97.yıla 97 fidan

Gümüşhane’de geçtiğimiz aylarda kurulan ve yeni dernek binasına taşınan Gümüşhane Çevre Derneği (GÜÇED) açılışın ardından Gümüşhane’nin kurtuluşunun 97.yılı nedeniyle 97 fidanı toprakla buluşturdu.

97.yıla 97 fidan
HABERİN GALERİSİ
97.yıla 97 fidan

97.yıla 97 fidan

Gümüşhane’de geçtiğimiz aylarda kurulan ve yeni dernek binasına taşınan Gümüşhane Çevre Derneği (GÜÇED) açılışın ardından Gümüşhane’nin kurtuluşunun 97.yılı nedeniyle 97 fidanı toprakla buluşturdu.

Özel İdare İşhanı 3.katta bulunan yeni dernek binası açılışına Belediye Başkanı Ercan Çimen, Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü İlbeyi Aydın ve dernek üyeleri ile yöneticiler katıldı.

Burada konuşan dernek başkanı Bekir Sıtkı Acet, Gümüşhane'nin çevre sorunlarının son yıllarda hızla artığını belirterek, bu sorunlarla mücadele etmek için sivil toplumun gücüne ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Bu ihtiyaç doğrultusunda kurulan GÜÇED’in şehrin tüm çevre sorunlarını ele alıp işleyeceğini ve bu sorunların çözümü için her zaman bilimsel çalışmalar yapmak kaydı ile farkındalık oluşturacağını belirten Acet, başta Gümüşhane olmak üzere güçlerinin yettiği müddetçe bölgenin çevre sorunlarına karşı mücadele edeceklerini, toprağıyla, havasıyla ve suyu ile daha yaşanılabilir bir şehir olması amacı ile tüm Gümüşhane halkına derneklerine destek çağrısı yaptı.

Şehrin, ülkenin ve dünyanın daha yaşanılabilir olması amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Acet, “Bilinmelidir ki yaşadığımız bu topraklar bize atalarımızdan miras değil gelecek nesillerimizin emanetidir. Toprak, hava ve su yaşamın vazgeçilmez temel taşlarıdır. Şehit kanları ile sulanan ve yüce Allah'ın mescid olarak sunduğu bu vatan topraklarının, aynı zamanda cennetin bir yansıması olduğuna inanıyor ve çevre sorunlarına bu hassasiyetle yaklaşıyoruz.” dedi.

Çevreciliğin akla, izana ve ilme gönderme yapılarak, farkındalık oluşturularak, ihmal ve ihlal edilen hususlarda yapılması gerekenleri bir program dahilinde çalışmalar yaparak toplumun bütün fertlerini bilinçlendirmek suretiyle yapılması gereken bir faaliyet olduğunu kaydeden Ace,t “Çevrecilik havanın toprağın ve suyun doğallığını korumaktır çevre tabiattır. Derneğimizin, bizlerin amacı vatan toprağı üzerinde beraber yaşadığımız her insanı derneğimizin şerefli bir üyesi kabul edip onlarla beraber farkındalık oluşturarak çevre bilincinin bütünlüğünü sağlamaktır. Bu bilincin oluşabilmesi için çevre kanunlarının ve yönetmeliklerin ışığında; başta gençler olmak üzere bütün yurttaşlarımıza ulaşarak programlı çalışmalar yapmak zorundayız. Bu çalışmalarda; okullarımızın müftülüklerimizin, belediyelerimizin, çevre ve şehircilik müdürlüklerimizin, muhtarlarımızın, anne ve babaların koordineli bir şekilde organize edilmesi ve işbirliği yapması çok önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Açılış programının ardından dernek üyeleri, Tekke köyüne bağlı Türkmenler Mahallesi Kuzağıl mevkiinde geçtiğimiz yıl çıkan yangın sonucu küle dönen bölgede Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı münasebeti ile 97 fidan dikti.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER