‘Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi’ çıktı

Gümüşhane Üniversitesi Akademisyenlerinden Yrd.Doç.Dr.Taşkın Kılıç’ın 5. kitabı ‘Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi’ AZ yayınlarından çıkarak okuyucuyla buluştu.

‘Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi’ çıktı

Gümüşhane Üniversitesi Akademisyenlerinden Yrd.Doç.Dr.Taşkın Kılıç’ın 5. kitabı  ‘Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi’ AZ yayınlarından çıkarak okuyucuyla buluştu.

Kitap ismi konusunda Gümüşhane Belediyesinin Kullandığı “Altın kalpli İnsanlar Şehri” mottosundan esinlenen ve bu ismi kullanmak için ismin mimarı Yrd.Doç.Dr. Emre Ş.Aslan ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’den müsaade isteyen Kılıç,  bu ismin mikro düzeyde Gümüşhane halkını çok iyi temsil ettiğini, Gümüşhane’nin sadece yer altındaki “gümüş madenleri” ile değil has ve kadim kültürü aynı zamanda Altın Kalpli İnsanları ile özdeşleşen bir şehir olduğunu söyledi.

Bu güzel sıfatın sadece Gümüşhane için değil, makro düzeyde tüm Türkiye için kullanılması gerektiğini düşündüğünü kaydeden Kılıç, “Eşsiz ülkemizin dört bir yanında Altın Kalpli İnsanlar yaşamaktadır. Bu düşünce ile esere bu isim verilmiştir. Bu vesileyle, bu naif ismi kitabımda kullanmama müsaade ettikleri ve bana esin kaynağı oldukları için hem kıymetli Emre Ş. Aslan hocama hem de Belediye başkanı Sayın Ercan Çimen beye şükranlarını sunuyorum” dedi.

Kapak tasarımında özel renk ve bilinçaltı teknikler kullanılan kitap bu alanda da bir ilke imza atıyor.

Kitaba Gümüşhane’de Üniversite Kampüs içi kırtasiyeden, Türkiye’de ise D&R mağazaları ve İnternet sitelerinden ulaşılabilir.


Kitabın Tanıtım Yazısı Şöyle;

Altın Kalpli İnsanlar Ülkesinde:
Umutları ebruli,  Düşleri efsunlu
Mısraları redif,  Ezgileri naif
Masalları destansı,  Kaderi müphem
Günü mai,  Gecesi siyah
Kadını zümrüt,  Yiğidi Anka
Şölenleri görkemli,  Törenleri müstesna
Yaradan’ı Lütufkâr, İnançları Füsunkâr
Aşkları deruni, Öğretileri bilgece,
Gönlü sevgi,  Aklı bilgi dolu
             “İnsanlar Yaşar.”

Eser boyunca “Altın Kalpli İnsanlarımızın”, küçücük dokunuşlarla kömürün elmasa dönüşümünde yaşanan mucize misali, -Ferrari’sini satma gereği duymadan- nasıl “bilge” bireylere dönüştüklerine şahit olacaksınız.

Diğer taraftan “Altın Kalpli İnsanlar” ülkesinde yaşamaktan onur duyacak, “bu eşsiz ve büyük ülkeyi” birlikte daha iyi noktalara taşımak için “can atacaksınız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER