Bakan Eroğlu Gümüşhane’de 182 milyon TL’lik tesislerin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane’de toplam maliyeti 182 milyon lirayı bulan 17 tesisin temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu Gümüşhane’de 182 milyon TL’lik tesislerin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane’de toplam maliyeti 182 milyon lirayı bulan 17 tesisin temel atma törenine katıldı.

Gümüşhane temasları kapsamında Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra babaannesi vefat eden AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse’ye evinde taziye ziyaretinde bulundu.

Ardından Atatürk Kültür Merkezinde aralarında şehir merkezinin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını çözecek olan Bahçecik Barajı, arıtma ve isale hattı da bulunan 182 milyon TL’lik 17 tesisin temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, işin yüklenicisiyle birlikte barajı yeni Zigana tünelinin tamamlanacağı tarih olan 29 Ekim 2019’da saat 11.29’te bitirme taahhüdünü imzaladı.

Törende yaptığı konuşmada “Gümüşhane’de 10 gün tabiat parklarında kalan 10 yıl gençleşir” değerlendirmesi yaparak bölgedeki tabiat turizmine dikkat çeken bakan Eroğlu, Gümüşhane’nin Türkiye’de nüfus başına en fazla yatırım alan il olduğunu söyledi.

Türkiye’de özellikle son 15 yılda yatırımların hızla arttığını kaydeden Bakan Eroğlu, “Bu millet büyük bir millet. Son 15 yılda sadece bakanlık olarak 6 bin 500’den fazla tesisi biz yaptık. Şevk ve heyecanla Türkiye’ye hizmet etmek için çalışıyoruz. Bizim de kızıl elmamız bu” dedi.

“Kuzey Irak’taki referandum İsrail projesinin bir parçası”

Türkiye’nin bu yükselişinden rahatsız olan ülkeler olduğuna dikkati çeken Bakan Eroğlu, Kuzey Irak’ta ki referandumla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Kuzey Irak’ta bu adam kalkmış referandum yapmak istiyor. Acaba oradaki Kürt kardeşlerimizin, Arapların, Türkmenlerin lehine mi? Hayır. Orada İsrail bayrağı sallanıyor. İsrail projesinin bir parçası. Ona hizmet ediyor. Biz bunun için karşı çıkıyoruz. Bu bakımdan bizim her zamankinden güçlü olmamız lazım. Bu coğrafyada gözü olan çok devlet var. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor. Türkiye’nin yıldızı parlak. Ülkemizde oynanan oyunları bu millet bozuyor.”

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise Gümüşhane’nin son 15 yılda yapılan kamu yatırımlarıyla kabuğunu kırdığını, gelecek vaat eden, tüneller ve barajlar şehri olduğunu söyledi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise en fazla proje yürütülen illerden birisi olan Gümüşhane’de tarım, turizm, hizmet sektörü ve madencilik alanlarında yapılan çalışmalardan bahsetti.

Şehirlerin sembolleri olduğunu hatırlatan Pektaş, “Gümüşhane’nin sembolü de Harşit Çayı’dır. Harşit bu şehrin herşeyidir. Kimliğidir, geçmişidir, tarihidir ve gelecek vizyonudur. Dolayısıyla ecdadımız yüzyıllar boyunca Harşit’in kenarlarında yaşadı. Biz Gümüşhane’nin geleceğini de tekrar Harşit üzerinden şekilleneceğini biliyor ve bu istikamette çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Gümüşhane kent merkezinin birkaç yıl öncesine kadar büyük bir köy olduğunu savunan Pektaş, “Bütün atıklar Harşit çayına akıyor ve burası adeta mikrop yuvasıydı. Biz önce Harşit’i ele aldık. İnşallah 2-3 hafta içinde ikinci kısmın ihalesi de yapılıyor. Bu çalışmalar bittiğinde Harşit adeta turizm projesi olacak. Harşit bu özelliğiyle sadece bir ıslah projesi değil, aynı zamanda şehrimizin vizyon projesi, aynı zamanda çevre koruma projesi ve aynı zamanda bir turizm altyapı projesidir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de konuşmasında Türkiye’nin coğrafi konum olarak enerji koridorunda olmasının yanında Gümüşhane’nin de ulaşım ağlarının merkezinde olduğunu hatırlattı. Maden şehri Gümüşhane’nin son dönemde aldığı ulaştırma yatırımlarının yanı sıra yeni Zigana tünelinin de çok büyük önem arz ettiğine değinen Akgül, Salyazı havalimanının Kasım ayı içerisinde ihale edildiğini, söyledi.

Törende konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Gümüşhaneli hemşehrimiz Nurettin Taş ise Gümüşhane’nin eşsiz tabiat güzelliklerine sahip bir şehir olduğunu belirterek Limni ve Tomara Şelalesi Tabiat Parkları ile Karşıyaka Tabiat Parkı projelerinden bahsetti.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise il merkezinin içme suyu sorununu çözecek olan Bahçecik Barajının temelinin atılması nedeniyle bugün en mutlu günleri olduğunu belirterek, "Bu şehrin 50 yıllık su problemini Bahçecik Barajıyla çözüyoruz. Bu projeyi 5-6 yıldır takip ediyoruz. Sayın Bakanımıza bu proje için çok teşekkür ediyoruz. Su gibi ömrünüz olsun. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından telekonferans sistemiyle Bahçecik barajı ve diğer tesislerin temeli atıldı.  Temel atma töreninin ardından 3 aileye gelir getirici tür, 8 aileye de Orköy sertifikası verildi, vatandaşlara fidan dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER