GÜMÜŞ OTELİN GELECEĞİ

Gümüş otel, belediyemizin kıt imkanlara sahip olduğu bir dönemde Başkan Sabahattin Aytaç tarafından inşa edilmişti.

Otel işletmeye açıldığında 12 bin nüfuslu şehrimizde önemli bir simge olmuştu.

1984 yılında ihtiyaç duyulan öğretmen evi için, Daltabandaki Küçük Sanayi Sitesi ile takas edilen otelin mülkiyeti İl Özel İdaresine geçmiş oldu.

Dönemin Valisi Sayın Şefik Kalkan ve İl Genel Meclisi, otelin Öğretmen Evi olmasında sakınca görmeyerek devir işlemlerine başlatılması kararını almıştı.

Gerektiğinde halkada hizmet sunmasını da kayıt altına alan idare, basında geçen bir yazı üzerine bu kararından vazgeçti.

Sene 1985, şehir avukatlarımızdan Av. Necati AKAGÜN yerel Kuşakkaya Gazetesinde bir yazı yazar. “Gümüş Otel’in Öğretmen Evi yapılması uygun değil. Şehir halkına ihanettir.” diyerek olumsuz görüş belirtmişti. Vesayetin devam ettiği bu süreçte göz ardı edilemez karardan dönülmesinin sebebi olur.

Milli Eğitim mensupları olarak bizlerde herhangi bir eylemde bulunamadık hasılı otel yine Gümüş Otel olarak işletilmeye devam etti.

1999 seçimleri sonunda DSP+MHP+ANAP koalisyonunda, restore edilerek bir siyasetçinin yakınına kira edilen otel halen bu müstecir tarafından işletilmektedir. Otelin kira sözleşme süresi Ağustos 2016 tarihinde sona erecektir.

Geçtiğimiz yıllarda önceki Vali Sayın Yavuz tarafından gündeme gelen satış işlemi bu kez asıl sahibi il özel idare tarafından gündeme gelmişse  demek ki diş ağrıyor çekilmesi gerek.

Kişisel tercihim  :

1- 29 katlı ikiz kuleden bahsediliyor TOKİ yapabilir.

2- Öğretmen Evi olması Milli Eğitimin hakkıdır. Bu hak tecelli etmeli hatta şimdiki sefer tası görünümündeki öğretmen evi ile polis merkezi takas edilerek gümüş otel entegre bir tesis haline getirilmeli.

3- Gümüş otel yerleşkesi, polis karakolu ve özel idare sitesi hep birlikte günün şartlarına uygun bir iş merkezi yapılabilir. Derim.

Takdir halkın ve yöneticilerin.
YORUM EKLE