Başbakan Yardımcısı Işık Köse'de

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane’nin Köse ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Başbakan Yardımcısı Işık Köse'de

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane’nin Köse ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Şiran ilçesindeki 8.Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali kapsamında açılış ve temel atma törenlerine katılan Başbakan Yardımcısı Işık daha sonra Kelkit ilçesine geçerek geçtiğimiz günlerde annelerini kaybeden Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve 22.dönem Milletvekili Temel Yılmaz’a evlerinde taziye ziyaretlerinde bulundu.

Köse’ye havaalanı ve doğalgaz müjdesi

Daha sonra Köse ilçesine geçerek burada bir kahvehanenin önünde kurulan masada vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Yardımcısı Işık, “Hepimiz size hizmet için varız” tespitinde bulunarak, “Hepimiz istiyoruz ki Kösemiz, Gümüşhanemiz, ülkemiz daha da gelişsin. Çok önemli yatırımlar yapıp büyük adımlar attık. Bundan 5, 10 sene önce 'Salyazı Havaalanı yapılacak?’ denseydi, ‘Buraya havaalanı mı yapılır' denirdi. Şimdi Sayın Başbakanımız, Yüksek Planlama Kurulu kararını imzaladı, yatırım programına da girdi. İnşallah yılbaşından önce de havaalanının ihalesi yapılacak bir aksilik olmazsa.  Akıllı planlamayla sadece Köse'nin, Bayburt'un, Gümüşhane'nin kullanacağı değil, zaman zaman Erzincan'ın, Trabzon'un, hatta Erzurum'un bile kullanacağı bir havaalanı olur. Bunlar bir süre önce hayal bile edilemeyen hizmetlerdi. Şimdi Köse’ye doğalgazı konuşuyoruz. İnşallah bir şekilde gelecek” dedi.

Tüm bu hizmetlerin halkın verdiği desteğin sağladığı istikrarın halka hizmet olarak dönüşü olduğunu kaydeden Işık, “Yani 15 sene önce ülkede en acil sorunlar bile çözülemezken bugün Allah’a hamd olsun ülkenin her bir köşesi sürekli hizmet alıyor. Bunlar istikrarın getirdiği ekonomik gücün size hizmet olarak dönüşünden başka bir şey değil. Bu istikrarı sizler sağladınız. Gümüşhane halkı çok kadirşinas” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Işık’a konuşmasının ardından bir derneğin temsilcisi tarafından üzerinde, 'Kahramanım vatan sana minnettardır' yazılı şehit Ömer Halisdemir'in tablosu hediye edildi.

Başbakan Yardımcısı Işık’a Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2017, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER