Gümüşhane Tarihinden Kesitler Ankara kitap fuarında

Gümüşhaneli akademisyen Doç.Dr. Alpaslan Demir tarafından kaleme alınan 'Gümüşhane tarihinden kesitler' kitabı için 12.Ankara Kitap Fuarında imza günü düzenlenecek.

Gümüşhane Tarihinden Kesitler Ankara kitap fuarında

Gümüşhaneli akademisyen Doç.Dr. Alpaslan Demir tarafından kaleme alınan 'Gümüşhane tarihinden kesitler' kitabı için 12.Ankara Kitap Fuarında imza günü düzenlenecek.

Gümüşhane’nin tarihinin yazılmasının planlandığı dönemde de yazıcı kurulunda yer alan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Demir’in kaleme aldığı kitap yerleşim yerlerinin adlarının doğru tespiti bakımından sahasındaki en başarılı çalışmalardan birisi olarak gösteriliyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Tarih Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Selahattin Tozlu kitabın takdim bölümünde bu tür çalışmalara ihtiyaç olduğuna değinerek, “Bir memleketten olmak, Türkiye’de birçok insanı, memleketi için elinden gelen hizmeti yapmaya sevkeder. Çünkü dünyanın doğusunda hala hemşehrilik hissi yaşamaktadır. Değerli hemşehrim, yakın köylüm ve meslektaşım Alpaslan Demir Hoca da böyle düşünenlerden çok şükür. Bu düşüncesinin eseri olarak da, işte bu kitabı vücuda getirdi ve hem meslektaşlarının hem de Gümüşhanelilerin hizmetine sundu. Hem Gümüşhaneliler hem de kendi adıma, Alpaslan Hocaya teşekkür ediyorum, yeni çalışmalarını bekliyoruz inşallah” ifadelerini kullandı.

Ankara Congresium'da 17 Şubat günü gerçekleştirilecek olan imza günü etkinliği Gümüşhane’nin de plaka kodu olan B-29 standında 18.00 ile 20.00 saatleri arasında düzenlenecek.

Doç.Dr. Alpaslan Demir kimdir?

1975 yılında Gümüşhane’de doğdu. İlkokulu Kocaeli’nin Hereke beldesinde, ortaokulu ve liseyi ise Kocaeli Koleji’nde burslu olarak okudu. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazandı ve 1997 yılında bu bölümden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans’a başladı ve Doç. Dr. Üçler Bulduk danışmanlığında “16. Yüzyılda İçel ve Çevresinde Bozdoğan Cemaati” adlı tezi hazırlayarak 2000 yılında mezun oldu. Yüksek lisansı yaparken Başbakanlığa bağlı bir proje kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kuyûd-ı Kadîme Arşivi’nde 2,5 yıl uzman olarak görev yaptı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktoraya başladı. Doktora eğitimi devam ederken 15.10.2001 tarihinde Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu danışmanlığında hazırlamış olduğu “16. Yüzyılda Samsun-Ayıntab Hattı Boyunca Yerleşme Nüfus ve Ekonomik Yapı” adlı doktora tezini 09.04.2007 tarihinde savunarak doktor unvanı aldı. 17.09.2007 tarihinde Gazi Üniversitesi’nden ayrıldı ve 13.11.2007 tarihinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 24.05.2013 tarihinde Doçentliğini aldı. Halen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve devam etmektedir. İngilizce bilmektedir
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER