‘Bağlarbaşı mahallesindeki çözümsüzlüğün amacı nedir?’

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, Bağlarbaşı Mahallesinde bölünmüş yoldaki çit uygulamasının hem esnafı hem vatandaşları mağdur ettiğini, bu durumun bölge halkını cezalandıran bir uygulama olduğunu söyledi.

‘Bağlarbaşı mahallesindeki çözümsüzlüğün amacı nedir?’

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, Bağlarbaşı Mahallesinde bölünmüş yoldaki çit uygulamasının hem esnafı hem vatandaşları mağdur ettiğini, bu durumun bölge halkını cezalandıran bir uygulama olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünün ve şube şefliğinin Bağlarbaşı mahallesinde yaptığı olduğu hatalı uygulamanın hatalı olduğu defalarca dile getirilmesine rağmen hatalı uygulamanın ısrarla devam ettirildiğini dile getiren Akçay, “Bu hatalı uygulama neticesinde bölge de ki esnafımız ve yöre insanimiz mağdur edilmekte olup tüm uyarılara rağmen kara yolları kurumunca hatalı uygulama ısrarla sürdürülmeye çalışılmaktadır. Burada amaç soruna çözüm üretmek midir yoksa sorunu daha da çözümsüz hale getirmek midir? Sorun bellidir çözüm için profesör olmaya gerek yoktur. Ve çözüm çok basittir. Hemen yakın ilimiz olan komşu Trabzon’da benzer sorunlar basit bir uygulamayla çözülmüş olup insanların mağduriyeti giderilmiştir. Çözüm bir karayolu uygulaması olan manuel sistem elle kullanılan sinyalizasyon sistemidir. Sorunu çözecek esnaf ve yöre insanini rahatlatacak ve memnun edebilecek çok basit bir uygulamadır” diye konuştu.

Bu bölgede yapılan yolu tamamen ikiye bölen çit uygulamasının kesinlikle hatalı bir uygulama olduğunu ifade eden Akçay, çözüm yerine bölge esnafını ve insanını cezalandıran bir uygulama durumunda olduğunu kaydetti.

Karayolları ilgililerinin en kısa zamanda uyguladıkları bu sistemi gözden geçirerek uygulamayı bölge insanın menfaati doğrultusunda iyileştirilerek esnafın ve bölge insanın mağduriyetini gidermesi gerektiğinin altını çizen Akçay, “GÜSİAD olarak söz konusu durumu ilgili mercilerde dile getireceğimizi, hatalı çalışmanın son bulması için sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Gümüşhane’de ticaret yapmanın, yatırım yapmanın ve yaptığınız yatırımı sürdürülebilir kılabilmenin çok büyük meşakkat isteyen, büyük zorluklarla mücadele etmeyi gerektiren, olağanüstü gayret isteyen, diğer firmalarla rekabet ederken işini gücünü bir yana bırakan bürokrasinin anlamsız ve çözümden uzak, günü birlik, günü kurtaran anlamsız uygulamaları ile de uğraşmayı göze almayı gerektiren bir durum olduğunu kaydeden Akçay, “Bürokrasinin bu hatalı kısır uygulamaları ilimizde iş yapan, yapmaya çalışan iş insanlarımızın çeşitli sebep ve bahanelerle önlerine engel koymayı kendilerine görev edinmiş gibi tavır almaları sorunları çözmekten ziyade sorunları iyice çözümsüz kılmaktadır. Bu durum anlaşılır gibi değildir. Günü birlik uygulamalarla sorunlara çözüm üretmeye çalışmak mümkün değildir. Bu durum çözümsüzlüğü daha da artırır” şeklinde konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih
Fatih - 6 yıl Önce

Üst geçidin olduğu bir yerde ısrarla hayatını hiçe sayıp asfaltta dikilen kişiye ne Karayollarının nede araç kullananların yapacağı hiç bir şey yok 10 mt ilerde üst geçit var

BAĞNAZLIK YAPMAYIN
BAĞNAZLIK YAPMAYIN - 6 yıl Önce

MÜMKÜNSE BU RESMİ BİRAZ YUKARIDAN YADA AŞAĞIDAN ÇEKSEYDİNİZ YADA İŞNİZE GELDİĞİ GİBİ ÇEKMESEYDİNİZ.HEMEN YANI BAŞINDAKİ ÜST GEÇİDİ KULLANMAYANLAR MI BAĞNAZ YOKSA ORAYI TELLE KAPAYAN MI.AYRICA AZ YUKARISINDA TRAFİK LAMBASI VAR ZATEN 100 METRE ARAYLA TRAFİK LAMBASI OLDUĞU NEREDE GÖRÜLMÜŞ.LÜTFEN İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİN.ÜST GEÇİTLERİ KULLANMAYI ÖĞRENELİM.ORADA KAÇKEZ KAZA OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ.

yahya
yahya - 6 yıl Önce

neden alt geçit yapmıyolar daha kullanıslı

DAVUT ARSLAN
DAVUT ARSLAN - 6 yıl Önce

BAĞLARBAŞI MAHALLESİ HAALKI OLARAK DEĞERLİ BAŞKANIMIZA Teşekkür ediyorum.Krayolla rındaki sorumlu arkadaşlar o telleri çekerken bu mahallede oturan onlarca yaşlı ve engelli insanı hiç hesaba katmıyolar bu tellerençokta yaşlı ve engelli mahalle halkına zorluk çıkartıyooo

SIRADAKİ HABER