Bakan Çelik AK Parti İl Başkanlığı İle SGK'yı Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümüşhane temaslarının ikinci gününde AK Parti İl Başkanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Bakan Çelik AK Parti İl Başkanlığı İle SGK'yı Ziyaret Etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümüşhane temaslarının ikinci gününde AK Parti İl Başkanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar’la birlikte parti binasında partililere seslenen Bakan Çelik, 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkati çekti.

“HEM BÖLGE SORUNLARINA HEM DE ÜLKE SORUNLARINA VAKIF OLAN BİRİSİNİN CUMHURBAŞKANI OLMASI 77 MİLYON İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR”

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi karış karış bildiğini, 10 yıl içerisinde 20-25 kez gittiği iller olduğunu, gitmediği, uğramadığı il olmadığını hatta birçok ilçeye de gittiğini kaydeden Bakan Çelik, “Başbakanımız adım adım Türkiye’nin projelerini takip ediyor. Hangi noktadayız, gelecek yıl hangi noktaya geleceğiz, önümüzdeki beş yıl ne yapacağız, önümüzdeki on yıl ne yapacağız, önümüzdeki 50 yıl Türkiye’yi nasıl planlamalı, bunlarla meşgul. Bunlarla yatıp kalkan bir Başbakan var, siyasi lider var. ‘Ne olacak Suriye’nin hali diye dertlenen, ‘ne olacak Balkanların dağınık hali’ diye içi sızlayan, koskoca Osmanlı coğrafyasındaki kardeşlerimizi, dostlarımızı, akrabalarımızın sorununu kendisine dert edinen bir lider var. Dolayısıyla, böyle milimetrik olarak hem bölge sorunlarına hem de ülke sorunlarına vakıf olan birisinin cumhurbaşkanı olması 77 milyon için büyük bir şanstır. Çünkü bu vasıfları taşımak kolay bir hadise değil.” dedi.

“CHP İLE MHP’NİN BİR ARAYA GELMESİNİN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK NORMAL BİR ŞEY DEĞİL”

Muhalefet partilerinin çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nu eleştiren Bakan Çelik, CHP ile MHP’nin bir araya gelmesinin Türkiye’nin geleceği açısından çok normal bir şey olmadığını belirterek, “Haydi bunlar diyelim bunlar bir araya geldi, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin orada ne işi var. Başbakanımız bu hizmetleri yaptı, yaptı, yaptı, karış karış Türkiye’ye hizmet etti ve şimdi diyor ki, ‘ben bunu taçlandırmak istiyorum’ diyor. Onlarda böyle bir şey var mı? Hizmet anlayışı var mı, 5 yıllık, 1 yıllık, 6 aylık, 6 senelik bir plan ve proje var mı, yok. Bir proje var, böyle mahfillerde bu olayı oluşturalım, şu Tayyip Erdoğan’ı şu Türk siyasetinden uzaklaştıralım. Ana proje Erdoğan’ın gitmesi. Buna bu şekilde bunların gücü yetmez.” diye konuştu.

CUMA NAMAZINI KEMALİYE CAMİİNDE KILDI

Parti ziyaretinin ardından Kemaliye Camiinde Cuma namazını kılan Bakan Çelik, Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesindeki tarihi camide ve bölgede incelemelerde bulundu.

Daha sonra Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığındaki heyetle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Çelik, burada İl Müdürü Aytaç Üzülmez’den brifing aldı.

“HEDEFİMİZ 81 İLDE BİN 700 MERKEZDEN SOSYAL GÜVENLİK HİZMETİ SUNMAK”

Sosyal Güvenlik Kurumunun çok önemli bir kurum olduğunun altını çizen Bakan Çelik, hedeflerinin Türkiye’de 81 ilde bin 700 merkezden sosyal güvenlik hizmetlerini vatandaşlara sunmak olduğunu söyledi.

Türkiye’de yüzde 52’lerde olan kayıt dışı istihdamı yüzde 33’lere çektiklerini, bunun önemli bir gelişme olduğunu belirten Bakan Çelik, kayıt dışılığın önüne geçilmesi gerektiğini, yüzde 33’lük kayıt dışılığın takriben yıllık maliyetinin 25-30 milyar lira civarında olduğunu kaydetti.

“ÇOK HASSAS, ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR KURUMUMUZ”

Türkiye’nin petrolü olan, doğalgazı olan bir ülke olmadığını dile getiren Bakan Çelik, “Vatandaştan aldığınız vergilerle, elde ettiğiniz imkanları vatandaşa döndüren bir ülkeyiz. İyi bir yönetim sergilerseniz, yatırımı yaparsanız vatandaşın günlük hayatını kolaylaştırırsınız. Ama iyi bir yönetim sergileyemezseniz başka bir kaynak olmadığı için, kaynak vatandaş olduğu için bu vatandaşın kaynağını da kötü kullanacağınızdan dolayı ülkenin geleceğini tehlikeye atarsınız. Bazı Bakanlıklarımızın bütçesi 500 milyar liradır. Sosyal güvenlikte ise sağlıkta bir kalemi yanlış oynatsanız 1 katrilyon lira kaybınız veya geliriniz olur. Bu kadar hassas. Onun için burası yanlış kabul etmeyecek, yanlışın hiç geçmeyeceği bir kurumdur. Çok hassas, çok dikkat edilmesi gereken bir kurumumuz.” dedi.

“DENETİM YAPACAĞIZ DİYE VATANDAŞIN BİR HAFTALIK MÜHLET İÇERİSİNDE ÇÖZEBİLECEĞİ BİR İŞİ DE VATANDAŞA SIKBOĞAZ YAPIP, HAYATINI KARATMAK DOĞRU OLMAZ”

Rehberlik ve denetim hizmetlerinin vatandaşın hayatını bezdirmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Çelik, şöyle konuştu: “Denetim yapacağız diye vatandaşın bir haftalık mühlet içerisinde çözebileceği bir işi de vatandaşa sıkboğaz yapıp, hayatını karatmak doğru olmaz. Rehberlik görevi onun için zaten. Rehberlik ve teftiş dememizin sebebi yol gösterici olmak ve yapıcı bir yaklaşım içerisinde olmak. Vatandaşın bağrında yaşamaktan zevk duyduğu bir devlet anlayışını bu yönlendirmelerle, bu rehberliklerle yapabiliriz. Ama özellikle söylüyorum: Çok tehlikeli ve tehlikeli işlerde müsamaha olmaz. Çünkü orada insan canı tehlikeye giriyor. Oralarda çok daha hassas olunması gerekiyor.”

“15 MİLYON İŞYERİ VE KİŞİYİ İLGİLENDİREN PRİM YAPILANDIRMASI TBMM’DE”

Ülke genelinde yaklaşık 15 milyon işyeri ve kişiyi ilgilendiren 100 milyarlık bir prim yapılandırmasının şuanda TBMM’de görüşüldüğünü ifade eden Bakan Çelik, bu yapılandırmanın çok önemli olduğunu belirterek, yapılandırma yürürlüğe girer girmez alacakların tahsili konusunda ilave bazı birimler oluşturarak çalışma yapılması gerekebileceğini söyledi.

Bakan Çelik, emekli memurlar ile Bağkurluların emekli maaşlarının da Ramazan ayından önce ödenmeye başladığını sözlerine ekledi.

Buradaki ziyaretinin ardından Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırlarındaki damlataşı Karaca Mağarasını ziyaret eden Bakan Çelik, daha sonra Bayburt iline hareketle Gümüşhane’den ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER