Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,0379 %0.19
52,8518 %0.28
6.815,04 % 0,53
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Altıparmak: İlçemizde Anormal Bir Durum Yok

Altıparmak: İlçemizde Anormal Bir Durum Yok

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde ki sokak köpeği sorunuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, haberin abartıldığını belirterek “Şuanda ilçemizde anormal bir durum yok” dedi.

273
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Altıparmak: İlçemizde Anormal Bir Durum Yok
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde ki sokak köpeği sorunuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, haberin abartıldığını belirterek “Şuanda ilçemizde anormal bir durum yok” dedi.

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan haberde görüntülenen köpeklerin birçoğunun sahipli olduğunu kaydeden Altıparmak, kış aylarında köylerde aç kalan köpeklerin ilçeye indiğini fakat şuan itibarı ile ilçede bu konuda bir sorun olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ile ilgili bir çalışma yapıldığını fakat bu sektörde yeterli firma bulunmadığını dile getiren Altıparmak, “Belediyeler Birliği olarak bir çalışma yapılırsa bu konuda sonsuz destek sağlarız. Bu sorun yalnızca bizim değil Gümüşhane’de ki tüm Belediyelerin ortak sorunudur.” dedi.

Sokaktaki hayvanların tamamen ortadan kaldırılmasının kanunen yasak olduğunu, hatta zararsız hayvanların kafeslere kapatılmasının da yasak olduğunu dile getiren Altıparmak, şunları söyledi: “Sorunun çözümü noktasında yapılması gerekenler Belediyemiz tarafından yerine getirilmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Vatandaşlarımız yemek artıklarını belirli noktalara bırakırlarsa hem sokak hayvanları beslenmiş olacak, hem de yiyecek aramak için hayvanlar çöpleri ortalara saçmayacaktır. Bu hayvanları toplamak değil, onlarla birlikte aynı dünyayı paylaşmak hem kanunlarımızın hem de insan olmanın gereğidir.”
Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız