Aydın: 2015 seçimleri yeni bir atılım ve inşa döneminin başlangıcı olacak

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 2015 seçimleriyle birlikte yeni bir atılım, kalkınma ve inşa döneminin başlayacağını söyledi.

Aydın: 2015 seçimleri yeni bir atılım ve inşa döneminin başlangıcı olacak
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 2015 seçimleriyle birlikte yeni bir atılım, kalkınma ve inşa döneminin başlayacağını söyledi.

Gündemdeki son gelişmeleri değerlendiren Milletvekili Aydın, ekonomide, savunma sanayinde, tarımda ve kırsal kalkınmada, aile ve sosyal politikalar alanından bilimde ve sanayide hızla büyüyen ve gelişen Türkiye'nin AK Parti iktidarı ve milletin de teveccühüyle 2015 seçimleriyle birlikte yeni bir atılım, kalkınma ve inşa döneminin başlangıcı olacağını söyledi.

AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı boyunca yaptığı yatırımlarla Türk halkının gönlünde olduğunu kaydeden Aydın, yeni dönemde çok daha büyük yatırım ve sanayi hamlelerinin Türkiye'yi beklediğini kaydetti.

Milletvekili Aydın şunları söyledi: “Son yıllarda kabuğundan çıkan bir Türkiye var... Yeni Türkiye'de artık eski alışkanlıklara yer yok. Büyüyen, gelişen ve Dünya arenasında itibarı artan bir Türkiye var. Ekonomimiz son 12 yılda 3,5 kat büyüyerek 230 milyar dolardan 822 milyar dolara çıktı. 2002 yılında merkez bankamızın dolar rezervi 28 milyar dolardı şu anda 133 milyar dolar... Türkiye, Dünya'nın en büyük ekonomileri arasına girerek G-20 dönem başkanlığını aldı. Göstergeler ve rakamlar ortada. 2009 yılında Avrupa ülkeleri ve komşu ülkeler negatif büyüme rakamları açıklarken Türkiye büyümesini sürdürdü. Tüm Avrupa ülkeleri, Türkiye'nin başarısının sırrını merak etti. Türkiye'ye kimse Türkiye'ye borç vermedi. Türkiye, AK Parti'nin uyguladığı tasarruf ve ekonomi politikalarıyla bunu başardı.  OECD (Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) ülkeleri içinde gelir dağılımını en hızlı düzenleyen ülke Türkiye oldu. İhracatımız 2002 yılında  36 milyar dolardı şu anda 151 milyar dolar. 2002 yılında yüz liramızın 86 lirası faize giderken bu oran 15 liraya düştü inşallah daha da düşecek. Bunun yanında her geçen gün artan yabancı yatırımcı var.  Bunların hepsi istikrarla ve çalışmayla oldu. Yeni Türkiye'de eski alışkanlıklara yer yok. Yeni Türkiye'de güçlü ekonomi,planlı büyüme ve gelişme var. Yeni Türkiye'nin vizyonu ve misyonu bellidir. Yüce rabbimin izniyle 2023 vizyonuna doğru koşar adım giden YENİ BİR TÜRKİYE var... Güzel ülkemize hak ettiği itibarını kazandıran hükümetimize eski ve yeni Başbakanlarımıza minnetlerimi sunuyorum. İnşallah 2015 seçimleriyle birlikte ikinci bir atılım ve inşa dönemi başlayacak. Türkiye gibi küresel bir gücün yükselen ayak sesleri her yerde hissedilecek. Kim ne tuzaklar kurarsa kursun yıpratma operasyonları yapmaya çalışırsa çalışsın AK Parti vesayetleri kırarak bu ülkede demokrasiyi kalıcı kılmaya devam edecektir.”
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER