AFAD Yerleşkesinde Çalışmalar Başladı

Gümüşhane genelinde yaptığı çalışmalar ile takdir toplayan kurumların başında gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), yeni yerleşkesi için ilk kazmayı vurdu.

AFAD Yerleşkesinde Çalışmalar Başladı

Gümüşhane genelinde yaptığı çalışmalar ile takdir toplayan kurumların başında gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), yeni yerleşkesi için ilk kazmayı vurdu.

Oltanbey Mahallesindeki 393 ada ve 49 parsel üzerine kurulması planlanan yerleşke ile ilgili çalışmaların başlatılması nedeniyle Gümüşkoza’ya konuşan AFAD Müdürü Mesut Bayrak, Gümüşhane’nin AFAD Yerleşkeleri anlamında 2015 yılı yatırım programına alınan 5 ilden biri olduğunu hatırlatarak, Haziran ayında yapılan ihale sonrasında sıranın yapım işine geldiği söyledi.

Gelecek yıl içerisinde, toplam 42 dönümlük bir arazi üzerine yapılmış, son teknolojinin kullanıldığı bir merkeze kavuşacaklarını belirten Bayrak, “Arama Kurtarma Birimi, Afet Acil Durum Yönetim Merkezi, İl Müdürlüğünün kullanacağı 3 bölümden oluşan yaklaşık 5 bin 700 metrekare kapalı alana sahip AFAD yerleşkesi çalışmalarına başladık. Şu an için temel kazı aşamasındayız. 450 gün yapım süresi var ve bir ayı geride kaldı. Yaklaşık 420 gün sonra yeni binamız hizmete girecek” dedi.

Ankara firması AKSU İnşaat tarafından müteahhitliği yapılan inşaatın bir komuta merkezi olacağına vurgu yapan Bayrak, “Bu binalarımızdan Afet Acil Durum Yönetim Merkezimiz özellikli bir merkez olacak. Herhangi bir afet durumunda 26 hizmet grubunun tamamının veya ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışabileceği bir yönetim merkezi olacak” diye konuştu.

Binanın akıllı bina özelliği taşıdığını dile getiren Bayrak, “Her türlü haberleşme imkânları olacak. Uçaktan, helikopterden, internetten, telsizden ve bunun gibi her türlü haberleşme aracının bağlı olduğu bir yönetim 81 İl ve Ankara merkezle irtibatlı bir yönetim merkezi olacak. Yerleşke 15 güne kadar enerji, su, yakacak gibi temel ihtiyaçlar açısından kendi kendine yetebilecek şekilde tasarlandı” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2018, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER