EVİMİZDEKİ TEHLİKE

Birçoğumuz evde bilinçsiz olarak kullandığımız ve mutfaklarımızın vazgeçilmezi arasında yer alan düdüklü tenceredir. Ama son günlerde kullanımı oldukça yaygınlaşmasıyla birlikte tehlikeye davetiye çıkarmaktadır.

Düdüklü tencere kullanır iken çok dikkatli olmalıyız. İçerisinde biriken basınçlı buharın bir anda kapağının açılması ile birlikte patlamaya neden olmaktadır. Bu nedenle Üzerinde bulunan hava tahliyesi boşaltılarak hatta birkaç dakika bekletilerek kapağı açılmalıdır.

Düdüklü tencerede en çok yapılan hatanın su miktarının ve pişirme zamanlarının ayarlanmamasıdır. Düdüklü tencerede su miktarı düdüklü tencerede ağzına kadar doldurulmamalıdır. Hatta bazı düdüklü tencerelerde su dolgusu için MAX Dolgu yazılmaktadır. Nedense bizlere verilen talimatın üzerinde su dolgusu yapmayı bir prensib olarak görmekteyiz. Düdüklü tencere alınan firmalarda kullanım talimatları kutusu içerisinde verilmektedir. Bu kullanım talimatı içerisinde pişirme süreleri verilmektedir. Verilen bu talimatlara mümkün oldukça uymalıyız. Bunun sonunda oluşan tehlikeleri göz artı etmekteyiz. Sonunda oluşacak kazalarda hem sağlığımızı hiçe sayıyoruz hem de evimizin temizliğini veya oluşacak tehlikeleri hiçe sayıyoruz.

Eğer sizinde mutfağınızda düdüklü tencere varsa bunları bilmeniz gerekiyor.

Kaynak: http://www.netlon.com.tr/

YORUM EKLE