EĞİM VE SAPMA AÇISI

Bir yönü, bir doğrultusu olmalı hayatın ve içinde ki tüm yaşamsal standartların.  Seçilen eğim yönü ve doğrultu, hedefe varmakta en önemli husustur aslında. Bununla birlikte değerler yargısı sistematiğini de adam akıllı kodlayınca akla,  nihai olan hedefe ulaşmak ise kaçınılmaz olacaktır yaşamda.

Yaydan çıkan ok, kınından çıkan kılıç, yivinden fırlayan kurşun, hepsinin bir çıkış birde varış noktası, yani tam bir hedefi olduğu aşikardır bu hayatta.

Lakin; her esen rüzgara, her akan suya ve dönen her dolaba göre şekil verirsen hayata,  o an elinde sayısız açısal farklılık içeren, değerlerin olacaktır. Ve bu açısal farklılıklar, çıktığın yolda virgül mertebesinde bile yapacağın kaymalarda seni hedeften çok uzak noktalara taşıyacaktır. Etik dışı varılan bu nokta, beşeri yaşantıda sana suni bir hedef gibi görünecek ve seni aldatmaktan öteye de taşıyamayacaktır.

İşte bu sebeple seni, sonsuz hedefe taşıyacak ilahi eğim yönü ve dosdoğru olan yolu saptırmayacak açıyı, çok iyi bilmeli ve uygulamalısın. Bunu keşif etmek için bir mucize beklemen ise trajikomik bir durumdur. Şeref, ahlak ve namus sistematiğinin tüm değer yargıları, değişmez nitelikte apaçık bellidir. Ayrıca; sitem içinde farklı eğime maruz kalma ve yönden yani yoldan şaşmanın, etik dışı tüm maddeleri de apaçık bellidir. Bunu bilip halen daha doğru olan yoldan dönmek, yolunu şaşmak ise neyedir.

Bu nedenlerden dolayı, tercih edilen pusulayı çok iyi belirlemeli ve ona göre hayatına yön vermeli insan. Yön göstericide zaman zaman bozucu manyetik etkilerin sebebiyle, ciddi sapmalar olacaktır. Lakin; ahlak sistemin yönünü tam olarak damarlarında hissederek algılamış bir beden, her daim etkisinde kaldığı manyetik şiddeti görüp, yolundan ve yönünden nasıl ve ne kadar saptığını bulabilecektir. Bunun sonucu olarak ise tekrardan ilgili ahlak düzeltmesini uygulayıp, doğru yolu bulup, uygun olan rotaya girebilecektir.

Yön ve yol olarak seçip, arkasından gözünüzü kapatıp gittiğiniz pusulanızda, farklı manyetik etki içeriğinin olup olmadığını, çok iyi test etmeli ve ona göre takibe devam etmelisiniz. Bir pusulaya yaklaştırılan mıknatıs, kutuplaşmaya sebebiyet verecektir. Bu, yön göstericinin yönünü tam zıttına bile çevirebilecek bir etkidir. İşte bu durum; manyetik bir bozucu ile arızalanmış, kendinize yön gösterici olarak seçtiğiniz pusulanızın veyahut yazılımı tamamı ile yanlış kodlanmış navigasyonunuzun, sizi Hak diye çıktığınız yolda Bâtıl'a itmesinden başka bir şey olmayacaktır.  

Toplumsal vicdanlarda tüm renkler tarafından her daim doğruyu gösterip kabul gören değerler ve yargılar, tek ve değişmez olan eğim ve sapma açısıdır.
YORUM EKLE