Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Yapılacak

Gümüşhane’de Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV)’nın öncülüğünde ‘Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı’ düzenlenecek.

Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Yapılacak
Gümüşhane’de Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV)’nın öncülüğünde ‘Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı’ düzenlenecek.

Farklı kentlerde başarıyla uygulanan modellerin Gümüşhaneli özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine tanıtılacağı etkinlik 29 Eylül Pazartesi günü saat 13.00’da Özdenoğlu Konağında gerçekleştirilecek.

TÜSEV ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan çalıştayla ilgili bilgi veren TÜSEV Genel Sekreteri Tevfik Başak Ersen, TÜSEV’in Türkiye’de sivil toplumu geliştirme hedefinin bir parçası olarak; yeni sosyal değişim yöntemleri, modelleri ve yaklaşımlarını araştırarak, etkili olanlarını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Ersen, 29 Eylül Pazartesi günü Özdenoğlu Konağı’nda saat 13.00’te düzenleyecekleri toplantıya katılım sağlayacak Gümüşhaneli sivil toplum, kamu ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilere başarıyla uygulanan toplumsal gelişim modellerini tanıtacaklarını belirterek, “Panelin ardından bu modellerin Gümüşhane’de uygulanabilirliği üzerine fikir alışverişinde bulunacağımız bir çalıştay düzenleyeceğiz. Gümüşhane’ye özel başarılı bir model bulmak için ilk adımları atmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğin açılış konuşmalarını Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu ve TÜSEV Sosyal Yatırım Programı Direktörü Sevda Kılıçalp yapacak.  Çalıştay kapsamında gerçekleştirilecek panelde ise Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) Gençbank Programı Koordinatörü Can Ercebe, “Gençlerin toplumsal yaşama katılımı nasıl sağlanır?” konusunu masaya yatıracak. Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya ”Boluluların kendi kaynaklarını kullanarak şehirde çözüm üretme süreçleri nasıl işliyor?” başlıklı bir konuşma yaparak, başarıyla uygulanmış bir modeli ortaya koyarken, Hüsnü Özyeğin Vakfı Kırsal Kalkınma Projeleri Koordinatörü Murat Bayramoğlu, “Başarılı bir kırsal kalkınma programı oluşturmanın temel unsurları nelerdir?” sorusuna yanıt arayacak.  Panelin ardından yapılacak yuvarlak masa çalışmalarında ise gençlik, yerel bağışçılık ve kırsal kalkınma alanlarına özel çalışma grupları oluşturulması planlanıyor.
   
TÜSEV Hakkında
Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), 1993 yılında aralarında Türkiye’nin önde gelen vakıf ve derneklerinin bulunduğu 23 sivil toplum kuruluşu tarafından üçüncü sektörün yasal, mali ve işlevsel altyapısını geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün vakfın 100’ü aşkın mütevellisi, TÜSEV çatısı altında işbirliği yapmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER