Ahilik haftası kutlanacak

30. Ahilik Haftası Gümüşhane’de 18-24 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Ahilik haftası kutlanacak

30. Ahilik Haftası Gümüşhane’de 18-24 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Gümüşhane’de yapılacak Ahilik Haftası Kutlama Programı kapsamında, Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkârlar ile bunların teşkilatlarında tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik 21 Eylül 2017 Perşembe günü saat 11.00’ da Atatürk Kültür Merkezi Salonunda program düzenlenecek.

Programda Ahilik kültüründeki şed kuşatma töreni tiyatro halinde sunulacak. Trabzon Büyük Şehir Belediyesi Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan şed kuşatma tiyatro gösterisinin ardından Fatih Parkında Ahilik Pilavı ikram edilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar Ahiliğin, değerlerin kuşanılması olduğunu dile getirerek, etkinliğe ticaret erbabı, tiyatro sevenler ile Gümüşhanelileri davet etti.

Ahi Evran Veli’nin; “Hâk ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl – Ahlâk ile çalışıp bizi geçen bizdendir” ifadelerini kullanan Yaşar, “Tüm esnaf, sanatkâr ve tacirlerimizin Ahilik Haftasını kutluyor, kendilerine bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Ayrıca, Ahilik Teşkilatının kuruluşunda ve bu günlere kadar gelmesinde emeği bulunan başta, Ahi Evran-ı Veli olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün esnaf ve sanatkârlar ile bu toprakların vatanlaşması uğruna canlarını seve seve vermiş aziz şehitlerimizi ve tüm ecdadımızı rahmet ve şükranla yâd ediyorum” dedi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER