Aynı Gökyüzünün Altındayız

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ülke genelinde 32 ilde devam eden “Aynı Gökyüzünün Altındayız” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Yıldız Köyü’nde bulunan Yıldız İlkokulu’na çeşitli yardımlarda bulundu.

Aynı Gökyüzünün Altındayız

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ülke genelinde 32 ilde devam eden “Aynı Gökyüzünün Altındayız” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Yıldız Köyü’nde bulunan Yıldız İlkokulu’na çeşitli yardımlarda bulundu.

24 Mart 2017’de Adana Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı “Aynı Gökyüzünün Altındayız” adlı sosyal sorumluluk projesi üniversiteler genelinde hızla yayılarak 32 şehre ulaştı. Gümüşhane Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu projede öğrenciler çocuklara ulaşarak çeşitli yardımlarda bulunuyor. Projenin amacı Türkiye'nin her tarafında ihtiyacı olup okumaya çalışan öğrencilerin eğitim ve öğretimine katkıda bulunmak. Projede amacı gerçekleştirebilmek için ise ülkenin her yerinde okuyan üniversite öğrencilerine ulaşıp, daha çok çocuğa ulaşacak gönüllü sayısına ulaşmayı hedefliyor. 

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURULUYOR

“Aynı Gökyüzünün Altındayız” projesinin Gümüşhane Üniversitesi sorumlusu Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4.sınıf öğrencisi Rukiye Yıldız, yaptığı açıklamada, projenin amaçları ile ilgili şunları söyledi: “Projenin amacı geleceğimiz olan çocuklarımızın birincil (kış mevsiminde mont ve bot; yaz mevsiminde ayakkabı, tişört, pantolon) ve ikincil (kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar, okuma kitapları, kısaca çocuğa çocuk olduğunu hissettirecek her şey) ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu belirttiğimiz ihtiyaç malzemelerini siz değerli ve duyarlı insanlarımızın bize gönderdikleriyle karşılamaktayız. Toplanan yardım malzemelerini bizzat birinci elden teslim etmek bizim birinci önceliğimizdir. Bunu yapmamızdaki amacımız çocuklarımızla güzel vakit geçirmek, yüzlerinde oluşan gülümsemeye şahit olmak, birlikte şarkılar söyleyip oyunlar oynamak, sevgi ve saygı aşılamaktır. Ayrıca çocuklarımıza hiç tanımadığı başka çocuklara mektup yazdırıyoruz ve bu mektupları gideceğimiz başka okulun çocuklarına veriyoruz. Böylelikle şehirlerarasında kardeşlik köprüleri de kurulmuş oluyor.” 

MADDİ KAYNAK GEREKİYOR

Yıldız, proje hedeflerinin gerçekleşebilmesi için maddi kaynak gerektiğini belirterek, “Bu kaynağı sağlamak adına bazı çalışmalarımız var. Bunlardan bazıları: kitap ayracı yapıp satmak, takı-süs eşyaları yapıp satmak… Ayrıca projeye dâhil olan gönüllü arkadaşlarımızın kendi aralarında kurduğu müzik kulübü, tiyatro kulübü de kurmak uzun vadede maddi gelir sağlayabilecek başka çalışmalarımızdır.  Tüm bunlar sayesinde maddi bir kaynak sağlayıp yardım malzemelerimizi birinci elden teslim etmeye çalışıyoruz. Toplanan malzemelerden olan giysilerin temiz ve kullanılmamış olması birinci tercihimizdir. Sizler de Projemize destek vererek çocuklarımızın gülmesine vesile olabilirsiniz. Unutmayın! Çocuklar geleceğimizdir” açıklamasında bulundu. 

SOSYAL MEDYADA BAŞLADI

Geçen yıl kaldığı bir dersten dolayı üzüldüğünü fakat aynı dönemde bu proje ile tanışarak üzüntüsünü mutluluğa dönüştürdüğünü ifade eden Yıldız, sosyal medyada gördüğü proje ile ilgili şunları söyledi: “Instagram’da gezinirken sayfada bu projeyle ilgili bir paylaşım gördüm ve beğendim. Ben beğendikten sonra projenin Kilis İl Sorumlusu Veli Can arkadaşımızdan mesaj geldi. Gümüşhane’de bir sorumlularının olmadığını benim olup olmayacağımı sordu. Aslında hep böyle bir hayalim vardı. Bu yüzden kabul ettim.  Bir ekibimin olması gerekiyormuş. Projemizi anlatan yazıyı üniversitemizin itiraf sayfalarında kendi kişisel hesaplarımda yaz boyunca paylaştım. İlk olarak yakın arkadaşım Kübra Kaya desteğini aldım ve git gide sayımız artmaya başladı. Yazın okullar tatil olduğu için Gaziantep Oğuzeli ilçesinin bir köyündeki aileye yardım ettik. Çok güzel bir gündü, o ailedeki herkesin duasını aldık. Gümüşhane’ye geldiğimizde WhatsApp’taki grup arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Proje için her 2 haftada bir toplanmaya karar verdik. İkinci yardımımız ise Mardin’deki küçük kardeşlerimize yönelikti. Gümüşhane ekibi olarak oyuncaklarını almaya söz verdik ve aldık.” 

TORUL YILDIZ KÖYÜ’NE ÖĞRENCİLERDEN YARDIM

Üniversite öğrencileri “Aynı Gökyüzünün Altındayız” projesi kapsamında 1 Kasım’da Torul ilçesine bağlı Yıldız Köyü’nde bulunan Yıldız İlkokulu’na çeşitli yardımlarda bulundu. 

Yapılan yardımlar hakkında da bilgiler paylaşan Yıldız, “01.11.2017 Çarşamba Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Yıldız Köyü’ndeki Yıldız İlkokuluna Ali Gümüş hocamızın bize belirttiği eksikleri tamamlayıp 23 kişilik bir ekiple teslimata gittik. Çocuklarla ip atlayıp top oynadık. Boyama yaptık ve aynı zaman da okullarında eksik olan kütüphaneyi de yeniledik. Yiyecek ve içecek şeyler götürdük. Çok güzel ve anlamlı bir gündü” ifadelerine yer verdi.

Yıldız, projede emeği geçenlere teşekkürlerini de ileterek açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Torul’da bir köy okulu olduğunu öğrenen ve bir çok kişiyle irtibata geçen abimiz Adem Yağlıdere’ye bizi Milli Eğitim Şube Müdürüyle görüştüren Torul Hastanesi Müdürü’ne, bizimle beraber Torul’a gelen Sağlık Yüksekokulunda görev yapan Cansu Atmaca Palazoğlu’na ve üniversitemizin aracını bize ayarlayan Ramazan Erkmen arkadaşımıza teşekkür ederim.” 
 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER