TYP için 103 kişilik ödenek

Gümüşhane’ye İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 103 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) ödeneği tahsis edildi. Müracaatlar 28 Eylül-7 Ekim arasında.

TYP için 103 kişilik ödenek
Gümüşhane’ye İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 103 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) ödeneği tahsis edildi. Müracaatlar 28 Eylül-7 Ekim arasında.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada 17 Ekim 2016 da başlayacak olan 103 kişilik programda çalışmak isteyen işsiz vatandaşların 28 Eylül 2016 tarihinden itibaren 7 Ekim tarihine kadar Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne şahsen veya internet üzerinden müracaat etmeleri gerekiyor.

Programlardan yararlanmak isteyen vatandaşların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerekiyor.

Müracaatlardan sonra istihdamında güçlük çekilen kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan müracaatçılar birinci liste, bunlar dışında kalanlar ikinci liste olacak şekilde tasnif edilecek. Birinci listedekilerin sayısının katılımcı sayısı kadar olması hâlinde ise bu listedekiler asıl katılımcı olarak kabul edilecek.

Toplum Yararına Programa yapılan başvurular arasından 1. liste adayların tamamı için işlem yapılmadan 2. liste adaylar değerlendirmeye alınmayacak. Müracaatların kontenjandan fazla olması halinde ise noter kurası yöntemi ile asıl ve yedek listeler belirlenecek.

Ayrıca mevcut İŞKUR mevzuatı gereği 13 Mayıs 2013 tarihi ve devamında Milli Eğitim Müdürlüğünde toplam 18 ay çalışanlar tekrar Milli Eğitim Müdürlüğü için başvuru yapamayacaklar.

Daha ayrıntılı bilgi Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan alınabilir.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER