Aydın: Gümüşhane'ye 107 Milyon Gençlik ve Spor Yatırımı Yaptık

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti iktidarları döneminde Gümüşhane'ye yapılan Gençlik ve Spor yatırımlarını sıraladı.

Aydın: Gümüşhane'ye 107 Milyon Gençlik ve Spor Yatırımı Yaptık
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti iktidarları döneminde Gümüşhane'ye yapılan Gençlik ve Spor yatırımlarını sıraladı.

Gençlik ve Spor alanındaki yatırımlara desteklerini hiçbir şekilde esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür eden Aydın yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gümüşhane'ye son 13 yılda 107 Milyon lirayı aşkın gençlik ve spor yatırımı yaptık.  Gümüşhaneli gençlerimizin; sporu, bilimi, sanatı, keşfetmeleri için tasarlanan gençlik merkezlerine sağlık ve dinamik bir Türkiye inşa etmek için spor tesislerinin ve öğrenci yurtlarının yapımlarına 47,1 milyon lira harcadık. Gümüşhane'deki yüksek öğrenim gençliğine 60,1 milyon lira öğrenim kredisi ve burs verdik. Bunun yanında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce'nin katkılarıyla Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin adını taşıyan 750 kişi kapasiteli yurt tamamlandı ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne teslim edildi ve şu anki yurt kapasitemiz 3 bine ulaştı. Yüce Rabbimin izniyle Gümüşhane'mizdeki yurt kapasitesi büyük oranda çözüldü. Bunun yanında özel teşebbüs tarafından yapılan çok sayıda yurt da Gümüşhane'mizde boy göstermeye başladı.

Gümüşhane'ye sentetik çim sahaları kazandırdık. Spor salonu olmayan tek bir ilçemiz kalmadı çok şükür... Gençlerimizi salon sporları ile buluşturmak ve hem sosyal hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak için başlattığımız yatırımlarımız sonucunda tüm ilçelerimiz spor salonlarına kavuştu.

Torul spor salonunu uluslararası müsabakalara uygun hale getirdik. Gümüşhane'de tesisleşmede görülmemiş artış sağladık. Merkez yüzme havuzu, gençlik merkezi, Kelkit spor salonu, Kelkit basketbol sahası, Kelkit voleybol sahası, Ünlüpınar basketbol ve voleybol sahası kapalı halı saha, Deredolu belediyesi futbol sahası, Kaş belediyesi toprak yüzeyli futbol sahası, Söğütlü basketbol, voleybol sahası ve futbol sahası, Şiran spor salonu ve spor tesisleri Köse spor salonu, Köse belediyesi basketbol voleybol sahası, kapalı halı saha Salyazı futbol basketbol ve voleybol sahaları Kürtün spor salonu ve futbol sahası Özkürtün belediyesi kapalı halı saha Çayırçukur sentetik futbol sahası Torul spor salonu yenilemesi gibi pek çok hizmeti de getirdik. Bununla birlikte öğrencilerimize verilen kredi ve burs imkanlarını da artırdık.

Yüce rabbimin izniyle bugüne kadar Gümüşhane'miz için devletten ne alınması gerekiyorsa takip ettik, peşini bırakmadık ve aldık. İnşallah bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Gümüşhane'mize yapılan yatırımlarda her zaman ön safta yer alan ve tüm yatırımlarımızı destekleyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Bey'e, eski bakanımıza ve her zaman Gümüşhane'mizin arkasında duran hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum.”
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER