29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Gümüşhane’de Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yıldönümü kutlama programları Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Gümüşhane’de Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yıldönümü kutlama programları Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdür Vekili Hakkı Özgür Kızılsu, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, hakim ve savcılar, gaziler, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Okay Memiş’in anıt şeref defterine yazdığı mesaj okundu.

Vali Memiş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Önder, Aziz Atatürk, Bugün, senin önderliğinde millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Büyük Türk Milleti, en büyük eserin olan Cumhuriyet’in bilinci içerisinde, senin gösterdiğin hedef olan muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkılması yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Cumhuriyetimizi emanet ettiğin Türk gençliği, 94 yıl önceki azim ve kararlılıkla her türlü tehlikeye karşı canı pahasına da olsa büyük fedakârlıklar göstererek bayrağımızı yere düşürmeyecek, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ideallerinin inançlı takipçileri olmaya devam edecektir.

Bu ruh ve heyecanla, açtığın yolda hiç durmadan yürüyeceğimize hep birlikte söz veriyor, Aziz hatıran önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şâd olsun.” 

Vali Memiş’in mesajının okunmasının ardından Atatürk Anıtı önündeki tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER