'20 bin öğrenci Gümüşhane’ye önemli bir dinamizm katıyor'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

'20 bin öğrenci Gümüşhane’ye önemli bir dinamizm katıyor'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal tesislerde düzenlenen programa Vali Memiş’in yanı sıra Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ve Prof. Dr. Bahri Bayram, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, GTSO Başkan İsmail Akçay, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Programda yaptığı konuşmasına geçtiğimiz Salı günü elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu’na Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Vali Memiş, “Hakikaten çok derin bir üzüntü içerisindeyiz. Bu ilin 5 ilçesi, 320 köyü ve yaklaşık 170 bin nüfusunun can, mal, namus, ırz ve emniyetinden sorumlu bir kişi olarak derin bir üzüntü içerisindeyim. O kardeşimizin kullanmış olduğu yolu belki de içinizde en fazla kullanan bendim. Çünkü neredeyse hemen hemen her gün orada devam eden yol inşaatını kontrol etmek için o bölgeye gidiyordum. Bu elim kaza bizim başımıza da gelebilirdi. Konu yargıya intikal etti ve sorumlular üzerinde yüce yargı gerekli kararı verecektir. İnşallah, bundan sonra böyle kazalar görmeyiz” diye konuştu.

Yaklaşık 20 bin üniversite öğrencisinin her türlü konforu ve rahatını temin etmek için çalıştıklarını ifade eden Vali Memiş, “Allah nasip ederse önümüzdeki aylarda bin kişilik öğrenci yurdunun ihalesi yapılacak. Yine girişimci bir işadamı 2 bin kişilik öğrenci yurdunun yapımına önümüzdeki aylarda başlıyor. Biz Gümüşhane’nin bir üniversite kenti olmasını hayal ediyoruz. Çünkü Gümüşhane’nin gördüğümüz kadarıyla iki tane marka değeri var; Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhanespor. Sayın Cumhurbaşkanımızın uygulamış olduğu her ile bir üniversite projesinin en güzel örneklerinden bir tanesi Gümüşhane Üniversitesi. 60 bin nüfusun 20 bini yani 3’te 1’i öğrenciden müteşekkil, bu önemli bir rakam. Bu 20 bin öğrenci Gümüşhane’ye önemli bir dinamizm katıyor. Esnafa, ekonomiye ve sosyo-kültürel hayata çok önemli bir dinamizm katıyorlar. Genç nüfus çok kıymetli çünkü. Üniversite okuyan herkes üniversitesine nasıl sahip çıkıyorsa Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri de üniversitesine öyle sahip çıkıyor. Bu bizim için çok önemli. Ben göreve geleli tam bir yıl oldu. Görmüş olduğumuz eksiklikler üzerine projelerimiz, hayallerimiz var ve bu hayallerimizi Sayın Milletvekillerimizin destekleriyle, belediye başkanlarımızla, yerel yöneticilerimizle, STK’larımızla ve kurum amirlerimizle birlikte gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeybek de iftar yemeğine katılım sağlayan misafirlere teşekkür ederek, “Allah oruçlarımızı kabul etsin, gelecek Çarşamba gecesini Perşembeye bağlayacak olan Kadir Gecenizi de şimdiden kutlarım. Bayrama da inşallah sevdiklerinizle birlikte kavuşursunuz” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER