TYP’nin detayları açıklandı

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse’nin kamuoyuna duyurduğu bin 400 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) projesinin detayları açıklandı.

TYP’nin detayları açıklandı
Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse’nin kamuoyuna duyurduğu bin 400 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) projesinin detayları açıklandı.

Valilik’ten yapılan açıklamada Gümüşhane’de 2015-2016 döneminde kullanılmak üzere bin 400 kişilik TYP ödeneği tahsis edildiği hatırlatılarak, bu ödeneğin ilk etapta il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından hazırlanan daha sonra ise diğer kurumlarca hazırlanan programlarda başlatılacağı ifade edildi.

Milli Eğitime bağlı resmi okulların bakım, onarım ve çevre temizliği konulu 650 kişilik programın 5 Ekim’de başlayacağı Merkez ve ilçelerin tamamında yürütülecek programda isteyen işsiz vatandaşların Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne 23 Eylül 2015 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerekiyor.

Ayrıca mevcut mevzuat gereği 2013 yılı ve devamında Milli Eğitim Müdürlüklerinde toplam 18 ay çalışanlar tekrar Milli Eğitim Müdürlükleri için başvuru yapamayacak. Bunun yanısıra kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların katılımcı seçiminde öncelik hakkı bulunuyor. Müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde noter kurası ile asıl ve yedek listeler belirlenecek.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefona ulaşabilir.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 11:32

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER