Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı başlattı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi Başkanı Selman Eroğlu, Yeşilay Genel Merkezi'nin bağımlılıkla mücadele destek programı başlattığını söyledi.

Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı başlattı
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi Başkanı Selman Eroğlu, Yeşilay Genel Merkezi'nin bağımlılıkla mücadele destek programı başlattığını söyledi.

Programın sosyal destek temelli yenilikçi projeler ile gençler ve tanımlı hedef kitleler üzerinde yerel ve ulusal çapta iyi uygulama örneklerinin ve farkındalığın oluşturulmasını amaçladığını kaydeden Eroğlu, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele anlayışı ve kuruluş amaçları çerçevesinde ülkesel hedeflerle kurumsal stratejik plandaki hedef ve önceliklere uygun olarak geliştirilen Bağımlılıkla Mücadele Destek Programına ilişkin künye ve detayları şöyle sıraladı:

Programın Amacı

Bağımlılıkla mücadele alanında önleme, sosyal destek temelli yenilikçi projeler ile gençler ve tanımlı hedef kitleler üzerinde yerel ve ulusal çapta iyi uygulama örneklerinin oluşturulması ve yeterli bilgilendirme ile farkındalığın oluşturulmasıdır.


Öncelikleri:

Öncelik 1: Bağımlılıkla mücadelede tedavi ile entegre ve sürdürülebilir sosyal destek unsurlarının geliştirilmesi, İkincil veya üçüncül önleme faaliyetlerine konu gençlerin destek modelleri ile topluma katılımlarının sağlanması.

Öncelik 2: Gençler ve tanımlı hedef grupların bağımlılığa yönelik farkındalık düzeylerini artıracak; hedef odaklı, tematik ve yenilikçi önleme faaliyetlerinin yapılması veya önleme araçlarının geliştirilmesi.

Uygun Başvuru Sahipleri: Dernekler, Vakıflar, Birlikler, Federasyonlar, Üniversiteler

Program Bütçesi ve Destek Tutarı:

Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı toplam bütçesi 1.000.000 TL’dir. Bu kapsamda program toplam bütçesinin öncelikler bazında dağılımı ile proje başına verilecek asgari ve azami destek tutarları aşağıdaki gibidir:

Öncelik 1: 600.000 TL

Öncelik 2: 400.000 TL

Proje başına

Asgari destek tutarı: 10.000 TL

Azami destek tutarı: 90.000 TL

Başvuruda bulunacak projeler yukarıda yer alan destek limitleri dahilinde projelerinin %100’üne kadar destek talep edebilirler.

Son Başvuru Tarihi: Ön başvurular için son teslim tarihi 09 Aralık 2016 17:30’dur. Bu tarih ve saatten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Detaylı Bilgi ve Açıklamalar İçin Tıklayınız //www.yesilay.org.tr/tr/haberler/detay/yesilay-bagimlilikla-mucadele-destek-programi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER