0-6 yaş çocuğu olana müjde: Dört Mevsim Çocuk Akademisi açıldı

Gümüşhane’de 'Eğitimin en eğlenceli hali' sloganıyla 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik uluslararası standartlarda hizmet verecek olan Dört Mevsim Çocuk Akademisi açıldı.

0-6 yaş çocuğu olana müjde: Dört Mevsim Çocuk Akademisi açıldı

Gümüşhane’de 'Eğitimin en eğlenceli hali' sloganıyla 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik uluslararası standartlarda hizmet verecek olan Dört Mevsim Çocuk Akademisi açıldı.

Bağlarbaşı Mahallesi, Şahbenderler Semti Küme Evlerinde hizmet verecek kurumun kurucu müdürlüğünü ise başarılı çalışmalarıyla bilinen Psikolojik Danışman ve Rehber Sibel Kandaz Olgun yapıyor.

Onlarca etkinlik yapılacak

Ön kayıtların Empati Danışmanlık Dikkat ve Geliştirme Merkezi Karaer Mahallesi, Paşadayı Ap.No: 5/1'de alındığı kurumda 0-6 yaş çocuklara astronomi ve drama eğitimi, dini eğitimler, yabancı dil eğitimi, su sporları, müzik dersleri, beceri geliştirme dersleri, jimnastik eğitimi, moxo dikkat testi, eğitici tarımsal faaliyetler, kapalı ve açık oyun alanları, uygulama mutfağı, eğitici kulüpler ve yaz okulu, düzenli sağlık taraması, modern uyku odaları, hijyenik ve sağlıklı mutfak, denver testi, 24 saat güvenlik kamerası, her semte servis hizmeti sunulacak.

450 metrekare açık hava oyun alanı var

Konuyla ilgili bilgi veren Olgun, “2017-2018 Eğitim –Öğretim yılına Dört Mevsim Çocuk Akademisi Kreş ve Gündüz Bakım evi olarak başlarken geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz. 450 m2 açık hava oyun alanının 350 m2 si sadece çocuklarımızın doğa etkinliği için dizayn edilmiştir yine bununla beraber keyifli zamanlar geçirebilecekleri park alanları oluşturmakta itina gösterilmiştir” dedi.

“0-6 yaş hayatın temelidir”

0-6 yaş okul öncesi dönemin insan hayatının temeli olarak görüldüğünü bildiren Olgun, “Bu dönem; çocuğun çok yönlü gelişiminin sağlanması, gelecekte geniş bir dünya görüşüne sahip olması demektir yüzeysellikten uzak, doğallığı ilke edinen ,’çalışmayı – araştırmayı-öğrenmeyi ‘ öğrenen, sorgulayan, neden- sonuç ilişkileri kurabilen kendine ve çevreye bağımsız ve özgür düşünebilen, sevgi dolu öğrenciler yetiştirmeyi hedef bildik” şeklinde konuştu.

“Güçlü bir kadromuz var”

Hedeflerine ulaşma çabalarını yürüten öğretmen kadrolarının dinamik, mesleğini, insanları ve özellikle çocukları seven, güler yüzlü, sevgi dolu, alanında yetkin ve deneyimli, özgüvenli kişilerden oluşmasına özen gösterildiğini ifade eden Olgun, “Bu hizmeti sunma hazırlıklarında ekip olarak kendimize şu soruyu sorduk; biz çocuklarımız için neleri önemsiyoruz? Bunun sonuncunda hedefimiz dört duvarı aşıp toprakla, doğayla ve sosyal yaşamla iç içe olmayı ve bu şekilde yaşamayı bilen nesiller yetiştirmek oldu” diye konuştu.

Olgun, Dört Mevsim Çocuk Akademisinde, öğrenciye eğitim yetisi kazandırmak, mevsim uygunluğuna göre organik tarımla toprak işlemesi, hem hayvan sevgisi hem de onların bakım sorumluğunu ve bilgisini edinebilmek, sağlıklı beslenmenin insan hayatındaki önemini uygulayarak öğrenmek, karar verme ve sorumluluk alıp-yerine getirme becerilerini geliştirmek, yeteneklerini keşfedip yönlendirmek, ana dilini geliştirirken bir yabancı dil öğrenmenin ilk basamağına adım atmak, ana dilin ve diğer dillerin önemini kavratmak, zihinsel, sosyal, duygusal bedensel ve ahlak gelişimini sağlamak ve hızlandırmak, Moxo ve Denver zeka testi ile başarılı ve başarısız olduğumuz yönlerimizi belirleyip öğretmenler ile işbirliği içerisinde bunlara yönelik çalışmalar yapmayı hedeflediklerini sözlerini ekledi.

Konuyla ilgili bilgi almak için 0 545 213 26 28, 0 538 468 29 00 numaralı telefonlardan bilgi alabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER