GÜMÜŞ AKADEMİDE GENÇLERLE BAŞBAŞA: MAHMUT SAMİ MALLI

Geçtiğimiz hafta sonu GÜBDER Gümüş Gelişim Akademisinin Gençlerle Baş başa Bölüm konuğu, bulunduğu yaşa göre tecrübe ortalaması yüksek olan, hemşerilerimizden Sn. Mahmut Sami MALLI idi.

Sn. MALLI’yı tanıma ve tecrübe ortalama yüksekliğinin menşei adına kısaca bahsedecek olursak;

Gümüşhane kökenli, 1985 Ankara doğumlu.

İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Lisans, THK Üniversitesi İşletme Anabilim dalı Yüksek Lisans mezunu.

Genç MÜSİAD, ATO, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi.

Ak Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomi ve Mali İşler Başkanı, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkan Yardımcısı,

Karadeniz, Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü

TBMM 25.Dönem Ankara Milletvekili

Ak Parti AR-GE Başkan Yardımcısı

Orta düzeyde İngilizce, Almanca dil bilgisi.

Evli, 1 çocuk babası

Yukarıda yazılanlara bakıldığında 30 yaş içerisine sığdırılabileceklerden daha fazlasını görebilmekteyiz. Dış dünyada “donanım”  olarak tabir edilen tüm özellikleri görebilmek mümkün. Haliyle genç bir yaş içerisinde yoğun bir tecrübe yaşamış insan olarak Sn.MALLI,’nın Gümüş Gelişim Akademisi Gençlerine vereceği mesajlar daha da anlamlı hale geliyordu. Önlerinde böyle canlı bir örneğin olması GGA öğrencilerini de heyecanlandırmaya yetiyordu.

Söyleşinin satır başlarından bahsedecek olursak;

SN.MALLI:

“ Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başlarız söze. Öncelikle herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz niyeti ile sözlerime başlamak istiyorum.
Gençliğe birikim, birikime dinamizm lazım sloganı Genç MÜSİAD üyesi olduğumda hatırımdan çıkmayan özlü bir sözdür. Biri olmadan diğerinin bir yanı eksiktir. Birbirini tamamlayan bir resmin iki parçası gibi… Bu manada bütüne ulaşma babında bu iki ana unsura ihtiyacımız vardır.

Genç kardeşlerim ve arkadaşlarıma naçizane tavsiyem, normal rutin insanların dışına çıkan adanmış insanlar olma gayreti gösterin. Bunun içinde çok ama çok okumamız lazım. Hakk’a adanmış bir gençlik olmak için çok okumalıyız. Marjinal gruplara bakıyorsunuz orijinal gruplardan daha çok okuyorlar. Bu sebeple bizlerin bu konuda daha hassas olması gerekir. Bu konuda vaadi ölüm olan marjinal gruplar kadar olamıyorsak biraz durup düşünmemiz gerekir. Bu minvalde adam çıkarmak için uğraş gayretinde olmalıyız. Amacımız İlayı Kelimetullah yolunda insanlar yetiştirebilmek olmalıdır. Yabancı dil öğrenin. İmkânınız varsa yurt dışında dil öğrenmeye çalışınız, hatta gelin görüşelim bu niyette olan arkadaşlar için birbirimize yardım edelim.

Arkadaş grupları arasında farkındalık oluşturun, insanlar bu farkındalığı fark etsinler. Hiçbir zaman örf, adet ve geleneklerinizden uzaklaşmayın. Öğrendikleriniz sizi yozlaştırmasın. Herkes dönemini yaşar. Kaderde ne olacağını bilmiyoruz ama dua ederek bunu değiştirebiliriz. Yarın öbür gün Ankara için, vatan ve millet için ne yaptın diye sorulduğunda anlatacak güzel hikâyelerimiz olsun. Halka hizmet Hakk’a hizmet düsturu ile hizmet edersen rahmet bulursun. Ve eğer zengin olmak istiyorsanız Güneş üzerinize doğmasın…

Şu üç önemli başlığı kendimize prensip edinmemiz gerekir.

Küs durmamak,

Kardeşinin derdine çare aramak,

Din kardeşini korumak ve kollamak.

Osmanlı bu sacayakları üzerinde yıllarca hüküm sürmüştür.”

Sn. MALLI, Gümüş Gelişim Akademisi öğrencileri tarafından kendisine yöneltilen siyasi AR-GE, Ortadoğu siyaseti, paralel yapı, Başkanlık sistemi ve gündeme ilişkin soruları cevapladı.
“ İngiltere’de eski başbakanlardan Tony Blair Politika yönetim merkezi, laboratuvarı kurmuş ve bu şekilde bir sonraki seçimde oylarının artmış olduğunu görmüş. Siyasi partilerde AR-GE’ politika üreten bir merkezdir. Türkiye’de sıcak gündemi takip edip politikalar üretecek bir merkez. Her krizden bir fırsat ile çıkan bir merkez.

Türkiye parçalanamaz ve bölünemez. Bu bir söz değil, kesin bir gerçektir. Gençlerimiz bunu bilsinler ve inansınlar. ABD, Rusya, AB her ne kadar Türkiye’yi sevmeseler de, Türkiye’nin bölünmesini istemezler, çünkü menfaatleri ile çatışır. Bu gün ABD ile Rusya’nın savaş halinde olduğu söylenir, bilinir ekranlardan medyadan yansıyan budur. Oysaki 1946’dan bu yana ikisi de menfaat ortağıdır.

Paralel yapı 1970 yılında CIA tarafından devletin içine yerleştirilmeye başlanmış bir yapıdır. Liderimiz Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde bu mücadeleye devam edilmektedir.

TBMM’de ki görüşmeleri izliyorsunuzdur. Bir konu hakkında önerge verildiğinde veya önemli bir konu görüşüleceğinde aradaki birçok formaliteden dolayı gecenin on ikisinde sıra geliyor, sonrada bir sonuç çıkmıyor ortaya. Anayasaya, kanuna, iç tüzüğe uyduralım derken zaman geçip gidiyor. Güçlü bir Türkiye için, Güçlü bir “Türkiye Başkanlık Sistemi” daha hızlı karar alan ve uygulayan bir anlayışla ülkemizin geleceği daha da iyi olacaktır.

Yeni anayasa çalışmaları şu an itibariyle yerini yaşanacak olan gelişmelere bırakmıştır. Bu süreçte halkımız bunu enine boyuna konuşsun, tartışsın kendi içinde özümsemeye çalışsın. Elimizde hazırlanmış tak diye ortaya konacak bir anayasa yok. Bu konu zaman içerisinde yerini bulacaktır. Mart ayı itibariyle ana gündemimiz terör, mülteci sorunu ve taşeron işçiler olacaktır.”

Söyleşi sonunda GÜBDER Başkanı ve GGA Yürütme Kurul Başkanı Erol TEKÇE;

“ TBMM’de genç yaşta milletvekilliği yapan ve bu gün Türkiye’nin en büyük partisinde AR-GE Başkan yardımcılığı görevinde bulunan, değerli hemşerimiz Sn. Mahmut Sami MALLI’yı gıpta ile izliyoruz. Bu gün bizi kırmayıp, zaman ayırıp aramıza katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Söyleşi, GÜBDER Yönetimi Kurulu tarafından Sn.MALLI’ya günün anısına plaket verilmesinin ardından aile fotoğrafı çektirilmesiyle son bulurken, Sn. Mahmut Sami MALLI’nın etrafı Gümüş Gelişim Akademisi öğrencileri tarafından çembere alınmış bir şekilde bir söyleşi zamanı kadar daha sohbet ile devam etti. Belki de bu çember etrafından kim bilir kaç tane daha Mahmut Samiler çıkacak…

Söyleşide “küs durmamak, kardeşinin derdine çare aramak, din kardeşini korumak ve kollamak” geçtiği üzere bunu sözden uygulamaya samimiyetle geçirip, hemşerilerimizin derdi ile dertlenir çare arar, korur ve kollarsak inanıyoruz ki bürokraside de, siyasette de, iş dünyasında da Mahmut Samilerin sayısı sayılamayacak kadar çok olacaktır.

Emeği geçenlere ziyadesiyle teşekkürler…

Sevgi ve Saygılar.
YORUM EKLE