12345-1, 12345-2, 12345-3, 12345-4, 12345-5 gibi.)

·         CD/DVD veya A4 kağıdı üzerine sadece rumuz yazılmalıdır. CD/DVD veya A4 kayıtları ile katılım formu bilgileri uyumlu olmalıdır.

·         Tasarımların genel ahlâka mugayir olmaması ve “Gümüşhane”yi yansıtan orijinal bir çalışma olması gerekmektedir.

·         Şehir dışından yarışmaya katılanlar, logo tasarımlarını iadeli taahhütlü göndereceklerdir.

 

Teknik  Şartlar 

 

·         Her tasarım A4 (21 x 29,7cm) ebadında, 250 gr mat kuşe beyaz kağıt zemin üzerine uzun kenarı 15 cm’yi geçmeyecek şekilde yerleştirilecek; kâğıdın alt kısmında tasarımın küçültülmüş renkli ve siyah-beyaz şekilleri, kısa kenarı 25 mm’den büyük olmayacak şekilde yerleştirilecektir. Sayfanın arka kısmında yarışmacının rumuzu yer alacaktır. Çalışmalar, paspartusuz biçimde, karton, fotoblok vb. malzemeye yapıştırılmadan sadece A4 kağıda basılmış şekilde teslim edilecektir. Teslim koşullarına uymayan logolar elenecektir.

·         Çalışmalar ayrıca aşağıda belirtilen teslimat adresine; FreeHand, Illustrator, Corel Draw, İndesing, Photoshop, vb. gibi vektörel çizim tabanlı tasarım programlarından birinde hazırlanmış çalışma halinde, 300 dpi CMYK renk formatında, JPEG ve PDF olarak CD'ye kaydedilmiş şekilde teslim edilecektir. 

 

·         Katılımcılar, eserlerinin esin kaynakları ve simgelerine ilişkin 1 veya 2 paragraflık kısa bir açıklama metnini, EK-2’deki açıklama formuna yazmak suretiyle çalışmalarıyla birlikte sunacaklardır. (Örn: “₺” Simgenin çıpa şeklinde olması TL'nin güvenli liman haline geldiğini gösteriyor. Yukarı doğru çizgiler de paranın yükselen değer olduğunu simgeliyor.)

Not: Tasarlanan logonun anlamına ilişkin yapılacak açıklama metninin edebi olmasından ziyade anlamlı olması dikkate alınacaktır.

 

Seçici Kurul:

Valilik makamınca belirlenen ve Valilik, Belediye, Üniversite ile kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden müteşekkil bir heyet tarafından değerlendirme yapılacaktır.

 

Telif Hakları:

·         Katılımcı, dereceye giren ve satın alınan eserinin, Gümüşhane Valiliği başta olmak üzere “Gümüşhane” kimliği altında faaliyette bulunan gerçek ya da tüzel kişilikler tarafından tanıtım amaçlı kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma ve bunun gibi umuma arzla ilgili tüm kullanım haklarını verdiğini kabul eder.

·         Bu şekilde kullanılan eserler için eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağına ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini ya da bu lisans için kendisine verilen ödüldün başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi/manevi talepte bulunmayacağını, gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.   

·         Bununla birlikte Seçici Kurul, herhangi bir eseri seçme konusunda tamamen serbesttir. Uygun görmemesi halinde hiçbir eseri seçmeyebilir.

Yarışma Takvimi:

Son Katılım Tarihi: 09.04.2015 Perşembe mesai bitimine kadar.

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 14.04.2015 Salı

Seçici Kurul Tarafından Seçilen 3 Eserin Valilik Resmi İnternet Sitesi Yoluyla Kamuoyuna Duyurulması: 14.04.2015 Salı

Eserlerin Seçici Kurul Tarafından Beğenilmesi Halinde, Valilik Resmi Web Sitesi Üzerinden Oylamaya Sunulması: 14.04.2015- 21.04.2015 18.00’e kadar.

Şehir Logosunun Kamuoyuna Tanıtım Töreni: Mayıs 2015 (Ödül töreni için tarih, yer ve saat Valilik resmi web sitesinden ayrıca duyurulacaktır.)

Eserlerin İadesi:

CD/DVD’ler ve A4 kâğıtları ayrıca iade edilmeyecek ve seçici kurul gözetiminde imha edilecektir.

 

  

Ödül Tespit Süreci:

İki aşamadan oluşacaktır.

Seçici Kurul tarafından, yarışmaya katılan eserler arasından ön eleme yapmak suretiyle 3(Üç) tanesi seçilecek ve bu eserler Valilik resmi web sitesi(www.gumushane.gov.tr) üzerinden kamuoyu nezdinde oylamaya sunulacaktır. Belirlenen süre zarfında en fazla oyu alan eser “Şehir Logosu” olarak kullanılacaktır.

Ödül:

Birinci Eser: ₺ 10.000.00

Yarışma Sekretaryası ve Teslim Adresi:

Kemalettin Demirkıran (Valilik Özel Kalem Müdürü)

Engin Doğru (İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü)

Adres: Gümüşhane Valiliği Karaer Mah. Zafer Meydanı Hükümet Konağı Kat:2 PK: 29000 Merkez/Gümüşhane

e-posta: basinbilgi29@gmail.com

Tel: 04562131005

Şartnamenin eklerini indirmek için BURAYI tıklayınız....
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER