Bakan Eroğlu Kelkit'te

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 37 milyon TL değerindeki 22 tesisin açılış ve temel atma merasimini gerçekleştirdi.

Bakan Eroğlu Kelkit'te
HABERİN GALERİSİ
Bakan Eroğlu Kelkit'te

Bakan Eroğlu Kelkit'te

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 37 milyon TL değerindeki 22 tesisin açılış ve temel atma merasimini gerçekleştirdi.

“GÜMÜŞHANE’DE DESTAN YAZDIK”

İlçe merkezindeki Küçük Cami yanında bulunan alanda gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Eroğlu, göreve geldiklerinde Gümüşhane’de ki yatırımların durduğunu, iz ödenekle yatırımların beklediğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yatırımların o dönem yeniden başlaması için talimat verdiğini belirterek, “Bizde Gümüşhane’de destan yazdık” dedi.

“BENZİN KUYRUKLARI UZAYDAN GÖRÜNÜRDÜ”

AK Parti hükümetleri döneminde Gümüşhane’ye 6 milyar TL yatırım yaptığını dile getiren Eroğlu, “13 yılda Türkiye’de çok muazzam bir dönüşüm yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa İMF’ye borcunu ödeyen hükümet bizim hükumetimizdir. Eski Türkiye’de benzin kuyrukları uzaydan görünürdü. Benzin ve mazot kuyrukları ama o dönemler artık kapandı. Daha büyük, güçlü Türkiye’ye doğru yelken açtık. Bu nasıl sağlandı? Bu tamamen siyasi istikrarla mümkün oldu. Bunu da millet sağladı. En büyük desteği de Gümüşhane verdi. Dolayısıyla sizlere gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“ESKİDEN BİR GÖLET 22 YILDA BİTERDİ”

İktidarları döneminde sadece barajlar, göletler, sulama tesisleri yapmakla kalmadıklarını ifade eden Eroğlu, “Geçmişte bir gölet 22 yılda bitiyordu. 30 metre yükseklikteki bir gölet 22 yılda biterdi. Biz Allah’a şükürler olsun aynı göleti 18 ayda sulaması dahil şekilde bitiriyoruzi. Eski Türkiye’de bir gölet 45 trilyona bitiriliyordu, yani 45 milyona. Şimdi aynı göleti sulaması dahil 4,5 milyon liraya bitiriyoruz. İşte fark bu” dedi.

“SİYASİ İSTİKRAR OLMAZSA, İŞİ BİLMEYENLER İŞ BAŞINA GELİRSE BU İŞLER YAPILAMAZ”

Eroğlu, bütün bu yapılanların şevkle, heyecanla ve tecrübeyle olduğunu belirterek, “İşi bilmeyenler olursa veya siyasi istikrar olmazsa eski Türkiye’deki gibi koalisyonlar olursa bu işler yapılamaz. Çünkü herkes bir ucundan çekmeye başlayınca işler yarım kalır. Bu yüzden 1 Kasım’da sizlere de çok önemli bir vazife düşüyor” dedi.

“HAZİNE BULMADIK, HORTUMLARI KESTİK”

Yapılan bunca yatırım için kaynağı da Bizans’ın hazinelerinden veya gömüden bulmadıklarının altını çizen Eroğlu, “Yaptığımız şey hortumları kestik. Milletten topladığımızı millete hizmet olarak aktarıyoruz. Farkımız bu” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK GÖLET VE SULAMA YAPILAN İLÇESİ KELKİT

İlçenin uzun yıllardan beri hayali konumundaki Sadak Barajının 2 yılda bitirildiğini, sulamasının da Kasım ayında ihale edileceğini dile getiren Eroğlu, Kelkit’e 6 gölet daha söz vererek, tüm bunlar bittiğinde Türkiye’de en çok gölet ve sulama yapılan ilçesinin Kelkit olacağını, Kelkit’e doğal alabalık ve keklik üretim merkezi kurulacağını sözlerine ekledi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise insanın yaşaması için gerekli olan temel öğeler olan su ve suya dayalı tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi için yapılan hizmetlere teşekkür ederek, son 13 yılda Gümüşhane’ye 6 milyar TL’lik kamu yatırımı yapıldığını, bunda en fazla payın da ulaşım sektörünün ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olduğunu söyledi.

Bütün bu yatırımlar için ülkede istikrara ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Yavuz, son aylarda Türkiye üzerinde tarih boyunca olduğu gibi yine oyunlar oynanmaya başladığını belirterek, “Ülkemizin birlik ve beraberliği, vatandaşlarımızın duyarlılığı ile bu konunun da üstesinden geleceğiz” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın da konuşmasında 1 Kasım seçimlerinin bu ülke için, bu hizmetler için istiklal ve istikbal mücadelesi olduğuna vurgu yaparak, “Eğer bu hizmetleri istiyorsak, eğer AK iktidarı, dünya lideri Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin başında olmasını istiyorsak 1 Kasım’da ki sorumluğumuz, Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinden bugüne kadar verdiği en büyük mücadelesi olan istiklal ve istikbal mücadelesinde nefislerimizi bir kenara bırakarak bu ülkenin geleceği için sandıkta görevimizi aslıyla, hakkıyla ve helaliyle yerine getirmeliyizd” dedi.

Aydın, görev süresi boyunca Gümüşhane ile ilgili her konuda kendilerine yardımcı olan Bakan Eroğlu’na ve eski Özel Kalem Müdürü, AK Parti Gümüşhane 2.sıra Milletvekili adayı Cihan Pektaş'a özel olarak teşekkür etti.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz’in de birer konuşma yaptığı programda ilçeye bağlı Bulak köyüne videokonferans yöntemiyle bağlanılarak Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan’la görüşülerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

Vatandaşlara sertifikalarının verildiği ve 2 bin fidanının dağıtıldığı törende son olarak 22 tesisin temel atımı Bakan Eroğlu ve beraberindekiler tarafından butona basılarak gerçekleştirildi.

Bakan Eroğlu, törenin yapıldığı alanda bulunan camide cenaze olması nedeniyle alkış ve müzik yayınına müsaade etmezken, törenin ardından Belediye Başkanlığını ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER