Kurban Bayramı Mesajları

Gümüşhane'de Kurban Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları

Kurban Bayramı Mesajları
Gümüşhane'de tüm islam aleminde olduğu gibi 25 Eylül Perşembe günü kutlanacak olan Kurban Bayramı ile ilgili resmi kutlama programı yayımlandı.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamaya göre bayramlaşma programı 25 Ekim Perşembe günü saat 11.00'da Polis Misafirevinde başlayacak. Saat 11.30'da Belediye Başkanlığı, saat 12.00'da İtfaiye Amirliği, saat 12.20'de Garnizon Komutanlığı, saat 12.50'de Devlet Hastanesi, saat 13.20'de Yetiştirme Yurdu ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti gerçekleştirilecek.

Bayram'da Hava Nasıl Olacak?

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Gümüşhane'de bayramın ilk günü havanın çok bulutlu, hava sıcaklığının da en yüksek 20 derece olması bekleniyor. Bayramın ikinci günü yağmur beklenen Gümüşhane'de bayramın üçüncü gününden itibaren havanın açması bekleniyor.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda


“Bizleri birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bir bayrama bir kez daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar kırılan gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu günler olması bakımından toplumsal barışımız için önemli günlerdir.

Bayramın bize kazandıracağı manevî anlayış sayesinde, yoksul ve muhtaç durumda olanlara yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar acıları da paylaşmanın önemini daha da derinden anlayacağız.

Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu unutmayacak, onların yanında olacak isek, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını, yetimlerimizi de unutmayacak, onların yanında olacağız.

Bu vesileyle eşsiz fedakarlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gümüşhaneli hemşerilerimin ve değerli çalışma arkadaşlarımın mübarek Kurban Bayramı’nı candan kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın

Milletvekili seçilmesinden bu yana tüm bayramlarını memleketinde hemşehrileri ile geçiren Doç. Dr. Kemalettin Aydın bu Kurban bayramında da Gümüşhane’de olacak.

İl genelini ve ilçeleri ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaşacak, vatandaşların talep ve sıkıntıları dinleyecek olan Doç. Dr. Kemalettin Aydın, hemşehrileri ile her vesile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ancak böylesine nadide günlerin gönüllerde daha da büyük anlam ifade ettiğini belirtti

Doç. Dr. Kemalettin  Aydın mesajında; “Yüreklerde kurulan gönül köprüleri ile uzağı yakın eden bayramlar, dostluğu, barışı, huzuru, geleceği, soframızı, mutluluğumuzu, hüznümüzü, yalnızlığımızı paylaştığımız, birlik ve beraberliğimizi artıran, kardeşliğimizin en sıcak haliyle hissedilmesini sağlayan mübarek ve mukaddes günlerdir.

Kurban bayramı Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerindendir özellikle bu günlerde bir sıcak tebessümünüz ile içlerini ısıtabileceğiniz ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz anne ve babamızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Allah’ın(c.c.) emri olan paylaşma duygularımızı en üst seviyeye çıkarmalıyız. Hastalarımızı, yaşlılarımızı öksüz ve yetim kardeşlerimizi de unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; şefkat ellerimizi birbirimize uzattığımız, kardeşliğimizin artarak daim olduğu, huzur, sağlık, barış dolu günler diliyor, Gümüşhaneli hemşerilerimin, Tüm milletimizin ve İslam Âleminin kurban bayramını kutluyorum.” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Bayramın Gümüşhane’ye, ülkeye ve tüm dünyaya huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Üstün, mesajında “Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı bu yıl da hep beraber kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve dini bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü böyle güzel günlerde temelleri atılan ya da kuvvetlendirilen birlik bağları kolay kolay bozulmaz” ifadelerine yer verdi.

Bayramların, birlik ve bütünlüğe kastedenlere verilecek en güzel cevap olduğunu kaydeden Milletvekili Üstün, “Bu bayramda, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın en değerli anlarından biri olan Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor ve şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya mutluluk getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kurban Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Canlı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın, barış ve kardeşliğin en üst düzeye ulaştığı Kurban Bayramını hep birlikte yaşamanın mutluluğu içerisindeyim.

Bayramlar, insanların birbirine yakınlaştığı, dargınlıkların son bulduğu, hoşgörü ortamının oluştuğu, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygı anlayışının geliştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği çok anlamlı ve özel günlerdir. Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliğin en güzel şekilde sergilendiği bu günlerde yaşlılar, yoksullar, düşkünler ve yardıma muhtaç kimseler unutulmamalı, ziyaret edilerek gönülleri hoş tutulmalıdır.

Kutlayacağımız Kurban Bayramının, birlik ve beraberliklerin güçlenmesine vesile olmasını, kırgınlıkları ortadan kaldırmasını, barış ve huzur ortamı oluşturmasını, ülkemize, dünyaya ve tüm İslam âlemine, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile başta Gümüşhaneli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutlar, bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.”

İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu

“Bayramlarımızın yaşlıların, hastaların, yoksulların, her çeşit yardıma ihtiyacı olanların hatırlanması ve onların gönüllerinin hoşnut edilmesi bakımından da büyük önemi bulunuyor. Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa, ülkemize, ilimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu duygularla tüm İslam aleminin ve Gümüşhane halkının mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice bayramlara ulaşmalarını temenni ediyorum.”

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm Gümüşhanelilerin ve İslam aleminin bayramı tebrik etti. Bayramlarda yardımlaşma ve dayanışma duygularını yoğun bir şekilde yaşandığını dile getiren Çimen, bu manevi günlerin gelenek ve görenekleri kuşaktan kuşağa aktarmanın yanı sıra sevinçleri toplumumun her kesimi ile ortak yaşanmanın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kurban bayramının kendini ve malını hak yoluna adamanın bir simgesi olduğunu dile getirdiği mesajında Çimen: “İnsanların birbiriyle kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için bayramlar bir fırsattır. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bu değerler hem şehrimizin gümüşten bir hane haline gelmesi hem de ülkemizin müreffeh bir ülke seviyesine ulaşması için önemlidir.  Bu nedenle, bayramları; üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bayramların gerçek bayram olarak yaşanabilmesi için, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmeliyiz. Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta milletimiz olmak üzere Gümüşhane’li hemşerilerimin, teşkilatımızın ve bütün İslam âleminin Kurban bayramını tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim."

MHP İl Başkanı Orhan Mazman

"Ülkemizin, İslam Aleminin ve tüm insanlığın bu buhranlı günlerinde idrak edeceğimiz Mübarek Kurban Bayramınızı ve akabinde kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutlar, size ailenize ve Türk İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ederim."

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Doç.Dr. Kenan Aydın

“Milli ve dini duyguların güçlü bir biçimde yaşandığı bayramlar aynı zamanda millet olma bilincinin de kuvvetli bir biçimde şekillendiği günlerdir. Bu bilinçle mübarek kurban bayramının; dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı ve kardeşçe kucaklaştığı günlere vesile olmasını diler, bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.”
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2012, 01:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER