100.yıl mesajları

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

100.yıl mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış olan Aziz Milletimizin bütün yiğitleri gibi Gümüşhane’mizin kahraman evlatları da, sahip oldukları manevi güç ve bağımsızlığa olan inançla büyük bir yiğitlik göstererek düşmanı topraklarımızdan çıkarmış ve Gümüşhane’miz bundan 100 yıl önce 15 Şubat Cuma günü düşman işgalinden kurtulmuştur. 

Saygın ve bağımsız bir millet olmanın gururunu hepimize yaşatan şehit ve gazilerimizin torunları olan siz kıymetli Gümüşhaneli hemşehrilerim de, 15 Temmuz gecesi, benliğini yitirmiş ve mazisini unutmuş toplumların tarihin enkazları arasında kaybolacağı gerçeğinin bilinci ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde ifade ettiği ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.’ düsturuyla hareket ederek, hain darbe girişimine karşı ilk andan itibaren net bir şekilde tepki verdiniz, demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıktınız.

İçimizdeki hainleri kullanarak gerçekleştirilen darbe girişimini milli ve manevi değerlerinize olan bağlılığınızdan kaynaklı iradenizle engellemiş olmanız, 15 Şubat’ın 100. yılında da bağımsızlığımızdan, bayrağımızdan ve vatanımızın bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır.

100 yıl önceki ruh ve heyecanla Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesinde bugüne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimiz ile 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Güzel Şehrimiz Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün, milli birlik ve beraberlik şuurumuzun somut bir ifadesi olarak tarihe altın harflerle yazılan önemli bir günü idrak etmekteyiz.

Kahraman milletimiz inanç ve umutlarıyla “makûs bir talihi” yenmiş; 
Gümüşhane’mizi 15 Şubat 1918 tarihinde tam ve ebedi bağımsızlığına kavuşturmuştur. 
Bu şanlı zafere ev sahipliği yapmış olan topraklarımız; o günlerin gurur ve onurunu yaşatmaya devam etmektedir.

Ecdadımız nasıl ki bundan 100 yıl önce Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bugün bizler de aynı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz.
Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynamak isteyenlere gereken dersi veriyoruz, 
vermeye devam edeceğiz. Millet olarak; ecdadımızdan devraldığımız bu toprakları ve tarihi mirası en güzel şekilde değerlendirerek, geliştirerek ve koruyarak insanlığın istifadesine sunmak için gece gündüz demeden çalışacağız.

Gümüşhane’mizin kurtuluş günü vesilesiyle ecdadımızın Türk Milletine en önemli emaneti olan “bağımsızlık şuurunu” bir ve beraber olarak ilelebet muhafaza edeceğimizi vurguluyor; ülkemizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle vatan savunması için 100 yıl önceki nöbeti kararlılıkla devam ettiren kahraman ordumuza ve güvenlik güçlerimize vazifelerinde kolaylıklar diliyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Ülkemizin her köşesinde ayrı bir milli kahramanlık destanının olduğunu ifade ederek, mesajında şunları kaydetti:

"Yurdun her yerinde baş gösteren her türlü imkansızlığa rağmen direnerek savaşan ecdadımız canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdürülen bu aziz vatanı bizlere miras bıraktı. Bu mücadele elbette zor şartlarda elde edildi. İşgalcilerin topuna tüfeğine karşı milletimizin kudretli imanı dünyaya büyük bir ders olmuştur. 100 yıl önce Gümüşhane’mizde işgal eden düşman, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde bertaraf edilmiştir. 15 Şubat 1918 ve öncesinde yaşananlar bu toprakların kolay elde edilemeyeceğinin en açık kanıtıdır. Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. 100 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de milletimiz vatanı uğruna canını hiçe sayarak demokrasiye, milli iradeye, vatan toprağına sahip çıkmıştır. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK
 

“Bugün Gümüşhanemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılının haklı gururunu ve onurunu yaşamaktayız. Kahraman milletimiz inanç ve umutlarıyla ‘makûs bir talihi’ yenmiş; Gümüşhane’mizi 15 Şubat 1918 tarihinde, tam ve ebedi bağımsızlığına kavuşturmuştur. Bu şanlı zafere ev sahipliği yapmış olan Gümüşhane’miz; o günlerin gurur ve onurunu yaşamaya ve yaşatmaya devam etmektedir. Vatanımızın işgaline karşı Türk Milleti’nin direnişinin en güzel örneklerinden birini göstererek, tarih sahnesinde yerini alan Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün, bizler şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde buradayız. 100 yıl önce yürekleri vatan sevgisiyle dolu gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm Gümüşhane halkı kısıtlı imkânlarla, kanları canları pahasına savaşmışlar ve düşman kuvvetlerini bozguna uğratmışlardır. Savaş sonrası yıkılıp yağmalanmış olan Gümüşhane’mizi halkımız yine aynı azim, aşk ve özveri ile bu günlerine getirmiştir. Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir.  Atalarımızın canları uğruna savundukları bu toprakların omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Bu anlamlı günde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Gümüşhaneli hemşerilerimizin Kurtuluş Bayramını kutluyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Milli Mücadele döneminde Türk Milletinin, her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen bağımsız yaşama ülküsü ile işgal altında kalan vatan topraklarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde düşman işgalinden temizlenmiştir. Tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhaneli halkımızın ataları da 15 Şubat 1918’de vatan topraklarını düşman işgalinden büyük bir kahramanlık örneği ile kurtarmıştır. 

Bugün yine yurdumuzu kuşatmaya çalışan şer odaklarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin Afrin kentine harekat başlatmış bulunmaktadır.  Allah şanlı Türk ordusunun ve kahraman askerimizin yardımcısı olsun. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kenetlendiğimiz sürece düşmanlar hiçbir zaman hain emmelerine ulaşamayacaklardır. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın kahraman şehitleri ile bugüne kadar ülkemizin bekası için gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’yla birlikte tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhaneli hemşehrilerimiz de ülkemizin savunmasında aktif rol almıştır. Düşman işgaline karşı, şehrimiz kahraman vatan evlatlarının destansı mücadelesinin sonunda 15 Şubat 1918’de istiklaline kavuşmuştur.

Ecdadın bu kararlı mücadelesi bizlere örnek olmalı, ülkemizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu ruhu daim kılmalıyız. Aziz şehitlerimizin bizlere miras olarak bıraktığı vatanımızın her karış toprağına sahip çıkmalı ve bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmeliyiz.15 Şubat’ta düşman işgaline boyun eğmeyen bu aziz şehir, şimdi de zalimlere karşı mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Ecdadımızdan emanet kalan bu vatanı terör örgütlerinin bölmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Gümüşhane, geçmişte olduğu gibi şimdi de kardeşliğin, hoşgörünün şehri olmaya devam edecektir.

Bizler bu anlayışla tüm vatandaşlarımızın huzur ve barış ortamında yaşamlarını sürdürmeleri için çalışıyoruz. Şehrimizin imarı ve inşası için projeler üretip güçlü Türkiye’nin en önemli yapı taşlarından biri olmayı hedefliyoruz. Eğitimden, sağlığa, sanayiden, teknolojiye birçok alanda insanımızın müreffeh bir şehirde yaşamasının zeminini oluşturuyoruz. Gümüşhane’ye değer katmak ve katkı sağlamak için sorunlarımızın tespiti ve çözümü noktasında şehrin tüm paydaşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdükçe inanıyorum ki şehrimiz, hedeflediğimiz noktalara en kısa sürede ulaşacaktır. Şehrimizi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak amacıyla mesai mevhumu gözetmeden hedeflerimize doğru ilerliyoruz.

Bu vesileyle 15 Şubat Gümüşhane’nin Kurtuluş Günü’nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Gümüşhaneli hemşehrilerimin bu gurur gününü kutluyorum.” 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutlayarak Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti üzerinde gizli planlar yapanların her zaman olduğu gibi yine gerektiği dersi alacağını söyledi. 

Türk milletinin vatanına milli ve manevi değerlerine, özgürlüğüne olan düşkünlüğünü tüm dünyanın iyi öğrenmesi gerektiğinin altına çizen Başkan Akçay’ın mesajı şöyle:

“Osmanlı devletinin çöküş süreci ile birlikte başlayan siyasi ve askeri boşluk ile işgalci güçler ülkemizin her bir köşesini ele geçirerek işgal etmeye başlamış, işgal ettikleri bölgelerde milletimizi de bu kutsal vatan topraklardan söküp atma gayretiyle ellerinden gelen tüm zulmü ve nefreti göstermişlerdir. Bu zulme ve işgal güçlerine dur demek amacıyla Büyük devlet adamı Mustafa Kemal önderliğinde yakılan Kurtuluş Mücadelesi ateşi milletimizin vatan ve hürriyetine olan düşkünlüğü ile birlikte Anadolu topraklarında adeta kocaman bir ateş çemberine dönüşmüş, neredeyse yok denilecek kısıtlı imkanlarla son teknoloji ve silahlarla donatılmış güçlü işgalci ordularını bu ülkenin topraklarından söküp atmışlardır. Şanlı ordumuz ve aziz milletimizin verdiği bu kutlu mücadele sonucunda işgal altında olan şehrimizde 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır.
Türk milletinin ve neslinin Anadolu’da yaşamasını bir türlü kabullenemeyen dış güçler her zaman ülkemizi parçalamak için kirli planlar yapmış, çeşitli oyunlar oynamaya da devam etmektedir. Yıllardır ülkemiz üzerinde ve çevresinde oynanan oyunlarda bunun en açık göstergesidir. Günümüzde ise bu dış güçler planları dahilinde her gün başka bir bölgesinde bombaların patladığı ve iç savaşların sürdüğü orta doğu coğrafyasına ülkemizi de dahil edilmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstermektedirler. Ancak şanlı ordumuz tarafından başlatılan ‘Zeytin Dalı’ harekatı ile bu şer odakları ve onların uşaklığını yapan örgütler gerekli cevabı en kısa sürede alacak ve hak ettikleri cezayı çekecekleridir. Şanlı ordumuz verdiği her mücadelede olduğu gibi bu kutsal görevde de en kısa sürede muvaffak olacağına inancımız tamdır. Kimse milletimizin sabrını zorlamasın. Türk milleti her zaman barıştan ve kardeşlikten yana olmuş vefakar bir millettir. Ancak vatanına el uzatılmaya kalkışıldığında ise hiç gözünü kırpmadan vatanı için canını vermekten çekinmemiştir. Bunu anlamak istemeyenler şanlı tarihimizi ve geçmişimizi bir kez daha okumalıdır.
Sözlerimi tamamlamadan önce bu vatan toprakları için milletimizin hürriyeti için canını vermekten çekinmeden mücadele ederek şehit düşmüş tüm neslimize ve şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de sağlık ve kuvvet dileyerek, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 15 Şubat’ın şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk Milleti bağımsızlık arzusundan hiçbir zaman vazgeçmeyerek milli mücadelemizin en güzel örneklerini göstermiştir. Vatan toprağımız olan Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtarılarak hürriyet ve bağımsızlık onuruna kavuşmasında eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği gösteren kahraman atalarımız bizlere bu aziz Türk yurdunu miras bırakmıştır.

Bugün bizlere düşende, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi mutlu yarınlara taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle;  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

GÜMÜŞHANESPOR KULÜBÜ BAŞKANI KAYA BÜYÜKBAYRAKTAR

"Gümüşhane’mizin düşman işgalinin kurtuluşunu 100.yılını geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Halkımızın 15 Şubat Bağımsızlık gününü kutlar, Gümüşhanespor Kulübü olarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu özel günün yıl dönümünü bir kez daha tecrübe etmenin eşsiz sevinci içerisindeyiz. Gümüşhane’nimiz için anlamı büyük olan bu yılı, desteklerinizle şampiyon olarak daha da onurlandırmak ve unutulmaz kılmak istiyoruz. 
 Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve Cumhuriyetimizin var olması adına canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunarız."

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER