Anne Üniversitesi projesi başladı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile Gümüşhane Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü ‘Geleceğe Umut İle Anne Üniversitesi Eğitim Programı’ başladı.

Anne Üniversitesi projesi başladı
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile Gümüşhane Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü ‘Geleceğe Umut İle Anne Üniversitesi Eğitim Programı’ başladı.

Projenin açılış toplantısı Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. Kadınlara yönelik düzenlen programa Merkez ilçe ve Torul ilçesinden çok sayıda kadın katıldı.

Proje Koordinatörü Seda Turhan’ın sunumu, Gümüşhane Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Seviye Turhan’ın açılış konuşmasının ardından konuşan GTSO Başkanı İsmail Akçay, projeye ilgi gösteren, zaman ayıran, önemseyen tüm katılımcılar ile proje kapsamında eğitim programında gönüllü olarak görev alarak katkı sağlayacak olan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’a, Baro Başkanı Av. İsmail Taştan’a, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş’a, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmet Daire Başkanı Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu’na, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü’ye işbirliklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ilk eğitim programında Akçay, 36 yıllık iş hayatında edindiği deneyimleri ve girişimcilik, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ise anne-çocuk iletişimi konusunda birer sunum yaptı.

Proje ile sağlam toplumların oluşmasında yetiştirdikleri nesillerle en önemli görevleri üstlenen annelerin kendilerini geliştirmeleri için kapılarının açılmasının sağlanması hedefleniyor. Programın amacı, destekleyici eğitimlerle hayat tecrübelerini artırmak ve bilgilerini güncellemek, kendilerini tanıması geliştirmesi ve bu yolla çocuklarını daha bilinçli bir şekilde eğitmeleri.

Proje faaliyetleri ile tüm maliyetler Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasınca karşılanacak, eğitimler Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu ve Gümüşhane Üniversitesinde verilecek.

Eğitim programında, insan ilişkileri ve iletişim, sağlık bilgisi ve bilinci, çocuk gelişimi süreçleri, girişimcilik, hukuk okuryazarlığı, eğitimin önemi, toplum ve çevre, medya okuryazarlığı konularında dersler verilecek.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER