Anneler günü mesajları

Gümüşhane'de Anneler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Anneler günü mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ
 

“Yüce Allah’ın, yeryüzünde kendisinden sonra en çok saygı duyulması ve memnun edilmesi gereken varlıklar olarak belirttiği annelerimiz, bizim kültürümüze göre sadece bir gün değil, hayatımızın her anında hatırlamamız gereken en kıymetli varlıklarımızdır.
 
Şefkat, fedakârlık ve merhametin en güzel timsali olan annelerimizin hakkını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Ancak, kendi rızasını annelerin rızasına bağlayan Allah’ın rızasını kazanmak için annelerimizin rızasını alabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu sebeple, cenneti ayaklarının altında bulunduran annelerimizi daima başımızın tacı etmeli, dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden sevgisini ve duasını eksik etmeyen annelerimize her daim hak ettikleri saygı ve sevgiyi ziyadesiyle göstermeli, onlara hizmet etmeyi bir görev olarak değil bir şeref ve onur vesilesi olarak görmeliyiz. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, bu topraklar için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizin anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Aile hayatının birleştirici unsuru olan annelerimiz; iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsalidir. Bizi biz yapan, birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında; kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük pay annelerimize aittir.

İnanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden birisidir. Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" Hadis-i Şerifi ile payelendirdiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, çocuklarına yol gösteren, onların ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde bir kılavuz görevi gören annelerimizin hakları asla ödenmez. Hayatları adeta bir adanmışlıkla geçen annelerimizin her daim yanlarında olmak, yüzlerini güldürmek, hiç şüphe yoktur ki, evlatları tarafından onlara verilebilecek en kıymetli hediyedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ömürlerini ailelerine vakfeden, her zaman hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin, Anneler Günü'nü kutluyor; ebediyete irtihal etmiş bütün annelerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla mesajı yayınladı.

Başkan Çimen, şefkat, sevgi, sabır, fedakarlık ve merhamet gibi hasletlerin timsali olan annelerimizin, aile ve toplum hayatımızın yapı taşları olduğunu söyledi. 

Başkan Çimen, anneliğin yalnızca bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret olmadığını belirterek, “Sağlam bireylerin, büyük milletlerin, sağlıklı ilişkilere sahip toplumların arkasında güçlü bir annelik vardır. Annelik en yüce duygularının başında gelir. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren annelerimiz, şefkatin, merhametin, fedakarlığın timsalidir. Annelerin çocukları üzerinde herkesten fazla emeğin bulunmasının yanı sıra yavruları üzerinde en derin şefkat ve merhamet hissini anneler taşımaktadır. Peygamber Efendimizin 'Cenneti annelerin ayakları altındadır' sözü doğrultusunda kendilerini baş tacı kabul ettiğimiz annelerimiz, bizler için duadır, ilk öğretmendir. Ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini kırmama hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen göstermeliyiz. Annelerimiz, ülkemizden, milletimizden, çocuklarından hayır dualarını eksik etmesin. Bu duygularla tüm annelerin, anneler gününü kutluyor, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum” dedi. 

GÜ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Annelik, sadece bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret değildir. Aile birliğinin tesis edilmesinde, çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir ortamda yetişmesinde en temel rolü üstlenen anneler, varlıkları ile güç kattıkları evlatları için her zaman sığınılabilecek sıcak bir kucaktır. Annelik duygusu duyguların en saf, en doğal, en içten olanıdır. Karşılıksız sevmenin en içgüdüsel yaşananı annelik duygusudur. Aynı zamanda birçok sorumluluk getiren, emekli olamayacağınız yegâne meslektir. Anne, insanın duygularını, düşüncelerini, karakterini şekillendiren en önemli rol modeldir. Cenneti annelerin ayakları altında gören bir inancın mensuplarıyız. Ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kalbini kırmama hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen göstermeliyiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta vatan için canlarını siper etmiş şehitlerimizin anneleri olmak üzere, bütün annelerin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bugün aramızda olmayan tüm annelerimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“Sebebi varlığımız, sonsuz şefkat ve karşılıksız sevginin sembolü olan annelerimiz, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen ve yeri başka hiçbir şeyle doldurulmayacak olan en kutsal varlıklarımızdır.

Feragat ve fedakârlığın timsali olan annelerimiz hayatımız boyunca rehberimiz, eğiticimiz, hayat denen engebeli yolda en önemli ışığımızdır. Onları sadece bir günde değil tüm yaşamları boyunca hatırlamalı, kıymetlerini bilmeli ve baş tacı olarak taşımalıyız. Yüce Dinimiz de kadına ve özellikle anneye ayrı bir önem ve ayrı bir değer vermiş ve Hadis-i Şerifte belirtildiği üzere “Cennet Anaların ayağı altındadır” demek suretiyle onları yüceltmiştir.

Bu vesile ile en değerli varlıklarımız olan başta şehit ve gazi annelerimize şükran ve bağlılığımızı ifade etmek, onlara layık oldukları sevgi ve saygıyı göstermek ve gönüllerini hoş tutmak amacıyla, tüm annelerimizin “Anneler Günü” nü kutluyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ALİ ATEŞ

İYİ Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Ali Ateş, anneler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününün Anneler Günü olarak kutlandığını belirten Ateş “Bu evrensel ve anlamlı günde bizi hayata getiren, sevgisiyle büyüten, şefkatiyle ve sabrıyla bize ilk hayat eğitimizi veren analarımıza minnetimizi, en kalbi duygularla göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Analığın fedakârlık isteyen, karşılıksız sevgiye dayanan en yüce ve kutsal bir görev olduğunun altını çizen İyi Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Ali Ateş “Hayatımızın her anında sımsıcak yürekleriyle dünyamızı aydınlatan, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, gelecek nesillerimizin mimarı, elleri öpülesi fedakâr Annelerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Ateş şöyle devam etti: “Annelerimizin, evlatlarının vatanına, milletine, faydalı birer birey olarak yetişmesi için verdikleri emek ve moral bizlerin hayat mücadelesinde her zaman yanımızda bizlere manevi bir destek olmuştur. En zor dönemlerimizde karşılaştığımız sorunlarımızı çözerken hep yanımızda yer alan annelerimizin bu gayreti sayesinde hayata karşı mücadele ederken direncimizi korumayı başarabilmişizdir. Toplumumuzun çekirdeği olan ailelerin bir arada bulunabilmelerini sağlayan en önemli güç yine annelerimizdir. Bu sayede aile içi ve toplumsal huzurumuzu muhafaza edebilmekte, toplumsal huzurumuzu muhafaza edebilmekteyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında bizleri verdikleri karşılıksız sevgi ve fedakârlıklarıyla bugünlere getiren annelerimizin ellerinden öpüyor, en içten duygularımla selamlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum"

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2018, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER