‘Asosyal İl’ algısını yıkacak

Gençlik ve Spor bakanlığı 81 ilde geleceğin gençlerini yetiştirmek için gençlik merkezlerine desteklerini aralıksız sürdürüyor. Gümüşhane Gençlik Merkezi, bakanlığın projesi doğrultusunda hazırlamış olduğu projeleri ise hayata geçiriyor.

‘Asosyal İl’ algısını yıkacak
Gençlik ve Spor bakanlığı 81 ilde geleceğin gençlerini yetiştirmek için gençlik merkezlerine desteklerini aralıksız sürdürüyor. Gümüşhane Gençlik Merkezi, bakanlığın projesi doğrultusunda hazırlamış olduğu projeleri ise hayata geçiriyor.

‘Yöremizde Sanat Var’ ve ‘Şehirler ve Kültürler’ projeleriyle geleceğe yön verecek olan gençlere ulaşan Gümüşhane Gençlik Merkezi, okulların açılması ve Gümüşhane Üniversite’sindeki öğrenci sayısının 17 bine ulaşması ile faaliyetlerine start verdi.

Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, “Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak tüm gençlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Her geçen gün gelişen şehrimizle beraber öğrenci kapasitesini artıran üniversiteye sahibiz. Türkiye’nin dört bir tarafından ilimize gelen öğrencilerin eğitim dışında sosyal faaliyette bulanacağı hizmetleri karşılamalıyız” ifadelerinde bulundu.

GENÇLİK MERKEZİNDE FARKLI BRANŞLARDA KURSLAR MEVCUT

Eroğlu, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak çocuklar ve gençlerimize sosyal, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda ilgi duyacakları ve istekleri üzerine boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecekleri her türlü kursları açıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki il merkezinde ve ilçelerimizde gençlerin faydalanabileceği çok sayıda spor ve kültürel tesislerimiz bulunmakta. İlimizde yapımı devam eden yeni bir gençlik merkezi binamız var. İnşallah orası bittiği zaman daha çok sosyal faaliyetlerimiz olacak. Yine Torul ilçemizde Gençlik Merkezi binası başlamış durumda, bir yıl içerisinde bitecek” dedi.  

İLÇELERDE DE AYNI HİZMET SAĞLANACAK

Torul ilçesinde en yakın zamanda faaliyete geçeceklerini dile getiren Eroğlu,  “Kelkit ilçemizde aynı şekilde, ihalesi yapılmak üzere. En kısa sürede ihalesini yapacağız ve Kelkit ilçemize de bir Gençlik Merkezi açacağız. Köse İlçemize de teklif ettik. Bütün ilçelerimizde gençlik merkezi olacak.” diye konuştu.

Gümüşhane gibi küçük illerin eğitici eğitmen sıkıntısı olduğunu söyleyen Eroğlu,  öğretmen bulmakta sıkıntı yaşadıklarını ve her öğretmenin de kursları ayıracak zamanlarının olmadığı belirtti.

Eroğlu, “Yetenekli gençlerimizi inşallah daha iyi yetiştireceğiz. Hedeflerimiz bu yönde. Bizim amacımız devletine milletine faydalı olan, geleceğin gençlerini her anlamda donanımlı bir şekilde yetiştirmek. Bu seneki kurslarımız geçen seneye göre biraz daha fazla. Kurslarımızı iki grup şeklinde açacağız. Bir kulüp faaliyetlerimiz olacak birde atölye çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

Eroğlu, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: “Grup faaliyetlerimizde satranç, fotoğrafçılık ve el sanatları kulüplerimiz var. Şu anda Türk hava kurumuyla görüşüyorum. Modern uçak kursu açmayı düşünüyoruz. Modern uçak kursu açmadan önce bir rehber öğretmen kursu açacağız. Yani kursu verecek öğretmenler yetiştireceğiz. Modern uçakta ilk aşama rehber öğretmen kursu açacağız.  Bunları Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak okullara da yayacağız.”

“GÖNÜLLÜ FAALİYETLERİMİZ VAR”

Gönüllü faaliyetler de yaptıklarını söyleyen Eroğlu, “Üniversite sınavlarında, topladığımız kalem setlerini Gümüşhane’de en ücra köylerine götürerek  ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.  Bunun dışında okulların boya çalışmalarını yapıyoruz. Ağaç dikim faaliyetlerinde bulunuyor, iyilik ağacı projesi kapsamında da çeşitli faaliyetlerimiz oluyor. Güzel sanatlar kulübümüz olacak. Kişisel gelişim kursumuzu kız meslek lisesinde açacağız” dedi.

KEMAN, NEY, DRAMA, ARAPÇA GİBİ BİRÇOK KURS GENÇLİK MERKEZİNDE ÜCRETSİZ VERİLECEK  

Eroğlu, “Bizim kursumuza gelenlerin çoğu üniversite adayı olan gençler oluşuyor. Bu sene keman, ney kursları açacağız, bütün kurslarımız ücretsizdir. Koro kursu açacağız ve onun dışında mehteran takımını kuracağız. Bu sene yine diksiyon kursu, drama gibi kurslarımız olacak. Sokak tiyatrosu Gümüşhane’de bir ilk olduysa, drama da Gümüşhane’mizde bir ilk olacak” diye konuştu.

Eroğlu son olarak şunları kaydetti: “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın üzerinde durduğu atölye çalışmalarımız var. Katılım olunca biz de kurslarımızı açıyoruz. Sosyal olanaklarımız daha genişleyecek. Kuran-ı kerim kursumuzun yanı sıra Arapça kursu da açılacak.  Çocuklarımızın yeteneklerine göre tüm kursları açmayı planlıyoruz.”  

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER