Başkan Çimen’den ikametgah çağrısı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’de yaşayan ancak ikametgahları farklı yerlerde olanlara çağrıda bulundu.

Başkan Çimen’den ikametgah çağrısı
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’de yaşayan ancak ikametgahları farklı yerlerde olanlara çağrıda bulundu.

Çimen, yılsonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı nüfus sayımı yapılacağını hatırlatarak, Gümüşhane’nin nüfusuna göre İller Bankası’ndan aldığı payın artması ve vatandaşlara gelen hizmetin kalitesinin yükselmesi için Gümüşhane’de yaşayanların ikametgahlarının da şehir merkezi kayıtlarında olması gerektiğini kaydetti.

Bu kapsamda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek ikametgahlarını kent merkezine taşımasını isteyen Çimen, “Özellikle Gümüşhane’ye gelen öğrencilerin ve ikametgahı köylerde veya başka şehirlerde olmasına rağmen şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlarımızın ikametgahlarını şehir merkezine aldırmaları şehrimiz için büyük önem taşıyor. Her alınan ikametgah şehrimiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır. Şuan bizim nüfusumuz 35 bin 916 görünse de daha yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle hizmetlerimizin aksamadan yürüyebilmesi için barındırdığımız nüfus kadar devletten pay almamız gerekiyor. Gümüşhane’ye şehir dışından gelen ancak ikametgahını getirmeyen veya merkezdeki ikametini köye taşıyan vatandaşlarımız var. Belediye olarak vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmeleri için herkesin ikametgahlarını şehir merkezine taşımalarını istiyoruz. Hedefimiz nüfus sayısını 50 binin üzerine çıkarmak” dedi.

Nüfus artışı sonrası Gümüşhane Belediyesi’nin İller Bankası’ndan aldığı payın artacağını belirten Çimen, “Eğer bunu başarırsak Gümüşhane İller Bankası’ndan daha fazla pay alacak. İller Bankası’ndan almış olduğumuz payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Bu payın artması belediye için bir zenginliktir. Bunu yapmak şuan bizim elimizde. Yaşadığı şehrin dışında ikametgahı olan vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden yararlanırken ikametgahlarının burada olmaması şehrimize yük getiriyor. Bir düşünün Gümüşhane belediye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşımızın ikametgahı başka yerde! Bu vatandaşımızın bulunduğun şehre yapılabileceği kötülüklerin en başında gelir. Komşunun hakkını yemektir. Köylerimizde yaşayan insanlarımızın bir ayağı Gümüşhane’de. Biz iç içe yaşıyoruz. Köyde yaşayan vatandaşlarımız yaz boyunca köyde kalabilir ama özellikle okul dönemlerinde sürekli olarak buradalar.  Bu nedenle köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz” diye konuştu.

Çimen, nüfus sayısının 50 bin üzerinde olan belediyelerin avantajlarının da olduğunu ifade ederek, “İl belediyelerinde yaşayan vatandaşların şu gibi avantajları oluyor. Kamu kurum müdürlerinin kendi illerinde asaleten müdür olmaları, kurumlarda çalışan sayısının artmasıyla yeni istihdamları oluşması, belediye Meclisi üye sayısı 25’e çıkacak, il Genel Meclisi üye sayısı 50 bin üzeri ilçede 3’ten 4’e çıkacak, belediye gelirleri artacak, buda hizmet olarak vatandaşlara yansıyacak, belediyelerin stratejik planları yapma zorunluluğu oluşacak, iller bankası projelerinden daha avantajlı yararlanılacaktır” şeklinde konuştu.

İkametgahını yaşadığı şehre almayan vatandaşları ilerde kanunlar önünde zor durumda kalmamalı konusunda uyaran Çimen, “Bilindiği üzere 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50,51 ve 68'inci maddeleri gereğince yerleşim yeri adres değişikliklerinin 20 iş günü içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerekiyor. 2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içerisinde yapılmaması halinde 436, gerçeğe aykırı beyanda bulunulmasının cezası ile 875 liradır. İlimizde ikamet etmesine rağmen yerleşim yeri değişikliği yapmayan vatandaşlarımızın mağdur olmaları için vatandaşlarımızın gerekli özeni göstermelerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çimen, ikamet taşıma işlemlerinin son gününün 31 Aralık 2014 tarihi olduğunu kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER