Başbakan Davutoğlu Gümüşhane’de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde üçüncü durağı olan Gümüşhane’de 3 Bakan, 2 eski Bakanla birliktre gelerek kalabalık ve coşkulu bir kitleye seslendi.

Başbakan Davutoğlu Gümüşhane’de
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde üçüncü durağı olan Gümüşhane’de 3 Bakan, 2 eski Bakanla birliktre gelerek kalabalık ve coşkulu bir kitleye seslendi.

Partisi tarafından Zafer Meydanında düzenlenen mitinge eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Devlet eski Bakanı Faruk Özak, Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Ankara Milletvekili Adayı Ahmet Gündoğdu, İl Başkanı Hakkı Gündüz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen katıldı.

İL BAŞKANI HAKKI GÜNDÜZ

Mitingde ilk olarak söz alan AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, “Bizim yolumuz milletin yoludur. Sevgi, kardeşlik, tevazu, kucaklaşma ve birleşmenin yoludur. Biz bu yolda yürürken nereden geldiğimizi unutmadık, unutmayacağız. Bizler AK Parti olarak milletin hayır dualarıyla bu yola çıktık ve devam ediyoruz.” dedi.

AK Parti’nin diğer partilerden farklı olarak siyaset anlayışını, demokrasi, hizmet ve sorumluluk ilkeleri üzerine kurduğunu kaydeden Gündüz, “AK Parti milleti için çıktığı bu yolda her zaman demokrasiyi daha ileriye götürmeyi hedefledi.” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Mitingde konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de göreve geldiği günden beri şehir ve insanları için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Şehrin insanlarının beklentilerini bildiğini kaydeden Çimen, emanete vebal getirmemek için canla başla çalıştıklarını, sorunları bilerek çalışmaları bu yönde yürüttüklerini belirtti ve halkın kendilerine verdiği yetkiyi en verimli şekilde kullanarak halkı esas alarak hizmet üreteceklerini söyledi.

Tek dertlerinin Gümüşhane’nin altın kalpli insanlarına hizmet etmek olduğunu kaydeden Çimen, “Birlikte hareket ettiğimizde başaramayacağımız hiçbirşey yok. Kentin tüm dinamikleriyle el ele everip hizmetlerimizi gerçekleştirmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

2023 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda 19 Mayıs tarihinde gençlik merkezi, 29 Mayıs tarihinde de kent park ve hayvan barınağının temellerini atacaklarını, 50 yıllık hayal olan modern kapalı pazar yerini de 29 Mayıs’ta ihale edeceklerini vurgulayan Çimen, “Hedeflerimize ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de çok çalışacağız. 7 Haziran seçimlerinde tekrar bir rekor kırmak, tarih yazmak için hep birlikte çalışacağız.” dedi.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı hemşehrimiz Fikri Işık ta “Ben hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Sayın Başbakanımıza bu onurlu görevi bize tevdi ettiği için teşekkür ediyorum. Gümüşhane’den bu seçimde bugüne kadar verdiği desteğin üzerine çıkarak yeni bir rekoru hayata geçirmesini istiyorum. Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir. Gümüşhane hazır, Türkiye hazır, hedef yeni Türkiye. İnanıyorum ki Gümüşhane Cumhurbaşkanlığında verdiği desteğin de üzerine çıkacak ve yeni Türkiye’nin taşlarını kendine yakışır şekilde koyacak.” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU

Mitingde son olarak sahneye çıkan Başbakan Davutoğlu, yaklaşık 40 dakikalık konuşmasında milletle yola çıkanların mutlaka başarılı olacağını fakat milletle alay edenlerin ise sandığa gömüleceklerini belirterek, CHP, MHP ve HDP’yi eleştirdi.

CHP ve HDP’nin derslerini, diyaneti kaldıracaklarını ifade ettiklerini belirten Davutoğlu, “Gümüşhanevi Hazretlerinin memleketi Gümüşhane bunlara izin verir misiniz? Bu mübarek milletin ruhunu bilmez bunlar. Onlar akıllarını başka yerlerden, üst akıldan alırlar.” dedi.

“BİZ BAŞKA ‘HOCA’LARA BENZEMEYİZ”

Konuşması sırasında alanda bulunanların “AK Gençlik burada hocasının yanında”, “Dik dur eğilme, Gümüşhane seninle”, “Vur vur inlesin, paralel dinlesin” sloganlarını tebessümle cevap veren Başbakan Davutoğlu, “Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk bu topraklarda öleceğiz. Bize yaban diyar yakışmaz. Bazı hoca adı altında yurt dışından bu kumpası yapanlar hocalık ünvanını da, milletle birlikte bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler.” diye konuştu.

“MİLLETLE BİR ARAYA GELMEYEN ÇATI ADAYI BULSA NE OLUR ÇATI MASKOTU BULSA NE OLUR”

Paralel yapıyı hedef alarak “Kiminle ittifak ederseniz edin bizim önümüzü kesemezsiniz” diye seslenen Davıtoğlu, “3 değil 12 tanesi bir araya geldi Cumhurbaşkanı seçiminde ne yaptılar. Milletle bir araya gelmeyen çatı adayı bulsa ne olur çatı maskotu bulsa ne olur. Milletle beraber olun. Bütün Gümüşhanelilere sesleniyorum milletle beraber yürüyenlere destek olun.” dedi.

“DÜN AKŞAM YARGIDA DARBE YAPMAYA KALKIŞTILAR”

Seçimler öncesinde ilk mitingini Erzurum’da yaptıklarını ve burada “Şerler def ola” dediklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Def ola dedik hemen şer kendini gösterdi. Dün akşam birden yargıda darbe yapmaya kalkıştılar. Yetkili olmaya bir mahkeme yasaların tümünün dışına çıkarak haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili karar aldı. Hala şunu demeye çalışıyorlar. Paralel olarak biz buradayız ve güçlüyüz. Bende Gümüşhane’den sesleniyorum: Devlet olarak millet olarak buradayız. Meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya’dan gelen talimatlarla hareket eden hakim ve savcılara bırakmayız. Dün bir hafta önceden Pensilvanya’dan talimat aldılar, kayıtları var bizde. Hapishaneden çıkarılsınlar diye. Yurtdışından talimatlarla yargıyı yönlendirmeye, yönetmeye çalışanlara karşı her zaman tam bağımsızlık dedik, birileri bizi yanlış anladı. Geçmişte yargı üzerinden birçok kumpas yapan bu çete hala bunun peşinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargı mensuplarımıza sesleniyorum: Sizlerin itaat edeceği tek şey vicdanınızdır.” diye konuştu.

“MİLLİ İRADE SEFERBERLİĞİ İLAN EDİYORUZ”

Paralel yapı mensuplarının KPSS sorularını çaldıklarını ifade eden Davutoğlu, “ Bu halkın çocukları sınavlara girdi ama birileri de kendi yetiştirdiklerine sınav sorularına verdi ve onlar kazandı sizin çocuklarınız kaybetti. Bu mudur dindarlık? Bir hoca ve öğretim üyesi olarak buna her zaman isyan ettim. İşte şimdi adaleti tam tesis etmek için milli irade seferberliği ilan ediyoruz. Milli iradeyi her ne şartta olursa olsun, darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere karşı korumaya var mısınız?” dedi.

7 Haziran’da yapılacak seçimlerin tarihi bir seçim olacağını ifade eden Davutoğlu, yeni Türkiye sözleşmesini ilan ettiklerini hatırlatarak, şimdiye kadar AK Parti’ye en güçlü desteğin geldiği Gümüşhane’den 7 Haziran sınavında en az yüzde 75 oy istediğini kaydetti.

“HERKESİ BAĞRINA BASAN TEK PARTİ AK PARTİ’DİR”

Seçim takvimini diğer partilerden önce başlatmalarının sebebini de açıklayan Davutoğlu, “Diğer partiler Türkiye’nin her yerine gidemezler ki. Türkiye’nin her köşesinde var olan, her kesimine hitap eden tek parti, bütün milleti kucaklayan tek parti, herkesi bağrına basan tek parti AK Parti’dir. İnşallah 81 vilayetten de milletvekili çıkaracak tek parti AK Parti’dir.” dedi.

ZİGANA TÜNELİ VE HIZLI TRENE BAŞBAKAN SÖZÜ

Gümüşhane için çeşitli müjdeler de veren Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin ikinci en uzun tüneli olan Zigana Tünelini açacaklarını, Erzincan’dan Gümüşhane’ye hızlı treni ulaştıracaklarını belirterek, “Bizim yaptıklarımız ortada. Onlar konuşur biz yaparız.” ifadelerini kullandı.

Namerde muhtaç olmamak için Türkiye’nin kendi silahını kendisinin üreteceğini, milli savaş uçağının 2023’te semalarda olacağını ve ilk milli uzay ajansını da kurmak üzere olduklarını kaydeden Davutoğlu, “Gelip de Türkiye’nin değişik yerlerinde millilikten bahsedenler şunu bilisin Türkiye de gerçek millileşmenin adresi AK Parti’dir.”

“KILIÇDAROĞLU GELİRSE ELİNDEN TUTUN SADAK BARAJINA GÖTÜRÜN”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun unutkanlık hastası olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Bir an kendisini eski Türkiye'de zannediyor. Dün Almanya'da demiş ki, kimseyi hastane kapılarında bekletmeyeceğiz. Allah aşkına hangi dönemde yaşıyorsun Kılıçdaroğlu? O senin dönemindeydi. Hesap uzmanıyım diyor ama hesabı bilmiyor. Kılıçdaroğlu gelirse şöyle elinden tutun, ne yaptı AK Parti diye sorduğu zaman, yaptığımız Sadak Barajına onu bir götürün.” dedi.

Konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu: “Bahçeli’ye milliyetçiliğin ne olduğunu öğreteceğiz. Ey Bahçeli sen Başbakan Yardımcısı olduğun zaman kendi tankımızı üretebiliyor muyduk? Türkiye gibi büyük onurlu bir devlet tanklarımızı uçaklarımızı İsrail’e gönderiyorduk. Artık bu topraklara da kendi silahımızı kendimiz üreteceğiz. Milli tankımızı kendimiz üretiyoruz.”

ŞAH FIRAT OPERASYONU ŞEHİDİNİN ANNE BABASI SAHNEDE

Konuşmasının sonunda Şah Fırat Operasyonunda şehit olan Halit Avcı’nın annesi Fatma ve babası Mustafa Avcı’yı konuşma yaptığı platforma davet eden Başbakan Davutoğlu, “Biz millet olarak baş veririz ama baş eğmeyiz" diyerek anne ve babanın elini öptü.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları” eşliğinde tüm şehitler için bir de alanda bulunanlara Fatiha okutturan Başbakan Davutoğlu, “Onların en küçük rızası bizim için emirdir” dedi.

Bu sırada acılı aile gözyaşlarını tutamazken, şehitler alanda bulunanlar tarafından tekbirlerle yad edildi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VALİLİKTE

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Davutoğlu ve beraberindeki heyetle Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Gümüşhane Valiliği önünde Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan ve kamu kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu, tören mangasını selamladıktan sonra Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti ve şeref defterini imzaladı.

Vali Yücel Yavuz’dan Gümüşhane’de yürütülen çalışmalar hakkında brifing alan Başbakan Davutoğlu’na, Vali Yücel Yavuz tarafından “Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı” fidan dikim belgesi sunuldu.
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER