Ateş, Çin zulmünü kınadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Doğu Türkistan’dan Çin yönetimi tarafından yapılan zulmü kınadı.

Ateş, Çin zulmünü kınadı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Doğu Türkistan’dan Çin yönetimi tarafından yapılan zulmü kınadı.

Yaptığı açıklamada sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunlarının mazlum Doğu Türkistan’da ki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koyduklarını kaydeden Ateş, ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Ateş, şunları söyledi:

“Çok açık olarak ifade ediyorum ki, içerde zulmün mümessili katil Çin, dışardaki zulmün mümessili ise Uygur Türkleri’ni sahipsiz bırakan kalbi taş kesmiş çehrelerdir. Tarihi, kültürel ve dini bağlarımızı hiçe sayarcasına her şeyden öte bu insanlık dramına sessiz kalan mevcut Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Eğer bugün yüzlerce soydaşımıza bir önceki günden daha kötüye gidiyorsa ve nihayetinde umudunu Türkiye’ye bağlayan bacılar, analar, ihtiyarlar, gençler ve çocuklar hayal kırıklığına uğruyorsa bu rezil tablonun mimarlarından biride siyasi iktidardır. Sadece birkaç cılız açıklama ile kamuoyuna gaz alma operasyonu yapanlar, Çin’in zulmüne ortak olmaktadırlar. Zira zalimin batıldaki dirayetinin, onda birini dahi göstermeyenler ya bu davayı Hak saymamakta ya da inandığı uğrunda mücadele edecek cesareti gösteremeyecek kadar korkaktırlar.

Bugün, buradan Türk Milleti’nin susmayan ve susturulamayan, ilelebet susmayacak olan vicdanı olarak bu zulmün baş aktörü Çin’e ve tepki göstermekten aciz kalanlara sesleniyorum. Doğu Türkistan bizim sevdamızdır. Doğu Türkistan, Tanrı Dağları’nda yankılanan niyazımızdır. Doğu Türkistan bizden bir parçadır. Doğu Türkistan, Türk Milleti’nin medeniyet beşiğidir. Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız da bizim can kardeşimizdir.  kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir.

Son olarak belirtmek isterim ki Kırım’dan Türkmeneli’ne, Kıbrıs’tan Kafkaslara, Balkanlar’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk Dünyası’nda yaşanan gelişmeleri yakından takipçisi olmaya ve soydaşlarımızın haklı mücadelelerini her platformda dile getirmeye devam edilecektir. Başta Türk Dünyası’nın büyük bir aile olduğunu en zor şartlar altında haykıran cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey, aziz dava şehitlerimiz ve Çinde şehit edilen Uygur Türkleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. And olsun yolumuzdan dönmeyeceğiz ve zulmün karşısına her daim dikileceğiz. Hepsinin ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”
Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2015, 00:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER