Bakan Işık'ın Süleymaniye hassasiyeti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gümüşhane mitingine katılmak için memleketi Gümüşhane’ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık miting öncesi bir dizi incelemelerde bulundu.

Bakan Işık'ın Süleymaniye hassasiyeti
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gümüşhane mitingine katılmak için memleketi Gümüşhane’ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık miting öncesi bir dizi incelemelerde bulundu.

Çevreyolu şehir girişinde yetkililerden bilgi alan Bakan Işık daha sonra tarihi Süleymaniye Mahallesine geçti. Burada Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’den mevcut durum ve yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgiler alan Işık, bölgenin Gümüşhane turizmi için son derece önemli bir nokta olduğunu söyledi.

Coğrafi durumu ve tarihi dokusu ile Süleymaniye Mahallesi’nin potansiyeli yüksek bir turizm merkezi durumunda olduğunu kaydeden Bakan Işık, Vali Yücel Yavuz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’den bölgeye daha fazla hassasiyet göstermelerini istedi.

Altyapı ve restorasyon işlemlerinin belirli bir takvim dahilinde hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirten Işık, “Herhangi bir iş için bir aylık bir süre mi tespit ettiniz. Bu süre içerisinde takibini yapın ve iş sonuçlandırın. Bizlerin kapısı sizlere her zaman ardına kadar açıktır. Memleketimizin hizmete ihtiyacı var ve zaman da çok hızlı bir şekilde ilerliyor.” dedi.

Işık daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının İl Müdürlük binası olarak restore ettirilen Raif Tuna Konağı'nda incelemelerde bulundu. Binanın 7 odadan oluştuğunu bu nedenle konağın sadece İl Müdürlüğü binası ihtiyacını karşılayabileceğini ifade eden Işık, KOSGEB binası için yeni bir konağın daha tespit edilip oranında en kısa sürede restorasyon işleminin yapılması talimatını verdi.

Bakan Fikri Işık’a incelemeleri sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşaviri Yusuf Özgün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri Muammer Duran ve Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak da eşlik etti.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER