10 Kasım Mesajları

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. yıldönümünde Gümüşhane'de düzenlenen etkinliklerle anılacak.

10 Kasım Mesajları
Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Gümüşhane'de düzenlenen etkinliklerle anılacak.

Etkinlik programı ilk olarak saat 09.00’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk töreni ile başlayacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Vali Dr. Yusuf Mayda’nın Atatürk’e hitaben yazdığı mesaj okunacak.

İkinci bölümde ise Gümüşhane Kültür Merkezinde saat 10.00’da Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan program doğrultusunda icra edilecek.

Öte yandan Gümüşhane’de 10 Kasım’la ilgili yayımlanan mesajlar şu şekilde:

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın

“10 Kasım tarihi Büyük Önder Atatürk’ü ölüm yıldönümün de anmanın yanı sıra, Ağaçların sessiz ağladığı, Irmakların yaşlı çağladığı, bayrağımızın yarıya çekildiği, milletin tek vücut selam durduğu, dünyanın 7 kıtasında gerçekleştirmiş olduğu inkılapları ile örnek alınan eşsiz devlet adamının göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine aşmaya olan inancımızı, en kıymetli hazinem diyerek miras bıraktığı bağımsız Türkiye Cumhuriyet’ine olan bağlığımızı yine Atatürk’ün manevi huzurunda kenetlenerek ilke ve inkılaplarını yaşatmak için göstereceğimiz kararlığın günüdür.

Başarıları kelimelerle anlatılmayacak kadar üstün Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu topraklarında yaktığı ateşin eşsiz aydınlığı bugünde geçmişte olduğu gibi yolumuzu aydınlatmaya ve geleceğimizi parlatmaya devam ediyor.

Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını miras olarak bıraktığı Türk milleti ideallerini ilk günkü kararlılık ruhu ile yaşatmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet sulh ve refah içerisinde yaşatarak yüceltmek için durmadan yola devam ediyoruz.

Atatürk’ü anlamanın ve emanetine sahip çıkmanın anlamını bilerek Ekonomiden, Sosyal Devlet anlayışına, bayındırlıktan, sağlığa kısaca her anlamda Dünyanın örnek aldığı ve en kıymetli emanetim diyerek bırakmış olduğu Cumhuriyetimizi 100. yılı olan 2023’de Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine her geçen gün istikrar ile büyüyen ülkemizde daha da çok yaklaşmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle sadece bir kuşak için yaşamayan, tarihin akışına yön vermiş, önderlikleri ile yüzlerce yıl tüm dünya milletlerin tarihinde haklı yerini koruyacak Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü en derin saygı, şükran ve gönül borcu ile anıyorum.”

Milletvekili Feramuz Üstün

"Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün ölümünün 74.yıl dönümü. Atatürk yaptığı reformlarla, ileri görüşlülüğüyle dünya çapında kimlik sahibi olmuş, büyük bir liderdi. Bizlere bıraktığı Cumhuriyeti en büyük mirası olarak adleden ulu önderin, bu mirası emin ellere bıraktığını ve bundan sonra da tüm badirelere rağmen azimle ve inançla en iyi şekilde koruyup muhafaza edeceğimizi  ve ülkemizi en mürefffeh seviyelere taşımak için var gücümüzle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca bugün Helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah tan rahmet ,yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Belediye Başkanı Mustafa Canlı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74.  yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Canlı mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümünü yaşıyoruz.

Atatürk’ün Türk ulusuna cumhuriyeti, bağımsızlığı, demokratik ve laik bir ülke bıraktığını dile getiren Başkan Canlı, “Cumhuriyetin kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşmadaki temel hedef Atatürk’ün öngördüğü çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Türk milletinin bağımsızlığı için büyük uğraşlar veren Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye Cumhuriyeti Devletini çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bizler de Türk ulusu olarak bu idealler doğrultusunda yol alarak ülkemizi onun istediği seviyeye getirmeliyiz. Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu Cumhuriyeti, Türk milleti olarak ilelebet yaşatmalıyız. Türk ulusunun bağımsızlığı için büyük mücadele veren Atatürk’ün bu mirasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizler için bir zorunluluktur. En büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk, Kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanmasını sağlamış, bu zafer sonucunda Türk ulusunun iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. Yıldönümünü minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

ERCAN ÇİMEN'DEN HÜZÜN GÜNÜ MESAJI

‘Atatürk'ün, Çağdaş Düşüncelere Dayalı, Gelişmeye, Yükselmeye Işık Tutan Görüşlerini İçtenlikle Benimseyerek Uygulamak, Milletimiz İçin Vazgeçilmez Ve Değişmez Bir İlkedir’

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları dile getirdi. "Her yıl 10 Kasım’a yaklaştıkça Türk Milleti olarak içimizi tarifsiz bir üzüntü kaplamaktadır. Türk Milleti olarak bu tarifsiz acıyı yaşarken Atamızın çizdiği yolda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için, bıraktığı emanetlere sahip çıkarak daha da ileriye gitme yolunda Atamızın Kurtuluş Mücadelesinde bin bir yokluk içerisinde gösterdiği başarı azminden ve dehasından güç almaktayız.

Şair Halim Yağcıoğlu’nun “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiirinde dile getirdiği gibi;

Hâlâ o acıklı ağıtlar dudaklarınızda,
Hâlâ oturmuş 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz,
Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın,
Uluslar, fethine çıkıyor uzak dünyaların.

Türk Milleti olarak bizim, Atatürk’ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesine bağlı kalarak tüm dünyayı sevgi ve barışla kucaklaşmaya, yeni nesillerin Türkiye’den yükselen bilim ve teknoloji meşalesi ile yollarını bulmalarını sağlama yönünde atılan adımların her gün daha ileri gitmesi temennisi ile başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı dileyerek Atamızı minnet ve şükranla yad ediyorum."
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2012, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER