Başkan Çimen A Haber’e konuştu

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, A Haber televizyonunda yayınlanan ‘Ajans Bugün’ programında canlı yayında Gümüşhane’de yapılan çalışmaları anlattı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, A Haber televizyonunda yayınlanan ‘Ajans Bugün’ programında canlı yayında Gümüşhane’de yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Çimen, ‘Yerel Yönetimlerin Nabzı A Haber’de’ sloganıyla gerçekleştirilen programda Sema Doğan Yaşam Alanında 10 dakika boyunca canlı yayında şehirde yapılan ve planlanan çalışmaları anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları heyecan ve şiarla şehre hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Çimen, yayının yapıldığı Sema Doğan Yaşam Alanının Belediye’nin en önemli projelerinden birisi olduğunu, şehrin kalbinin burada attığını söyledi.

“Yeni dönemde diğer park projelerimizi hayata geçireceğiz”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği parkın şehir için çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Çimen, nasıl tepki alıyorsunuz sorusunu da “Vatandaşlarımız bu alanın yetmediğini, şehrin diğer bölgelerinde de bu tür alanlar istediklerini söylüyorlar. Bunun için projelerimizi hazırladık. İnşallah yeni dönemde de diğer projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

Klimalı duraklar

Program sunucusunun ulaşım konusuyla ilgili ödüllü klimalı akıllı duraklar sorusunu cevaplandıran Başkan Çimen, Türkiye genelinde örnek alınan proje olan Klimalı Akıllı Durak projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Klimalı Akıllı Duraklarımızla ilgili yaptığımız çalışmanın ardından ödülümüzü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştık. Şehrimizde kış şartları soğuk oluyor. Onun için bu akıllı durakları şehrin muhtelif noktalarına yerleştirdik. Büyük bir memnuniyet var. Maliyeti çok düşük ama karşılığı çok büyük olan duraklarımızda hem wifi, hem güvenlik kamerası hem elektrik prizi bulunması hem de sıcaktan ve soğuktan vatandaşlarımızı koruması nedeniyle otobüs veya dolmuş beklerken konforlu bir zaman geçiriyorlar.”

Bahçecik Barajı

İçme suyuyla ilgili soruyu da cevaplandıran Çimen, “Şuanda Harşit Çayının kenarındaki keson kuyularla içme suyu ihtiyacını gideriyoruz. Yapımı devam eden Bahçecik Barajı bu şehrin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı. Geçtiğimiz kış mevsiminde bile şantiyesini kapatmayan tek projeydi. İnşallah önümüzdeki yıl arıtma tesisi ve isale hattıyla beraber içme suyumuzu şehrimizin hizmetine sunacağız” dedi.

“70 ayrı noktada yaklaşık 130 milyon lira civarında bir yatırımı gerçekleştirdik, dokunulması gereken her noktaya dokunmaya çalıştık”

Gümüşhane merkeze AK Partinin ilk belediye başkanı olduğunu hatırlatan Çimen, “Şuanda 4,5 yılımızı dolduruyoruz. 70 ayrı noktada yaklaşık 130 milyon lira civarında bir yatırımı gerçekleştirdik. Dokunulması gereken her noktaya dokunmaya çalıştık. Allah’a bu fırsatı verdiği için hep şükrediyorum. Hükümetlerimizden, büyükşehir belediyelerinden aldığımız desteklerle kendi özkaynaklarımızı kullanmadan şehrimiz gelişti, gelişiyor ve önü açık. İnşallah yeni dönemde de çok güzel şeyler planladık. 20’nin üzerinde projemiz var” diye konuştu.

GÜMÜŞSU fabrikası

GÜMÜŞSU fabrikasının 7 yıl aradan sonra yeniden Belediye tarafından hizmete açılmasıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Başkan Çimen, “Fabrika yaklaşık 10 yıldır kapalı durumdaydı. Biz onu satın aldık Belediye olarak. Ve festivalde hizmete açarak şuanda 50 kişiyle istihdama kazandırdık. Bütün köylerimizden kuşburnu, elma, alıç, böğürtlen alımına başladık. O kadar mutluyum ki. İnşallah bu zor günlerde ekonomimize destek olmak için işten adam çıkarmıyoruz istihdam sağlıyoruz. O baca tütmeye başladı. İnşallah bundan sonra da daha güzel bir şekilde şehrimizin ve ülkemizin hizmetinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Çimen'in konuşmasının tamamını videodan dinleyebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER