Avukat’ın FETÖ isyanı

Gümüşhane’de uzun yıllardan beri Avukatlık yapan Seval Kaçıran, sosyal medya hesabından FETÖ ile ilgili konularda müdafii avukatı olmadığı için kendisini eleştirenlere sert çıktı.

Avukat’ın FETÖ isyanı
Gümüşhane’de uzun yıllardan beri Avukatlık yapan Seval Kaçıran, sosyal medya hesabından FETÖ ile ilgili konularda müdafii avukatı olmadığı için kendisini eleştirenlere sert çıktı.

20 yıldır asla aklına yatmayan, vicdanının kabul etmediği davaları almadığını kaydeden Kaçıran, “Bu güne kadar tecavüzcünün, katilin, PKK’lının ve son günlerde sıkça rastladığımız Fetö terör örgütü suçlaması ile gözaltına alınanların avukatlığını yapmadım; yapanlara da karışmadım” dedi.

Konuyla ilgili başından geçen bir hikayeyi de anlatan Kaçıran, “Bundan bir ay kadar önce ilimizde Fetö ile ilgili yapılan gözaltılarda tanıdık bir öğretmen beni isteyince karakoldan çağrıldım ve gittiğimde olayın cemaat olayı olduğunu öğrenince bu tip davalara bakmadığımı ilettim. Tanıdık öğretmene de "inanmadığım konuda size yardımcı olamam" diyerek davayı alamayacağımı belirttim” diye konuştu.

"BENİM İÇİN PKK'LI İLE FETÖ'CÜ AYNI SEVİYEDEDİR"

Bu davalara bakan bir arkadaşının kendisini korkaklıkla suçladığını ve korktuğu için bu davalara girmediğini söylediğini dile getiren Kaçıran, “Benim için PKK'lı ile FETÖ'cü aynı seviyededir” tespitinde bulundu.

Bugüne kadar PKK'lının davasın bakmadığı için suçlanmazken, Fetö'cülerin davasına bakmadığı zaman suçlanmayı anlamanın da mümkün olmadığını kaydeden Kaçıran, “Korkaklıkla suçlandığım günlerde darbe girişimi olmamış ve FETÖ'nün vatan haini olduğu bu kadar tescillenmemişti. Ben doğru yolda olduğumu bilmekten dolayı vicdanen rahatım. Avukatlık çok önemli bir meslek olup, herkesin bir gün gelip savunulmaya ihtiyacı olacağı bir meslektir. Birçok arkadaşımın savunduğu "ben profesyonelim, her türlü davaya bakarım" mantığını benim mantığım ve vicdanım kabul etmemektedir. Film oyuncularının "ben profesyonelim, rolümün gereklerini yaparım, işime bakarım "demesi gibi birşey benim için. Konuya bu şekliyle bakıldığında ben acemiyim ve lütfen, mümkünse, hep acemi kalmak isterim” şeklinde konuştu.

“SON GÜNLERDE ARANDIĞI HİÇ BİR SORGUYA KAÇIRMADAN KATILAN; DAHA ÖNCESİNDE DE PKK'LILARIN SORGUSUNA KATILAN ARKADAŞIMIN KENDİSİNİ AKLAMAYA ÇALIŞMASI DA AYRI BİR TİRAJİ KOMİKLİK”

Tüm bunları neden anlattığını da açıklayan Kaçıran, şunları söyledi: “Son günlerde oldukça fazla bir şekilde gerek savcılıklardan ve gerekse Emniyet Müdürlüğü'nden müdafii olmak hususunda aranmaktayız. Çoğunluk olarak avukat arkadaşlar bu ifadelere katılmadılar. Her şey para değildir. Özellikle vatanın mevzu bahis olduğu konularda para hiç bir şeydir. Bu günler birlik, dirlik içinde olmamız gereken günlerdir. Ben her tutuklanan, gözaltına alınan suçludur, demiyorum. Böyle düşünmem öncelikle hukukçu kimliğim ile bağdaşmaz. Ama bu ifadelere katılırken de oldukça özenli davranılması gerektiğine inanıyorum. Son günlerde arandığı hiç bir sorguya kaçırmadan katılan; daha öncesinde de pkk'lıların sorgusuna katılan arkadaşımın kendisini aklamaya çalışması da ayrı bir tiraji komiklik. Bence bu tür komik durumlara düşmenin de gereği yoktur. Herkes kendisinden sorumludur. İnsanın kendisine dahi inandıramadığı bir şeyi başkalarına inandırmaya çalışması da ayrı bir saçmalıktır. Vatanımız için uğrunda ölmeyi düşündüğümüz değerlerimizden asla ödün vermeyelim; paraya, şana, şöhrete satmayalım.”
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER