Bakanlar Kurulu Kelkit’e yeni Yüksekokul’u onayladı

Gümüşhane Üniversitesi tarafından Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) sunulan Kelkit'te açılması planlanan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. 

Bakanlar Kurulu Kelkit’e yeni Yüksekokul’u onayladı

Gümüşhane Üniversitesi tarafından Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) sunulan Kelkit'te açılması planlanan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. 

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bu sevindirici haber sonrası duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından yoğun uğraşlar sonunda, Yüksek Öğretim Kurulu’na sunduğumuz Kelkit ilçemiz için açılmasını planladığımız 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Bakanlar Kurulu’nun onayı ile birlikte açılmasına karar verildi. Bizler de gerekli öğretim elemanı kadromuzu tamamladıktan sonra Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu’muza öğrenci alımını yapacağız. Bu gerek ilimiz ve gerekse de bizler için çok sevindirici bir haber oldu. ÖSYM tercih kılavuzunda Gümüşhane Üniversitesi’nde olacak olan Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nu kazanan öğrencilerimiz, Kelkit ilçemizde eğitim-öğretim hayatlarını sürdürecektir. Birkaç yıl öğrencilerin tercihi ve doluluk oranlarını YÖK ile birlikte izleyeceğiz. Bu süre zarfında doluluk oranlarında bir azalma meydana gelmesi durumunda öğrenciler eğitimlerini Gümüşhane il merkezinde sürdürecekler. Bunun yanında bu yıl Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Bölümü’ne 40 öğrenci, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri birinci öğretim 60 ve ikinci öğretim 40 olmak üzere toplamda 100 öğrenci alımı ile birlikte ilçemizdeki öğrenci nüfusunun yükseleceğini ümit ediyoruz. Üniversitemiz 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde toplam 5760 kontenjana öğrencilerimizi bekliyoruz. Bu açılacak yeni Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu akademik kadromuzun da tamamlanmasıyla birlikte 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde ilçemizde öğrenci yoğunluğu daha da artacaktır. İlçemizde ekonomik canlılığın yanında kültürel bir canlılık yaşanacaktır. Bu nedenle de açılmasının Bakanlar Kurulu tarafından onay verilen Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun başta üniversitemiz olmak üzere bütün Gümüşhane halkı ve Kelkit ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen ve katkı sunan herkese tüm kalbimle teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER