112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Gümüşhane’de 7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Gümüşhane’de 7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Vali Okay Memiş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

Vali Memiş, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri tanıtım filminin gösterimiyle başlayan törende, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar’ın açılış konuşmasının ardından yaptığı konuşmada, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin çok önemli ve değerli olduğunun altını çizdi.

Ölümün tüm insanlar için bir gerçek olduğunu belirten Vali Memiş, “Ölüm bir gerçek, ölümden kaçış yok ama devlet ve vatandaş olarak tedbirlerimizi alsak da insanlarımız kazalarda öleceğine 80-90 yaşını gördükten sonra vefat etse. Aile olarak daha önceden çok kötü bir anımız olması sebebiyle ben bu 112 Acil Sağlık Hizmetleri konusunu özel olarak da çok önemsiyorum. Kazaların bizi nerede ve ne şekilde yakalayacağını bilmiyoruz. Onun için 112 çalışanlarının her daim hazır olması, gecikmeden hareket etmesi lazım. Tarihî İpek Yolu güzergâhında bulunan ilimiz, trafik kazalarının çok yoğun olduğu bir bölge. Zigana’dan Vauk Dağı’na kadar olan güzergâhta bizim her daim hazır olmamız ve en geç 10 dakikada kazalara müdahale edecek durumda olmamız lazım” dedi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü inşaatının kısa bir süre sonra başlayacağını kaydeden Vali Memiş, “Acil sağlık hizmetleri, itfaiye, emniyet ve jandarma artık tek bir çatı altında toplanacak ve oradan kontrol edilecek. Bir sene içerisinden bitireceğiz bu çalışmayı inşallah” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın sağlıkta büyük bir reform yaptığını dile getiren Vali Memiş, “Bizdeki muazzam sağlık sistemi neredeyse sosyalist ülkelerde bile yok. Kapitalist ülkelerde zaten parası olan alıyor sağlık hizmetini. Ama bizde müthiş bir sistem kuruldu, tabi bütçeye çok önemli bir yük getirdi ama sağlıktan önemli hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerden birinci olan Gümüşhane Lisesi öğrencisi Melek Alkan, Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Nur Yazel Özden ve Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencisi Ravza Tuana Nur Aslan’a bisiklet ödülleri Vali Memiş tarafından verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER