‘2018 yılında tüm gayretimiz yolla ilgili olacak’

Gümüşhane’nin rüya projelerinden birisi olan ve 16 Ocak’ta ihale edilecek olan Gümüşhane-Bayburt Havaalanı başta Köse olmak üzere tüm şehirde heyecan oluşturdu.

‘2018 yılında tüm gayretimiz yolla ilgili olacak’

Gümüşhane’nin rüya projelerinden birisi olan ve 16 Ocak’ta ihale edilecek olan Gümüşhane-Bayburt Havaalanı başta Köse olmak üzere tüm şehirde heyecan oluşturdu.

Yıllardır zorlu dağları aşarak Trabzon, Erzurum ve Erzincan havaalanlarından Türkiye’nin ve dünyanın dört bir noktasına uçan Gümüşhaneliler ve Bayburtlular artık Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde yapılacak olan havaalanından memleketlerine gidip gelecek.

Havaalanının Köse’de ne gibi değişimlere sebep olacağını sorduğumuz Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, havaalanının Gümüşhane ve Bayburt şehirlerine ait olmasının yanısıra coğrafi olarak Köse ilçesinde yapılacak olmasının da psikolojik bir etkisi olacağını, havaalanı olan bir ilçeye sahip olmanın apayrı bir duygu ve mutluluk olduğunu söyledi.

Havaalanının bütün olumsuzlukları yok edebilecek bir hizmet olduğunu dile getiren Aygün, “İnsanların bakışları değişecek. Gümüşhane için ‘yolu bile yok, havaalanı bile yok’ gibi mesnetsiz ifadeler kullanılmıştı. Bu şehre katılan büyük bir prestijdir. İlçe olarak bizde buna inanıyoruz. İlçemize çok büyük değerler katacağına inanıyoruz. Hem nüfusumuzun artmasına hem üniversitemize bağlı yüksekokulumuzun gelişmesine fayda sağlayacağına inanıyoruz. Bölgemizde ufak ta olsa özellikle tarım ve hayvancılığa yönelik sanayinin gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

“Yolla ilgili ana çalışma ihale sürecinden sonra olacak”

Havaalanına ulaşımı sağlayacak yol planlamalarıyla ilgili soruları da cevaplandıran Aygün, “Milletvekilimiz Cihan Pektaş’la yaptığımız görüşmede Gümüşhane Merkez’den çok kısa sürede ulaşımı sağlayacak bir yola ihtiyacımız var dedik. Bizim ilçeye ulaşımı sağlayan yolla ilgili Karayolları’na verdiğimiz bir güzergah var. Bu güzergah ufak tefek değişikliklerle beraber mevcut yola yakın bir güzergah. Karayolları da bir çalışma yapmış. Asıl çalışma havaalanının 16 Ocak’ta yapılacak ihalesinin ardından olacak” diye konuştu.

“Konuşulan her iki güzergah ta yolu 25-35 dakika arasına indirecek”

Sadece Bayburt, Köse, Kelkit ve Şiran’ın rahatlıkla ulaşabileceği bir alandan ziyade öncelikle il merkezinden kısa sürede havaalanına ulaşımın gerekli olduğunu ifade eden Aygün, “Azami yarım saatlik bir mesafe planlanıyor. Konuşulan her iki güzergah ta havaalanını Gümüşhane’ye yaklaşık 25-35 dakika arasına indiriyor. İlçemizin de bypass olmaması adına mevcut yolda yapılacak tünel ve viyadüklerle iyileştirilerek hem Gümüşhane-Köse bağlantısının hem de havaalanına ulaşacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Aygün, şehir olarak 2018 yılında tüm gayretlerinin yolla ilgili olacağını sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER