Anadolu Vaşağı Gümüşhane’de

Nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarından Anadolu Vaşağı, Gümüşhane’de cep telefonu objektifine takıldı.

Anadolu Vaşağı Gümüşhane’de
Nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarından Anadolu Vaşağı, Gümüşhane’de cep telefonu objektifine takıldı.

Gümüşhane’de yapılan gözlemlerde daha önce hep varlığı bilinen ancak doğal ortamında bir türlü görüntülenemeyen Anadolu Vaşağı cep telefonu objektifine takıldı.

Dünyada nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Anadolu vaşağı, Gümüşhane’nin merkeze bağlı Gökdere köyü kırsalında Nedim Aydın tarafından bir ağacın üstünde fotoğraflandı.

Piknik dönüşü bir ağacın üzerinde görüp fotoğrafını çektiği vaşağı sosyal medya üzerinden paylaşan Aydın, popülasyon düzeyinin düşük olduğu kabul edilen ve orman ekosistemlerinde yırtıcı rolüyle önemli bir yeri bulunduğu bilinen Vaşak'ı doğal ortamında fotoğrafını çekmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Ailesiyle birlikte gittiği pikniğin ardından dönüş yolunda fark ettiği vaşağı görüntüleme anını anlatan Aydın, “Pikniğin ardından dönüş yolunda yanımızda bulunan köpek ormanlık arazide bir ağaca doğru havlamaya başladı. Ağacın yanına gittiğimde üzerindeki vaşağı fark ettim. Köpeği oradan uzaklaştırdıktan sonra cep telefonumu çıkararak doğada nadir görünen Anadolu vaşağının fotoğrafını çektim” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan bu türün kaçak olarak avlanılması halinde 6 bin TL tazminat cezası ve yaklaşık bin 500 TL’de idari para cezası olmak üzere 7 bin 500 TL para cezası uygulanıyor.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER