Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane 8 Yıldır Yoldan Geçene Ücretsiz İftar Veriliyor

8 Yıldır Yoldan Geçene Ücretsiz İftar Veriliyor

Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerinde yer alan merkeze bağlı Kırıklı köyünde 8 yıldan beri devam ettirilen iftar uygulaması ile iftar saatinde yoldan geçen herkese ücretsiz yemek veriliyor.

473
Gösterim
Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerinde yer alan merkeze bağlı Kırıklı köyünde 8 yıldan beri devam ettirilen iftar uygulaması ile iftar saatinde yoldan geçen herkese ücretsiz yemek veriliyor.

Köyün bir önceki muhtarı merhum Alim Aşkın tarafından başlatılan uygulamada ilk olarak evlerinde pişirdikleri yemekleri yol kenarında bulunan özel bölüme taşıyan köylüler, son iki yıldır köyde yaptıkları mutfakta özel aşçı tutarak üç çeşit yemek, tatlı ve salatanın yer aldığı iftar yemekleri hazırlıyor.

Aşçının yanına iki de yardımcı tutan köylüler, kendi aralarında topladıkları paralarla organizasyonu finanse ederken, iftar yemeğine katılan bazı vatandaşlar ise organizasyonu lokanta sanıp yemekten sonra para teklif ediyor.

Kırıklı köyünde bu yıl 8.kez geleneksel iftar sofrasını kurduklarını ifade eden Köy Muhtarı Hasan Yağız, yoldan geçen vatandaşları, yolcuları veya etkinliği bilip gelenleri yedirip, içirip gönderdiklerini söyledi.

Bu geleneği bir önceki merhum köy muhtarının başlattığını, 6 yıl onun sürdürdüğünü ve ondan sonra da bayrağı kendilerinin devraldığını belirterek, uygulamayı sürekli devam ettireceklerini kaydeden Yağız, organizasyonun başlamasıyla ilgili anıyı şöyle anlattı: “Merhum muhtarımız birgün iftara giderken bir yolcunun kahvede çay ve pide ile iftarını açmakta olduğunu görünce köylülerle istişare ederek böyle bir uygulamaya karar vermiş.”

Eskiden köylülerin belirlenen sıra ile yemekleri evlerde yaptıklarını ve yol kenarındaki kahvehanenin yanında bulunan alana taşındığını fakat iki yıldır köyde kurdukları mutfakta tuttukları aşçı tarafından yemeklerin yapıldığını kaydeden Yağız, “Yemekler eskiden evlerden gelirdi. Bir ay boyunca 30 kişiye gün veriyorduk yemekleri yapıp getiriyordu. Şimdi bunu 8-10 bin liraya kurduğumuz mutfakta tuttuğumuz aşçı ile yapıyoruz. Yemekler ve aşçının gideri için köyde liste yaptık. O listeye göre para toplayarak organizasyonu finanse ediyoruz.” dedi.

Yağız, iftar sofrasına gelenlerin ‘Allah razı olsun’ deyip gittiklerini, bazılarının ise burayı lokanta zannederek para teklif ettiğini belirterek, “Parayla değil Allah rızası için yapıyoruz bu işi.” diye konuştu.
8 Yıldır Yoldan Geçene Ücretsiz İftar Veriliyor 1
1 / 5
8 Yıldır Yoldan Geçene Ücretsiz İftar Veriliyor 2
2 / 5
8 Yıldır Yoldan Geçene Ücretsiz İftar Veriliyor 3
3 / 5
8 Yıldır Yoldan Geçene Ücretsiz İftar Veriliyor 4
4 / 5
8 Yıldır Yoldan Geçene Ücretsiz İftar Veriliyor 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *