15 Temmuz mesajları

Gümüşhane’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımlanan mesajlar.

15 Temmuz mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ:

“Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış mensupları tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü, aziz milletimizin dünya tarihine geçen dik duruşuyla engellenmiştir.
 
40 yıldır dini ve milli duyguları istismar ederek devletin ve milletin içine sızmaya çalışan FETÖ’nün, 17-25 Aralık'ta yargı cübbesiyle sinsi bir şekilde meşru hükümeti yıkmaya çalışan mensupları, son olarak 15 Temmuz'da asker kılığına bürünerek hain bir teşebbüste bulundular, ancak milletimizin asil, vakur ve dirayetli tutumu karşısında hamdolsun bir kez daha hezimete uğradılar. Yaşanan süreçte ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Gümüşhane’mizin de kurumları, siyasi partileri ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere tüm dinamikleriyle darbenin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade, birlik ve beraberlik ruhunun bütün sorunların üzerinden gelmek için en önemli güç kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.
 
15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren milletimiz, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza, gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de büyük dersler alacakları son derece kıymetli bir tecrübe bırakmıştır.
 
Geride kalan iki yıllık sürede, başta ben olmak üzere idari ve adli mercilerimiz hukuk içerisinde, anayasal sistem içerisinde kalmak suretiyle bu hain örgütü devletin bütün kademelerinden söküp atmak için ciddi bir mücadele verdik. Ancak biz bu mücadeleyi, FETÖ’cülerin daha önce yaptığı gibi yapmayıp, hiç kimse hakkında sahte delil üretmeden ve hiç kimseye haksızlık etmeden en ufak bir şüphe ve delilin de üstüne giderek verdik, vermeye de devam ediyoruz.
 
Kahraman milletimizin ikinci kurtuluş savaşı olarak gördüğümüz ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladığımız bugün vesilesiyle, istiklali ve istikbali için, canı pahasına ülkesini darbecilere ve teröristlere teslim etmeyen; sokaklara ve meydanlara inerek namluların, tankların, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren 249 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, yakınlarına başsağlığı diliyor ve gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz demokrasisi açısından kara bir gün yaşanmıştır. Aziz milletimiz, kendi parasıyla alınmış tankı tüfeği kendisine doğrultan, kendi meclisini bombalayan tarihte görülmemiş bir ihanet şebekesinin hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır.

Darbeci hainler o gece milletimizin iradesini hiçe sayarak; devletimize, huzur ve refahımıza kastedebileceklerini sandılar ancak vatanına, devletine ve bayrağına bağlı necip milletimizi hesaba katmamışlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla 15 Temmuz’da adeta ölümü öldürerek meydanları ve caddeleri dolduran; tanklara, toplara, tüfeklere ve hainlere meydan okuyan vatandaşlarımız, Gazilerimiz ve Şehitlerimiz isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır.

15 Temmuz’da kimisi bir namlunun ucunda gençliğini, kimisi arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eşi, kimisi vakur bir baba ve çocuğunu bıraktı. Acılar yaşadık, kaybettiklerimiz oldu ancak milletçe irademize sahip çıktık, geleceğimize el sürdürmedik. Vatandaşlarımız, yedisinden yetmişine kadar, hep birlikte milli iradenin arkasında durdu; bütün dünyaya demokrasi dersi verdi.

Tıpkı 103 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten yüce milletimiz, Millî İradeyi ve demokrasiyi koruma uğruna tanklara, mermilere ve bombalara vücudunu siper etmiştir.

Bugünkü Türkiye 15 Temmuz akşamının Türkiye’sinden daha da güçlüdür. Parazitler teşhis edilmiş, terör örgütlerine neşter vurulmuştur. Hainlere karşı düzenlenen operasyonlar başarıyla sürdürülmektedir. 

Bu vesile ile devam eden operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyor: Gazilerimizi hürmetle, Aziz Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. 15 Temmuz’daki birlik ve beraberlik ruhunu muhafaza edecek; milletimizle el ele vererek daha güçlü, daha müreffeh ve daha huzurlu bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz."

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, 15 Temmuz'un millet iradesinin vücut bulduğu gün olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın hiçbir yerinde bir gecede vatanını kurtaran başka bir millet yoktur. 15 Temmuz gecesi 2016 Türk milletinin vatanına, milletine ve demokrasisine sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdi. Milletimizin önünde güvendiği bir Komutan vardı. Milleti ona, o da milletine güveniyordu. Liderin bir sözü bu millet için yetti ve dünya tarihi bir milletin bir gecede neler yapacağına şahit oldu. Dünyanın önünde diz çöktüğü büyük devlet adamı Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Gümüşhaneliler adına saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi Türkiye, tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiştir. Bizler şehitlerimizin emaneti olan bu topraklarda, aynı inanç ve vatan sevdasıyla aydınlık geleceğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hainlere karşı destansı bir şekilde direnerek şehit olan 250 kardeşimize Allah’tan rahmet, gazi olan 2 bin 193 kardeşimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu kutlu emanete sahip çıkmak, devlet ve millet olarak en önemli görevimizdir. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle imtihana tabi tutmasın, darbelere, darbe girişimlerine, demokrasi dışı her türlü saldırıya karşı bizleri ve vatanımızı korusun."

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bölgesindeki en önemli güç konumuna gelen ülkemizin küresel güç olması yolundaki ilerleyişinin engellenmesine yönelik gelişmelerden biri olan 15 Temmuz ve Milli İrade’nin ikinci yıldönümünü yaşamaktayız. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşanan önceki darbe teşebbüslerinden farklı olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan bu kalkışmada; işgal, terör ve askeri darbe teşebbüsü aynı anda başlatılmıştır. Bu teşebbüste Türkiye’yi toplumsal olarak bölme ve ekonomik açıdan zora sokarak birtakım mecburiyetlere yöneltme gayreti olduğu aşikârdır. Bu anlamda tehlikeyi görerek ülkesine sahip çıkan milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm dünyayı kendisine hayran bırakan birlik ve beraberliğiyle geleceğe daha güçlü adımlarla yürümektedir. Bu aşamada hepimiz için çıkarılacak dersler vardır. Eğer 15 Temmuz’un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak, yeni 15 Temmuz’ları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Bizler demokrasimizin emsal savunucuları olarak 15 Temmuz’da yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin her daim yanındayız, bu uğurda vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Hayatta kalan ve canını hiçe sayarak ön saflarda yer alan aziz milletimizin tüm fertlerine de şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz 2016’da ödediğimiz bedel ağır olmuştur; fakat onların bu fedakârlıklarının karşılığında elde ettiğimiz istiklalimize ve istikbalimize de değer biçemeyiz. Bundan sonra böylesi kalkışmaların yaşanmaması için devlet ve millet el ele vererek bir ve beraber hareket etmenin bilincini kavramalıyız. Böylesi bir fotoğrafla bizi hezimete uğratma hayalleri kuran güçlere karşı ne kadar güçlü ve kararlı olduğumuzu her daim göstermeliyiz. Aziz milletimizin bir daha böylesi günleri yaşamamasını temenni ediyorum”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

"15 Temmuz 2016 gecesi memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, bir ihanet çetesi karşısındaki vakur, cesur ve alicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek olan; vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan aziz milletimizin onurlu duruşu her türlü takdirin üzerinde olduğunu göstermiştir.

100 yıl önce İstiklal Mücadelemizin seyrini değiştiren Kuva-i Milliye ruhunu 15 Temmuz'da da yaşatan, iç ve dış düşmanların hain emellerine karşı direnen, bağımsızlığımızı ve demokratik haklarımızı canı pahasına muhafaza eden ve 15 Temmuz Destanı'nı yazan her bir Türk Neferi halkımızın gönlünde mutena yerini almıştır. 15 Temmuz gecesi ve devam eden günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırmasıyla bütün illerimizde olduğu gibi kahraman Gümüşhane halkı da, coşku ve heyecanla üzerine düşen kutsal vatan görevini en güzel şekilde ifa etmiştir.Bu hain ve menfur girişimi bertaraf ederek, tüm Türkiye'nin kaderini değiştiren ve demokrasiye karşı yapılan darbeye direnerek, bu uğurda Hakk'ın rahmetine kavuşan 249 şehidimizi rahmetle anıyor, 2500'e yakın gazimize de sıhhat ve afiyetler diliyorum. Vatanına, bayrağına ve milletin iradesine genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk demeden sahip çıkan ve en başta da günlerce, heyecanını hiç kaybetmeden Gümüşhane meydanlarını boş bırakmayan aziz Gümüşhaneli hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir. 15 Temmuz gecesi halkımız bu dayanışmanın en bariz örneğini göstererek; bu vatanın birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını, vatanın parçalanamayacağını ve bölünemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır.

Bu vesileyle, bu toprakları canları pahasına ve her türlü fedakarlığı göstererek, bize vatan kılan Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazi olan değerli kardeşlerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerken, Yüce Milletimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunarım."

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

15 Temmuz gecesi başlatılan bu alçak kalkışmayı gece saat 01:34'de yaptıkları basın açıklaması ile tanımadıklarını ve bu hain kalkışmaya Gümüşhane’de tepkisini gösteren ilk kuruluş olduklarını belirten GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, şunları söyledi:

“15 TEMMUZ'U ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ 'GÜCÜMÜZ MİLLİ İRADE, HEDEF BÜYÜK TÜRKİYE

Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un 2. yıldönümüne giriyoruz.
Ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız.
15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.
15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz.
Çünkü bu alçak, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi.
15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi.
O gece Fetullahçı terör örgütü, 'devleti' ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. 
Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak, Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı.
Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti.
Allah'a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu.
Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu.
Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Darbe girişimine karşı net tavır gösterdiler.
Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık.
Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.
 15 Temmuz'da Türkiye en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir.
Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik.
Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. 'Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışındaki hiçbir güç yönetemez.'
Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır.
Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik.
Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit edildi.
2301 vatandaşımız gazi oldu.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz.
Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır.
Dünyada çok az millet, demokrasisi için bu bedeli ödeyebilir.
Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye'nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır.
 Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir.
Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır.
 
En az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu.
Darbe girişimi sonrası toplumumuz büyük bir travma yaşadı.
FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü.
Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi.
Allah'a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık.
Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık.
Çok açık ifade ediyoruz ki Türkiye, dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır.
Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı.
Ama biz dimdik ayaktayız. 
Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık.
Ama rehavete kapılmayacağız.
Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var.
 
15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık.
Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor.
Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı.
Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız.
Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız.
Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız.
 
Buradan yurt dışındaki dostlarımıza da sesleniyoruz.
Aldığı yaraları saran milletimiz, bu büyük demokrasi sınavının ikinci yılında bütün dostlarını yanında görmeyi arzulamaktadır.
Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz.
FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de ciddi desteklerini bekliyoruz.
Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz.
 
Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız.
Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz: Türkiye'nin sivil toplumu olarak 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız.
Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak.
Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz.
Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye.”

MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ MUSA UNCU

Tarih yapan ve tarih yazan büyük milletlerin büyük davaları ve insanüstü mücahedeleri vardır. Bu dava ve mücahedeleri, uğrunda ağır bedeller ödense de bütün dünyanın gıpta ile baktığı, tepeden tırnağa erdemle, cesaretle ve fedakarlıkla bezenmiştir.
Aynı zaman da görkemlidir de. Görkemini, dayandığı imani köklerden ve ortaya koyduğu olağanüstü insani cehdlerden alır.
Yaşadığımız toprakları yurt kılma mücadelemize eşlik eden İslam'ın değerler manzumesi, hem fikri planda, hem de harp meydanlarında sürekli bir meydan okuma ile karşı karşıya kalmıştır. Ama her seferinde, Peygamberlerin varisleri olan gerçek âlimleri, hakkı her şeyin üstünde tutan yiğit liderleri ve yüreği imanla dolu her bir ferdi ile aziz milletimiz, canlarını ortaya koyarak bu toprakları vatan kılmışlardır.
İnsanlığın yegâne kurtuluşu olan ve insanlık tarihine nice medeniyetler armağan eden İslam medeniyetinin, tarih boyunca en önemli aktörü olagelmiş aziz milletimiz, her devirde insanlığın umudu olmuştur.
Ancak 1990'lı yıllarla birlikte kurulmakta olan yeni dünya düzeninde İslam'a ve Müslümanlara yer vermek istetmeyen ve bütün bir İslam coğrafyasını ateş deryasına çevirmek isteyen küresel müstekbirler, hedeflerine ulaşmak için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri, yeryüzünün tüm mazlumların umudu olan aziz milletimize karşı cepheyi daha da genişletmişler, yerli işbirlikçileri hainler de dahil olmak üzere bir çok terör örgütünüde harekete geçirmişlerdir.
Parçaladığı, yağmaladığı, derin acılar içinde bıraktığı İslam dünyasının onurlu ve gür sesi olmaya çalışan aziz milletimizin sesini kısmak, mazlumların bu umut ışığını söndürmek için var güçleriyle uğraşan müstekbirler, çağımızın haşhaşileri ile birlikte, 15 Temmuz 2016 gecesi bir kez daha karşımıza çıktılar.
Bu hain darbe ve işgal gecesinde, Anadolu insanı melekleri imrendiren bir kıyam ile sabaha kadar canla başla mücadele ederken, dünyanın tüm mazlum milletlerinin yüreği bu necip millet ile atmış, gözyaşı ile yoğrulmuş dualar, vatanın her bir mabedinden yükselen sâlâlar mazlum milletimizi sarıp sarmalamıştır.
Aziz milletimizin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halis DEMİR başta olmak üzere 249 şehidimizin şahsında, kâfirlerin, zalimlerin ve hainlerin hanelerine düşen birer ateş, çağlara ve nesillere yol gösteren birer meşale, hiçbir hainin bir daha cesaret edemeyeceği bir kahramanlık destanı olmuştur.
Ruh köklerini Uhud'un yüce şehidi Hamza'dan, gemiler yakan Tarık b. Ziyad'dan, kefenini giyip atını düşmanın üzerine süren Alparslan'dan, haçlı güruhunu serseme çeviren Sultan Baybars'tan ve İstanbul'u ebedi İslam şehri kılan Fatih Sultan Mehmed'den alan bu millet hep birden şaha kalkmış, tarih yapan ve tarih yazan bir milletin ahfadı olarak yeni bir tarih yazmıştır.
Yüzyıllar içinde etle tırnak gibi kaynaşmış olan milletimizin dünyaya takdim ettiği bu kararlı tutum her türlü takdirin üzerindedir. Kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Bir kez daha, dünyanın tüm mazlumlarına umut, tüm mahrumlarına şefkat eli, tüm ezilmişlerine dert ortağı ve çare olmaya niyetli ve kararlı olan bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dâhili ve harici düşmanlara ve hainlere karşı, bütün kararlılığımızla ilan etmek istiyoruz ki, ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka asla boyunduruk vuramayacaksınız.
Bu kararlılıkla bir kez daha milletimizin şeref ve istiklali için cennete kanatlanan başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz.
Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Adeta Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi şükranla ve saygıyla selamlıyoruz.
Darbeler açısından hafızası taze olan milletimizle birlikte, ezanları susturan darbelerden, darbecileri kahreden ve darbeleri püskürten salalara bizi ulaştıran Rabbimize nihayetsiz şükürler ediyoruz.
15 Temmuz Destanı yazan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifa diliyor, 15 Temmuz Destanının yıldönümünde vatanımıza, milletimize, devletimize, dinimize kast eden hain terör örgütü ve işbirlikçilerini UNUTMADIĞIMIZI, UNUTMAYACAĞIMIZI ve UNUTTURMAYACAĞIMIZI!

KENT KONSEYİ BAŞKANI HASAN PİR

GÜMÜŞHANELİLER 15 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ YAPILACAK “DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİNE MUTLAKA KATILMALIDIR
15 Temmuz 2018 Pazar günü, 2016 yılında yaşadığımız Hain FETÖ darbe girişiminin 2. Yıl dönümüdür.
Türk milleti; bu hain darbe girişimini devleti ve milleti ile bir ve beraber olarak yeni bir kurtuluş savaşı mantığı ile büyük bir mücadele vererek aynı gün içinde bastırarak Türk tarihine yeni bir destan yazmıştır.
Adı sanı, kaynağı, kimliği ne olursa olsun Devletimizi yıkmaya, milletimizi bölüp parçalamaya, bayrağımızı gönderden indirmeye, dinimizi istismar etmeye matuf her hareket, bu yüce ve asil milleti her zaman karşısında bulmuştur.
15 Temmuz 2016 da da hain FETÖ örgütüne verilen dersle yazılan yeni zafer ve destanın adı “DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” olmuştur.
Demokrasi ve Milli Birlik Günü; FETÖ örgütünün yanı sıra PKK ve benzeri hain örgütlerin de bu vatandan tamamen temizlenmesi için topyekün  bir milli mücadele şuurunun  da yeni adı olmuştur.
15 Temmuz 2018 Pazar günü tüm Türkiye’de olduğu gibi, Gümüşhanemizde de “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri yapılacaktır.
Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi’nin organizasyonu ile yapılacak olan bu etkinliklere Gümüşhane’deki tüm vatandaşlarımızın, STKların yoğun ilgi ile katılması çok önemlidir.
Milli birliğimizi gören art niyetli iç ve dış düşmanlar kahrolurken, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz ve bu yolda yaralanan gazilerimiz ise gönül huzuru içinde olacaklardır.
Bin yıldan beri İslamiyet’in bayraktarlığını yapan Türk milletinin asil evlatları 15 Temmuz’da vatanlarını hainlere teslim etmemenin haklı gururunu yaşarken, yeni nesillerimiz de yapılan etkinliklerle vatan korumanın şuuruna genç yaşlarında sahip olacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz FETÖ kalkışımında  kendilerini bu vatan için feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz.
15 Temmuz gecesi tarihi bir liderlik göstererek seksen milyon vatandaşımıza kahramanlık mücadelesinde önderlik yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  başta olmak üzere devletimizin, ordumuzun ve polis ve jandarmamızın değerli yönetici, komutan ve mensuplarına, İlimizde ise; FETÖ kalkışım günü ve sonrası süreçte devlet millet birlikteliğinin en önemli örnekliğini veren Gümüşhanemizin Değerli  Valisi  Sayın Okay Memiş’e, Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a, Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e, Başsavcımız Sayın Bozan Çevik’e, Jandarma Komutanımız Alb. Cezayir Danışan, Emniyet Müdürlerimiz Orhan Kar ve Ömer Faruk Karataş’a, Gümüşhane Basınına, Gümüşhane Kamuoyuna, STKlara tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

TÜRK-İŞ GÜMÜŞHANE TEMSİLCİSİ İLYAS KOCAMAN

"TÜRK-İŞ Konfederasyonu olarak 15 Temmuz 2016 gecesi ülkece maruz kaldığımız ihanet girişimini, ülkemize ve demokrasimize sahip çıkmaya yönelik verdiğimiz mücadeleyi ve ödediğimiz bedelleri tüm dünyaya değişik platformlarda sözlü, yazılı ve görsel olarak anlattık. İşgal girişiminin sonucu henüz belli olmamışken biz TÜRK-İŞ olarak "DARBEYE HAYIR" dedik. Önceliğimiz Türkiye dedik, önceliğimiz demokrasi dedik, önceliğimiz halkın iradesi dedik. TÜRK-İŞ Konfederasyonu olarak terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunmayı kararlılıkla sürdüreceğimizi bu vesileyle tekrar hatırlatmak isteriz. Emek camiası olarak bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz"
 

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI NACİ ŞENEL:

"15 Temmuz 2016 Tarih Cuma günü akşam Türk milletinin bağrından çıkan Peygamber Ocağı olan askeriyenin içerisinde koyun postuna bürünmüş bir grup aşağılık teröristler Türk milletine karşı hain darbe girişiminde bulunmuştur.

Bu darbe girişimine şanlı Türk milleti izin vermemiş ve her kesimden insanlar sokaklara çıkarak müthiş birlik ve beraberlik göstermiş ve Türk halkı ülkenin her tarafında tek vücut olmuştur. Hain darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede 250 şehit ve 2301 vatandaşımız gazi olmuştur.  Nihayetinde 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olmuş ve önlenmiştir. Bu darbe girişimi sadece demokrasiye değil, dini duygularımıza askeriyeye ve Türk halkına yapılmış hain darbedir. Bu hain darbe girişimi içerisinde olan kim varsa hukuk çerçevesinde cezalandırılmasını arzu ediyoruz. 

Anadolu gençlik derneği olarak Ülkemizin birliğine ve beraberliğine karşı yapılan bu haince saldırıyı tekrar kınarken, darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimiz, polisimiz ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Geride kalan gazi ve şehit çocuklarına Allahtan sabır niyaz ediyoruz."

GÜMÜŞHANESPOR BAŞKANI KURBAN KARAGÖZ

Gümüşhanespor Başkanı Kurban Karagöz 15 Temmuz hayin darbe girişiminin 2'inci yıl dönümünü nedeniyle  açıklamada bulundu. Başkan Karagöz "15 Temmuz 2016'da tarihinde geçmişi  kahramanlıklarla dolu olan milletimiz, bir yenisini göstermistir" dedi.


Bu milletin bağımsızlığına ve vatanına kast edenlere  her zaman gereken cevabı verdiğini belirten Karagöz, "Biz millet olarak geçmişte olduğu gibi bu günde vatanımıza uzanan elleri kıracağımızı gösterdiğimiz günün adıdır 15 Temmuz.  Gövdesini tanklara siper eden vatan kahramanlarının ölümsüzleştigi günün adıdır 15 Temmuz. Türk milletinin yeniden diriliş ateşini yaktığı ve kahramanlık destanı yazdığı günün 2. yılında bu uğurda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu halk destanının yıldönümünde vatanımıza, milletimize, devletimize kast eden bütün hain terör örgütü ve işbirlikçilerini unutmayacağımızı bir defa daha vurgulamak istiyorum. Ünlü şairimiz Nihat Cemal Kuntay'ın mısralarında belirttiği gibi,
" Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır 
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Bu duygu ve düşüncelerle tüm   halkımızın kahramanlık destanımızın 2. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2018, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER